Prima pagină » International » Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în SUA. Au murit 300.000 de oameni în plus față de anul trecut!
Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în SUA. Au murit 300.000 de oameni în plus față de anul trecut!

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în SUA. Au murit 300.000 de oameni în plus față de anul trecut!

21 oct. 2020, 14:24,
BZI.ro, în International

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în SUA. Impactul provocat de noul coronavirus a depășit toate așteptările anterioare.  În acest an, în timpul pandemiei au murit 300.000 de oameni în plus față de anul trecut.  Numărul deceselor a depășit cu mult așteptările oficialilor pe baza tendinţelor istorice, indică un raport guvernamental dat publicităţii marţi.

Două treimi dintre aceste decese au avut drept cauză noul coronavirus și este foarte probabil că decesele de coronavirus să fie subraportate.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii. Tinerii au fost cei mai afectați

Cel mai mare procent de mortalitate în exces din toate cauzele, de 26,5%, se înregistrează la categoria de vârstă între 25-44 de ani. În intervalul 26 ianuarie – 3 octombrie, în SUA au murit cu 299.082 mai multe persoane decât ar fi indicat media ultimilor şapte ani, potrivit raportului Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Aproximativ 216.000 de decese cauzate de coronavirus au fost raportate până la mijlocul acestei luni, cifră care „ar putea subestima impactul total al pandemiei asupra mortalităţii”, arată CDC.

Mai mulți factori indirecți au dus la creșterea deceselor în timpul pandemiei de coronavirus

„Există mulţi factori care ar putea contribui indirect la o creştere a numărului de decese din cauza pandemiei, perturbările în asistenţa medicală fiind unul din factori’, a declarat pentru Reuters Lauren Rossen, autoare a studiului, de la Centrul pentru Statistică Medicală al CDC.

Statistica amănunțită ar putea omite decesele legate indirect de pandemie, cauzate de perturbări în accesul la serviciile medicale sau în utilizarea acestora, şi de maladii precum Alzheimer, demenţă şi boli respiratorii, se spune în raport.

Creșterea mortalității într-un număr atât de mare ar putea evidenția însă şi creşteri în ce priveşte decesele fără legătură cu COVID-19.

Potrivit statisticii o creştere disproporţionată a deceselor în rândul grupurilor rasiale şi etnice care au fost văzute că deosebit de afectate de COVID-19. Cea mai mare creştere medie comparativ cu anii precedenţi a fost identificată în rândul populaţiei hispanice (53,6%). În cazul populaţiei afro-americane această creştere a fost de 32,9%, iar al persoanelor de origine asiatică, de 36,6%.

Medicii vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid în New York

Angajaţii medicali şi categoriile de persoane cu risc ridicat vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID-19 după ce un astfel de vaccin va fi aprobat şi va deveni disponibil.

În faza a doua, vor avea prioritate la vaccinare personalul din serviciile de urgenţă, din şcoli, alţi lucrători din prima linie şi persoane a căror stare de sănătate le plasează la risc extrem. În faza a treia, vaccinul ar urma să le fie administrat persoanelor de peste 65 de ani. Toţi ceilalţi lucrători esenţiali ar primi vaccinul în faza a patra, iar adulţii tineri şi copiii în ultima fază, a cincea.

Ordinea de prioritate va depinde şi de localizarea geografică, în funcţie de prevalenţa virusului, a explicat Cuomo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *