Prima pagină » Eveniment-Social » Palatul Culturii din Iași vine cu o provocare istorică! Publicul are parte de o surpriză spectaculoasă
Palatul Culturii din Iași vine cu o provocare istorică! Publicul are parte de o surpriză spectaculoasă

Palatul Culturii din Iași vine cu o provocare istorică! Publicul are parte de o surpriză spectaculoasă

09 oct. 2023, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Publicul are parte de o nouă provocare istorică venită din partea Palatului Culturii din Iași! Concret, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului de Istorie a Moldovei, organizează, până pe 7 ianuarie 2024, o nouă serie de ateliere DICE: „Arta scrisului ca mărturie a istoriei”

O nouă provocare istorică venită din partea Palatului Culturii din Iași! Publicul are parte de o surpriză specială. Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului de Istorie a Moldovei, organizează, începând cu data de 4 octombrie 2023, o nouă serie de ateliere DICE: „Arta scrisului ca mărturie a istoriei”.

Atelierul de scriere artistică este dedicat expoziției – eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, care poate fi vizitată la Palatul Culturii până pe 7 ianuarie 2024, fiind un proiect derulat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe și Arhivele Naționale Iași.

Palatul Culturii din Iași vine cu o provocare istorică! Publicul poate participa la un experiment inedit

Mai mult decât o lecție de caligrafie, atelierul va oferi o privire de ansamblu asupra vieții istoricului și omului politic Nicolae Iorga, prin intermediul unei scurte vizite în expoziție, unde va fi prezentat contextul istoric și cultural în care a trăit Nicolae Iorga, precum și influența sa asupra României moderne.

În a doua parte a activității, în Sala de Educație Muzeală, participanții vor avea la dispoziție foi de caligrafie, toc cu peniță și tuș, pentru a-și scrie propria diplomă de participare la atelier, în stilul acelor vremuri. Este o modalitate interesantă și incitantă prin care CMNM vine în fața celor interesați de a se dezvolta personal și de a intra în universul fascinant al mărturiilor trecutului.

Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116 sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook „Atelierele DICE”, cu cel puțin o zi înainte

Atelierul, cu o durată de 90 de minute, se adresează participanților cu vârsta peste 10 ani, grupurile fiind de minimum 5 – maximum 20 de persoane. Prețul unui bilet este de 30 de lei/persoană. Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116 sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook „Atelierele DICE”, cu cel puțin o zi înainte.

Vorbim de una dintre cele mai originale și atractive acțiuni demarate de o instituție culturală din orașul Iași. De asemenea, mai ales în contextul provocărilor din lumea contemporană, fiecare individ participant va conștientiza rolul dovezilor din trecut pentru a nu mai repeta erorile sau ororile înaintașilor.

Legat de toate acestea, Palatul Culturii din Iaș vine cu o provocare istorică! Publicul are parte de o surpriză spectaculoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *