Prima pagină » Local » Palatul Culturii apare pe bancnota suvenir de 0 euro! Cine a lansat-o și unde o pot găsi ieșenii

Palatul Culturii apare pe bancnota suvenir de 0 euro! Cine a lansat-o și unde o pot găsi ieșenii

10 mai 2022, 02:01, 1 ,
Codruța Șoroagă, în Local

Până pe 31 decembrie, colecționarii de bancnote rare și nu numai pot achiziționa o nouă bancnotă suvenir de zero euro, pe care apare unul dintre simbolurile orașului Iași, Palatul Culturii, sediul Complexul Muzeal Național Moldova Iași. Bancnota a fost lansată de către Euro Suvenir România și poate fi achiziționată la prețul de 20 de lei.

Proiectul în cadrul căruia obiective turistice de interes național sunt promovate în întreaga lume a fost lansat în Franța, în anul 2015. În decursul timpului, obiective turistice din întreaga Europă au fost reprezentate pe aceste bancnote: Sagrada Familia (Barcelona, Spania); Castelele de pe Valea Loarei; Poarta Brandenburg (Berlin, Germania); Arcul de Triumf (Paris, Franța) sau Domul din Köln (Germania).

bancota de 0 euro cu Palatul Culturii

Bancnota de 0  euro a apărut cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. Colecționarii abia așteaptă să intre în posesia bancnotei, aceasta având toate elementele de autenticitate, 12 la număr, deși nu are valoare monetară

Cum arată și cât costă bancnota de 0 euro, pe care este reprezentat Palatul Culturii

o imagine cu Palatul Culturii

Primele exemplare din această bancnotă vor fi vândute la prețul de 20 de lei și vor putea fi achiziționate din cadrul magazinului de suveniruri de la Palatul Culturii

Palatul Culturii, unul dintre simbolurile orașului Iași, este reprezentat pe cea mai nouă bancnotă suvenir de 0 euro, care a fost lansată de Euro Suvenir România, la începutul lunii mai 2022. Bancnota trebuia să apară cu două săptămâni în urmă, însă lansarea sa a suferit o întârziere. Bancnota cu Palatul Culturii a fost tipărită în cadrul unei emisiuni speciale de 10.000 de exemplare, la fel ca bancnota cu Masivul Bucegi și cea cu Cetatea Alba Carolina.

Bancnota de 0 euro a apărut cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. Colecționarii abia așteaptă să intre în posesia bancnotei, aceasta având toate elementele de autenticitate, 12 la număr, deși nu are valoare monetară.

Primele exemplare din această bancnotă vor fi vândute la prețul de 20 de lei și vor putea fi achiziționate din cadrul magazinului de suveniruri de la Palatul Culturii. Magazinul este deschis de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00. Bancnota are reprezentat pe avers imaginea Palatului Culturii (Complexul Muzeal Național Moldova Iași) și steagul Europei, în timp ce pe revers apar unele dintre cele mai importante obiective din Europa, precum Turnul Eiffel, Sagrada Familia, Colosseum-ul, Poarta Brandenburg și Catedrala Notre-Dame.

bancnota suvenir cu delta dunarii

Cea de-a cincea bancnotă este dedicată unui alt loc extrem de fermecător din România: Delta Dunării

Euro Suvenir România pregătește cea de-a cincea bancnotă suvenir, dedicată Deltei Dunării

bancnota de 0 euro cu masivul bucegi

Din rândul obiectivelor turistice din România, pe celebrele bancnote lansate de Euro Suvenir România apar Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia, care a avut un tiraj de 10.000 de exemplare, Masivul Bucegi, cu un tiraj de 10.000 de exemplare, și Castelul Karolyi din Carei, care a avut tiraj de 5000 de exemplare

Din rândul obiectivelor turistice din România, pe celebrele bancnote lansate de Euro Suvenir România apar Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia, care a avut un tiraj de 10.000 de exemplare, Masivul Bucegi, cu un tiraj de 10.000 de exemplare, și Castelul Karolyi din Carei, care a avut tiraj de 5000 de exemplare. Cea de-a cincea bancnotă este dedicată unui alt loc extrem de fermecător din România: Delta Dunării. În acest sens, Euro Suvenir România a venit cu două modele de bancnote, urmând să se aleagă care din ele va fi tipărită.

Ieșenii și nu numai s-au arătat încântați de lansarea acestei bancnote, iar foarte multe persoane doresc să intre în posesia ei.

„Îmi doresc această bancnotă, este un obiectiv reprezentativ pentru Iași și pentru Moldova”, a precizat Marlene Chiriac.

De asemenea, multe persoane își doresc să apară și o bancnotă cu elemente din București sau din alte zone ale țării.

“Vine sezonul estival, cred că ar fi nimerit și ceva legat de mare. Transilvania a fost până acum reprezentată, apare Iașul, ar trebui să apară ceva și cu București. Cred că o variantă cu Constanța și cu București s-ar vinde și în tiraje mai mari”, a comentat Sebastian Maria pe pagina de Facebook Euro Suvenir România.

Comentarii
  • 0 EUR? adica nu are nicio valoare, dar sa dai pe ea 20 lei? noaptea mintii… oare Statul roman are impresia ca poporul asta rage a prostie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024