Prima pagină » Economic Local » Pandemia COVID-19 a generat o creștere a numărului asigurărilor de viață sau de sănătate, în Iași. Andrei Postelnicu, broker în asigurări: „Avem asigurări internaționale de sănătate de 2 milioane de dolari”
Pandemia COVID-19 a generat o creștere a numărului asigurărilor de viață sau de sănătate, în Iași. Andrei Postelnicu, broker în asigurări:

Pandemia COVID-19 a generat o creștere a numărului asigurărilor de viață sau de sănătate, în Iași. Andrei Postelnicu, broker în asigurări: „Avem asigurări internaționale de sănătate de 2 milioane de dolari”

09 apr. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, creșterea a fost de 30 la sută în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în ceea ce privește asigurările de viață. Astfel, clienții vor să fie siguri că familia este în siguranță din punct de vedere financiar dacă apare decesul din cauza îmbolnăvirii cu noul coronavirus

Numărul polițelor de asigurare de viață încheiate în ultimul an, în Iași, a crescut cu 30 la sută. Potrivit lui Andrei Postelnicu, broker în asigurări, cei mai mulți clienți sunt tinerii care vor să încheie astfel de polițe de asigurare în contextul pandemiei COVID-19.

„În general, clienții cu vârste între 25 și 45 de ani, din ce am observat, sunt clienții care vor asigurări de viață. Nu vor să aștepte la cozi interminabile pentru avea parte de servicii medicale. Noi românii, în general, punem mai mult preț pe tablă, adică pe mașini (n.r.-râde), decât pe propria viață. Cred că asigurările de viață ar trebui să fie prioritare, și alături de cele de sănătate, nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Unele companii, în cazul asigurărilor de viață, oferă despăgubiri pentru decesul cauzat de infectarea cu noul coronavirus. În portofoliul nostru nu a fost, până acum, nicio despăgubire pentru caz de deces din cauza infectării cu SARS-CoV-2”, susține Andrei Postelnicu, broker în asigurări, care spune că se observă o creștere și a asigurărilor de sănătate în ultimul an.

Pandemia COVID-19 a determinat tot mai mulți ieșeni să își facă asigurări de viață sau de sănătate

În funcție de polița de asigurare și ce anume acoperă aceasta, sunt persoane care plătesc sute de lei lunar pentru despăgubiri în valoare de câteva milioane de dolari, cum este cazul intervențiilor chirurgicale din străinătate.

„Într-adevăr, o asigurare privată de sănătate a venit în ajutorul sistemului public de sănătate, care a fost «sufocat», să zicem, din cauza pandemiei. Clienții sunt mai precauți în contextul pandemiei și doresc să-și pună la adăpost siguranța familiei în cazul în care apare un deces sau o spitalizare ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Dacă vorbim strict de afecțiunile oncologice, de exemplu cancerul, pentru că aici e o problemă, apar din ce mai multe cazuri de cancer la persoane tinere, s-au încheiat și aici asigurări de sănătate în ultimul an. Pentru o poliță care asigură 20.000 de euro, clienții plătesc 35 de lei pe lună.

O poliță care să acopere doar intervențiile chirurgicale pornește de la 55 de lei pe lună până la 150 – 200 de lei pe lună, dacă dorești să acopere intervenții chirurgicale în afara țării, de exemplu. Dacă vorbim de intervenții chirurgicale, vorbim de suma asigurată în valoare de 10.000 de lei, minimum. Avem asigurări internaționale de sănătate pentru intervenții chirurgicale, cum este transplantul de organe, cu sume cuprinse între 1 milion de dolari și nelimitat, în funcție de bugetul pe care îl are clientul”, mai spune Andrei Postelnicu, broker în asigurări, care estimează o creștere de 20 la sută în acest sector al asigurărilor. Una dintre cele mai mari asigurări de viață încheiate de un tânăr ieșean este pentru despăgubiri, de 600.000 de euro, în cazul apariției unui deces.

Andrei Postelnicu: „S-a înregistrat o creștere cu 40 la sută a primelor de asigurare, în anul 2020, comparativ cu 2019”

Astfel, la nivelul pieței din România, în 2020 au fost încheiate 16 milioane de polițe de asigurare. La nivel național, numărul asigurărilor de sănătate a crescut anul trecut cu 17 la sută, iar la Iași, s-a înregistrat o creștere cu 40 la sută a primelor de asigurare, indiferent de tipul poliței de asigurare. Astfel, a crescut interesul clienților și pentru asigurările locuințelor, dar și cele agricole.

„Asigurarea locuinței este obligatorie și cei care sunt prinși că nu au încheiat aceste polițe sunt amendați cu până la 500 de lei. Am observat că tot mai multe persoane încheie polițe de asigurare pentru locuințe, inclusiv pentru furt, daune provocate de fluxul de tensiune, incendii, explozii, inundații provocate de vecini. La polițele RCA se va face decontare directă în cazul unei daune. În ceea ce privește asigurările agricole, anul trecut, din cauza secetei, au venit tot mai mulți fermieri să își facă asigurări. De exemplu, anul trecut am avut o daună la o fermă de porci. Din cauza vijeliei, acoperișul a fost smuls de vânt și a fost acoperită de asigurator reparația acelui acoperiș”, mai spune Andrei Postelnicu, broker în asigurări.

De asemenea, mulți părinți au încheiat polițe de asigurare pentru copii. „Pun bani deoparte pentru studii, pentru a le oferi un start în viață, să înceapă o afacere când vor fi adulți”, a adăugat Andrei Postelnicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`