Prima pagină » National » Pandemia închide un oraș din România! Restaurantele pun lacătele pe uși, iar multe școli adoptă scenariul roșu

Pandemia închide un oraș din România! Restaurantele pun lacătele pe uși, iar multe școli adoptă scenariul roșu

17 sept. 2020, 19:30,
Bianca Rebegea, în National

Pandemia închide un oraș din România! Restaurantele pun lacătele pe uși, iar multe școli adoptă scenariul roșu. Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri, în orașul Siret, din județul Suceava, se închid barurile și restaurantele, pentru o perioadă de mai multe săptămâni. De asemenea, tot mai multe școli întră în scenariul roșu, unde copiii vor învăța exclusiv online. Aici, rata infectărilor trece de 7 cazuri la mia de locuitori.

”Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava și am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor.

Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție.

În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect de Suceava.

Situația pandemiei în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Grupul de Comunicare Strategică a transmis un record nedorit de 110 cazuri noi de Covid-19 în județul Iași. Focarele de pe teritoriul județului au facilitat apariția acestor cifre îngrijorătoare. În ceea ce privește situația recăderilor au fost reconfirmate cu noul coronavirus la testare nu mai puțin de 41 de persoane.

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 4.312 de persoan ediagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.09.2020 (10:00) – 17.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 de decese (18 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintrea cestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

26 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *