Sorin Bontea a venit în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă pâine de casă, ușor de pregătit, pentru care este nevoie de doar un gram de drojdie. Într-un clip publicat pe pagină lui de Facebook, bucătarul-jurat de la Chefi la cuțite a arătat pas cu pas cum se face pâinea de casă.
Rețeta lui Sorin Bontea s-a bucurat de mare succes, dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de distribuiri, peste 25.000, și de vizualizări, 118.000, în doar două zile.
Ingrediente pâine de casă:
1 kg făină
20 g sare
1 g drojdie
780 ml apă caldă
Mod de preparare:
„Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie”, a spus Sorin Bontea.
După ce a amestecat ingredientele, chef-ul a arătat și explicat procesul de frământare și pașii ce trebuie îndepliniți pentru a băga pâinea la cuptor.
„O frământ bine, câteva minutele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”
A doua zi, pe blatul de lucru presărat cu făină, coca se împarte în două, iar fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute.
Într-o cratiță cu capac bine încinsă în prealabil a fost pusă pâinea și băgată la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Se dă capacul la o parte și lăsată la cuptor încă 15-20 de minute.