Tudor Ciuhodaru solicită ca spitalele private să fie implicate în lupta COVID-19 și să primească pacienți.
Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu două soluții esențiale pentru lupta în valul patru al pandemiei de coronavirus.
”În primul rând aş include spitalele private, cele care au ATI, pe o perioadă limitată, în acest val 4 delta, valul Romexpo, ca să asigurăm capacitatea de terapie intensivă.
A doua soluţie: testate extinsă, regulată gratuită. Fiecare român primește prin poșta 4 teste gratuite, pe lună. Testez, depistez, izolez, întrerup lanțul de transmitere epidemiologică, mai ales că vaccinații se pot infecta şi pot transmite boala, este o soluţie de bun simţ. Deschiderea unităților mobile de ATI”, a propus medicul Tudor Ciuhodaru.
Varianta Delta, ”simptome ciudate”
Medicul Tudor Ciuhodaru s-a aflat joi seara în direct la emisiunea „Decisiv”, la Antena 3, unde a vorbit despre simptomele pe care le pot avea oamenii după infecța cu virusul SARS-CoV-2.
”Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini – ei (autoritățile, n.r.) s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.
În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată, dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă. Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen, iar orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă și ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă în clipa în care avem cea mai mică suspiciune”, a declarat Tudor Ciuhodaru.
Bilanț COVID-19 în România
Până ieri, 8 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.407 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.164.547 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.