Prima pagină » Economic Local » Pandemia de COVID-19 le-a adus mai mulți clienți patronilor de spălătorii de covoare care abia fac față comenzilor. Cererea a crescut cu 50 la sută comparativ cu anul 2019
Pandemia de COVID-19 le-a adus mai mulți clienți patronilor de spălătorii de covoare care abia fac față comenzilor. Cererea a crescut cu 50 la sută comparativ cu anul 2019

Pandemia de COVID-19 le-a adus mai mulți clienți patronilor de spălătorii de covoare care abia fac față comenzilor. Cererea a crescut cu 50 la sută comparativ cu anul 2019

28 nov. 2020, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Patronii de spălătorii de covoare din Iași au mai multe comenzi din partea clienților în această perioadă, pandemia de COVID-19 fiind unul dintre factorii care au contribuit la creșterea cererii. Aceștia susțin că au fost nevoiți să mai angajeze part-time personal care să îi ajute la curățarea covoarelor. Cererea a crescut și cu 50 la sută comparativ cu anul 2019, iar administratorii curățătoriilor profesionale spun că au investit în materiale dezinfectante pentru a fi pe placul clienților.

Pandemia de COVID-19 este unul dintre factorii care au adus mai mulți clienți patronilor de spălătorii din Iași. După ce au petrecut mai mult timp acasă, unii dintre aceștia făcând telemuncă, clienții au adus mai des covoarele la curățat.

„Cred că și pandemia de COVID-19 a fost un factor al creșterii cererii din partea clienților. Într-adevăr, sunt fluctuații privind numărul comenzilor, dar acum este o perioadă aglomerată. Avem o săptămână cu 30-40 de comenzi sau alta cu peste 100 de comenzi, cum este în această perioadă. Se fac rezervări de pe o zi pe alta, iar cei mai mulți clienți sunt persoane fizice. La noi lucrează vreo 7-8 persoane, iar prețul pentru metrul pătrat este de 10 lei cu transport gratuit în județul Iași”, susține Alexandru Todirică, reprezentant spălătoria Royal.

Pandemia de COVID-19 le-a adus mai mulți clienți patronilor de curățătorii covoare din Iași

O creștere a numărului de clienți s-a văzut și după ce a încetat starea de urgență. Imediat după, ieșenii au venit în număr mare la curățătoriile specializate. Potrivit reprezentanților acestor firme din Iași, a fost nevoie de angajări noi de personal pentru a face față cererii.

„Cererea crește de Paște și de Crăciun, dar avem și acum o creștere și nu neapărat că e Crăciunul, cred eu. Anul trecut am dat drumul la spălătorie în luna decembrie. O creștere am avut după ce am ieșit din starea de urgență, când am avut un număr mare de clienți. Noi mai angajăm part-time personal dacă este nevoie. Față de anul 2019, într-o perioadă normală, cererea a crescut cu 50 la sută”, susțin reprezentanții H2O Clean.

Firmele din Iași unde clienții aduc covoarele folosesc generator de ozon pentru spălatul lor

Unii dintre clienții care vor să se protejeze împotriva noului coronavirus sau să-și protejeze copiii au solicitat o curățare amănunțită a covoarelor. Astfel, patronii de curățătorii au investit și în produse speciale pentru a face față solicitărilor. Potrivit lui Daniel Anastasie, administratorul unei firme înființată de numai doi ani și unde lucrează 4 angajați, investiții au fost făcute în dezinfectante speciale.

„În această perioadă toată lumea vrea să își spele covoarele. Noi avem și clienți persoane juridice, grădinițe, școli, folosim generator de ozon care ajută la curățat covoarele și oferim o atenție deosebită pentru dezinfectarea produselor, mai ales că în această perioadă clienții pun accent pe acest lucru”, susține Daniel Vasile Anastasie, administrator Fresh Carpet.

Patron firmă de curățătorie covoare, din Iași: „De vreo săptămână au explodat programările”

În ultima săptămână clienții au aglomerat firmele care curățat covoarele. Pentru un covor, clienții au plătit între 30 și 60 de lei.

„Noi am avut cu 40 la sută mai mulți clienți după ce am ieșit din starea de urgență, semn că cei care au stat acasă au adus imediat covoarele la curățat. Am avut clienți și în perioada verii, iar acum abia mai facem față comenzilor pentru că de vreo săptămână au explodat programările. Nu ne-am așteptat la așa mulți clienți, chiar dacă eram obișnuiți cu aglomerația dinainte de sărbători. Am fost nevoiți să mai refuzăm din solicitări. Pentru că în această perioadă ne confruntăm cu o epidemie, iar clienții ne-au întrebat ce produse folosim la curățarea covoarelor, ce dezinfectante avem, am investit și în această direcție. Cred că în următoarea perioadă vom fi mai aglomerați pentru că se apropie Crăciunul”, spune Marian Marcu, reprezentant spălătoria Wash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *