Prima pagină » Titlurile zilei » Palmă pe obrazul Poliției ieșene! O femeie de afaceri din Iași a câștigat daune morale împotriva IPJ Iași pentru că i-a fost luat permisul pe nedrept! Întreg scandalul a izbucnit după ce șoferița a fost oprită în trafic! (Exclusiv)
Palmă pe obrazul Poliției ieșene! O femeie de afaceri din Iași a câștigat daune morale împotriva IPJ Iași pentru că i-a fost luat permisul pe nedrept! Întreg scandalul a izbucnit după ce șoferița a fost oprită în trafic! (Exclusiv)

Palmă pe obrazul Poliției ieșene! O femeie de afaceri din Iași a câștigat daune morale împotriva IPJ Iași pentru că i-a fost luat permisul pe nedrept! Întreg scandalul a izbucnit după ce șoferița a fost oprită în trafic! (Exclusiv)

05 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

O femeie de afaceri a obținut ieri, în instanță, daune de la Poliția ieșeană. Mai exact, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis în parte acțiunea formulată de Daniela Plugaru și au obligat Inspectoratul de Poliție Județean să îi achite acesteia daune morale de 5.000 de lei. Întreg scandalul a izbucnit după ce ieșeanca a fost lăsată fără permisul de conducere

Sentință explozivă, emisă de magistrații ieșeni! Astfel, o femeie de afaceri a obținut în instanță despăgubiri de la Poliția ieșeană. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis în parte acțiunea formulată de Daniela Plugaru.

„Instanța respinge excepția prescripției dreptului la acțiune, invocată de pârât prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea formulată de reclamanta Daniela Plugaru în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale, ca urmare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, în intervalul 23 iulie – 20 octombrie 2018. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 655 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Daniela Plugaru a dat în judecată Poliția ieșeană după ce a rămas fără carnet

Procesul dintre Daniela Plugaru și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a început în cursul anului trecut. Astfel, femeia de afaceri le-a solicitat magistraților să oblige IPJ Iași la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de lei. Ieșeanca a precizat în cererea adresată instanței că solicită aceste daune pentru prejudiciul moral suferit prin suspendarea permisului ei de conducere pentru 90 de zile, mai exact în perioada 23 iulie – 20 octombrie 2018.
Potrivit acesteia, care este asociat unic și administrator al unei firme, pe data de 29 octombrie 2016, în jurul orei 1:30, ea se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen și a fost trasă pe dreapta de un echipaj de Poliție.

Agenții au constatat că vehiculul avea numerele de înmatriculare expirate de pe 2 octombrie 2016. Femeia a susținut că a urcat la volan pentru că avea grijă de mătușa ei, care avea o stare medicală gravă, nedându-și seama că numerele de înmatriculare expiraseră. În urma incidentului, a fost întocmit un dosar penal, dar, ulterior, procurorii ieșeni au decis renunțarea la urmărirea penală.

Ieșeanca a mers la Poliție pentru a-și recupera carnetul, dar a avut parte de o surpriză

Astfel, Daniela Plugaru a mers pe 10 iulie 2018 la Serviciul Poliției Rutiere Iași, pentru a-și recupera carnetul. Doar că, acolo, aceasta a avut parte de o surpriză, respectiv a primit o decizie de suspendare a permisului pentru 90 de zile. Femeia a contestat în instanță decizia, iar magistrații i-au dat dreptate, având în vedere că, din punct de vedere legal, fapta respectivă nu este considerată o contravenție, ci o infracțiune, astfel că polițiștii nu ar fi trebuit să îi suspende carnetul. Ieșeanca a adăugat că decizia de sancționare a fost anulată de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. De asemenea, ea a afirmat că, în urma suspendării permisului, ea a avut de suferit atât în plan psihologic, cât și în plan profesional.

„Solicit daune morale, deoarece consider că am fost prejudiciată social și profesional. Potrivit unei evaluări psihologice efectuate pe 18 ianuarie 2019, am suferit un dezechilibru interior, iar viața mea a fost afectată”, a subliniat femeia în fața instanței de judecată.

Femeia a adăugat că se ocupă cu comerțul cu jocuri și jucării, iar, din cauza suspendării permisului, întreaga sa activitate a fost perturbată. Mai mult, reclamanta a afirmat că, în cadrul activității profesionale, ea era nevoită să se deplaseze cu mașina, pentru a livra mărfuri la diferite magazine. Potrivit acesteia, în perioada în care i-a fost suspendat permisul avea cea mai intensă activitate, deoarece ar fi trebuit să livreze mărfuri pentru începerea anului școlar, dar a fost pusă în dificultate tocmai din cauza deciziei luate la nivelul Serviciului Rutier. Ea a mai spus că, din acest motiv, a avut parte de cheltuieli mai mari pentru desfășurarea activității, dar și de o epuizare psiho-socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *