Prima pagină » National » Palatul Cotroceni, iluminat pentru o zi. Ce semnificaţie are culoarea albastru
Palatul Cotroceni, iluminat pentru o zi. Ce semnificaţie are culoarea albastru

Palatul Cotroceni, iluminat pentru o zi. Ce semnificaţie are culoarea albastru

20 nov. 2019, 17:15,
în National

Administrația Prezidențială a făcut în repetate rânduri anunțuri despre iluminarea Palatului Cotroceni, cu ocazia unor zile speciale. Miercuri, la ora 19.00, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culoarea albastră.

Care este motivul ce stă la baza iluminării a Palatului Cotroceni de această dată? Clădirea va fi iluminată, miercuri, în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

„Astăzi, 20 noiembrie, este Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Cu ocazia aniversării, în acest an, a trei decenii de la ratificarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, Administraţia Prezidenţială se alătură campaniei UNICEF România şi iniţiativelor similare din întreaga lume prin iluminarea în albastru a Palatului Cotroceni, începând cu ora 19,00”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Scopul de la baza acestei acţiuni este de a reconfirma susţinerea pe care România o acordă respectării şi promovării drepturilor copilului. Palatul Cotroceni a mai fost iluminat pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

„Acest demers constituie un semnal de alarmă cu privire la cazurile de încălcare a acestor drepturi, dar şi un îndemn adresat decidenţilor şi societăţii civile de a coopera în scopul creşterii calităţii vieţii copiilor din România şi de a se implica în asigurarea unui proces educaţional de calitate”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *