Prima pagină » Local » Pandemia COVID-19 limitează Sărbătorile Iașului 2020. Concertul de la Palatul Culturii a fost anulat. Toate detaliile despre evenimentul din luna octombrie
Pandemia COVID-19 limitează Sărbătorile Iașului 2020. Concertul de la Palatul Culturii a fost anulat. Toate detaliile despre evenimentul din luna octombrie

Pandemia COVID-19 limitează Sărbătorile Iașului 2020. Concertul de la Palatul Culturii a fost anulat. Toate detaliile despre evenimentul din luna octombrie

21 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Pandemia COVID-19 va limita proporțiile evenimentelor de luna viitoare, din cadrul sărbătorilor Iașului 2020. Conducerea Primăriei Iași a oferit toate detaliile despre manifestările din luna octombrie, în contextul prevenirii răspândirii virusului. Printre altele, concertul tradițional de la Palatul Culturii a fost anulat. Primarul Mihai Chirica a oferit toate detaliile despre evenimentul din luna octombrie

Sărbătorile Iașului 2020 nu vor mai avea amploarea din anii anteriori, din cauza situației create de pandemia COVID-19. De altfel, conducerea Primăriei Iași a oferit toate detaliile despre manifestările din luna octombrie și despre modul cum vor fi derulate toate evenimentele. Printre altele, concertul tradițional de la Palatul Culturii a fost anulat. Primarul Mihai Chirica a oferit toate detaliile despre evenimentul din luna octombrie.

Concertul de la Palatul Culturii a fost anulat. Sărbătorile Iașului 2020 vor fi mai sărace

Primarul Mihai Chirica a anunțat că Sărbătorile Iașului 2020 nu vor mai avea amploarea din anii precedenți. Concertul tradițional de la Palatul Culturii nu va mai avea loc. De asemenea, nici Festivalul Vinului nu se va mai ține. Va fi organizat, în continuare, Târgul de blănuri de la Hala Centrală.

„Un lucru este cert, nu vom putea organiza concert în aer liber, pentru că nu vom putea impune 500 de spectatori. Știm cu toții că înainte participau cu zecile de mii. De aceea, renunțăm anul acesta la concert. De asemenea, vom renunța și la Festivalul Vinului. Este foarte greu să organizezi, în mod ordonat, o activitate care, printre altele, presupune și consumul de băuturi alcoolice. Vom încerca să organizăm câteva târguri, dar cu condiții extreme de distanțare socială, cu controlul celor care comercializează pentru a împiedica creșterea numărului de infectări”, a spus primarul Mihai Chirica. Anul trecut, la concertul de la Palatul Culturii au fost prezente peste 10 mii de persoane.

Sărbătoarea religioasă se va organiza cu respectarea normelor împotriva COVID-19

Pelerinajul de Sfânta Parascheva, din luna octombrie, are loc odată cu Sărbătorile Iașului 2020. Pelerinajul religios, organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, se va desfășura în condiții speciale anul acesta.

„Am avut o discuție preliminară cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dar și cu Mircea Tulică, șeful Inspectoratului de Jandarmi din Iași, referitor la Sărbătorile Iașului. Am vrut să știm în ce manieră se vor mai putea desfășura aceste sărbători emblematice pentru noi și acțiunile pe care le putem duce la bun sfârșit”, a mai spus Mihai Chirica.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei va lua măsuri speciale pentru a putea organiza hramul Sfintei Parascheva, în perioada respectivă. O decizie finală privind organizarea și desfășurarea Sărbătorilor Iașului 2020 va fi luată în zilele următoare.

Măsuri speciale la Sărbătorile Iașului 2020 pentru organizarea hramului Cuvioasei Parascheva

Primarul Mihai Chirica a arătat și în ce context vor fi organizate manifestările religioase de hramul Cuvioasei Parascheva.

„Asta înseamnă măsuri suplimentare de distanțare, imposibilitatea de a mai intra pelerinii în contact între ei, desființarea punctelor de vânzare a obiectelor de cult. Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei care înțeleg să respecte aceste norme. Femeile care au copii în brațe, bătrânii, persoanele cu handicap vor avea un culoar separat spre racla Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus primarul Mihai Chirica.

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *