Prima pagină » Culinar » Pâine de casă moldovenească. Rețeta bunicii pentru o pâine pufoasă și gustoasă

Pâine de casă moldovenească. Rețeta bunicii pentru o pâine pufoasă și gustoasă

01 feb. 2023, 13:00,
în Culinar

Dacă vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face o pâine de casă moldovenească. Pentru a obține un preparat desăvârșit, avem nevoie de câteva ingrediente de calitate și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru o pâine pufoasă și gustoasă.

Pâine de casă moldovenească

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște bucate tradiționale savuroase, putem face mai întâi o pâine de casă moldovenească. Pâinea pufoasă cu puțin mălai făcută după rețeta bunicii este gustoasă, sățioasă, se feliază frumos și are o culoare aurie. Pentru a ne încânta papilele gustative cu o pâine delicioasă și crocantă, trebuie să facem înainte de toate un aluat fraged cu ulei.

Savuroasa pâine de casă poate fi făcută la tavă dacă ne dorim să obținem o pâine cu o crustă aurie și crocantă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat culinar irezistibil.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și niște frigănele. Acestea sunt ideale la micul dejun, dar pot fi servite ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu făcut acasă. Frigănelele pot fi făcute cu fructe sau cu ciocolată, dar la fel de bine pot deveni un aperitiv savuros.

Cum să faci o pâine gustoasă și crocantă

Pentru a pregăti o pâine de casă moldovenească vom avea nevoie de 500 g de făină albă, 300 g de mălai, 25 g de drojdie proaspătă, 40 ml de ulei, 1 linguriță de sare și 500 ml de apă călduță.

Într-un vas mare se amestecă mălaiul împreună cu făina albă, apoi se adaugă drojdia proaspătă dizolvată în puțină apă călduță. Se face o gaură în mijlocul vasului cu făină și se pune o linguriță de sare și trei sferturi din cantitatea de apă, apoi se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează și se începe frământarea aluatului. Se pune și puțin ulei și se frământă foarte bine până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Când este gata, se dă aluatului o formă rotundă și se lasă la dospit timp de o oră. După ce aluatul a crescut suficient, facem două suluri de lungime egală din aluat și împletim pâinea. Într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt se așază pâinea și se lasă câteva minute la dospit. După aceea se unge aluatul deasupra cu un ou bătut pentru ca la final pâinea să aibă o crustă delicioasă și o culoare aurie.

În cuptorul preîncălzit se pune tava cu pâine și se coace timp de o oră. Când este gata, se scoate pâinea de la cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o pâine de casă gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Pâinea de casă moldovenească este gustoasă, pufoasă și ideală de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o pâine de casă delicioasă făcută după rețeta bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *