Delicioasa pâine de casă după rețeta bunicii este ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o pâine făcută ca odinioară, atunci avem nevoie de puține ingrediente și de câteva trucuri simple pentru un adevărat deliciu culinar. Iată cum să pregătești o pâine gustoasă și pufoasă.
Cea mai bună pâine de casă după rețeta bunicii
Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti o pâine de casă delicioasă făcută după rețeta tradițională a bunicii. Pâinea de casă se face foarte ușor, avem nevoie de puține ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final succesul va fi garantat.
Pâinea făcută acasă este gustoasă și sănătoasă, fiind apreciată de toți cei de la masă. Pentru a obține cea mai bună pâine trebuie să folosim o făină de calitate, drojdia să fie proaspătă, iar timpul de frământare să fie îndelungat. Cu cât aluatul va fi frământat mai bine și mai mult, cu atât vom obține la final o pâine pufoasă.
La fel de importantă este și temperatura de dospire a aluatului. De aceea, aluatul trebuie să se lase la crescut într-un loc uscat, dar călduros, iar pâinea să fie băgată neapărat atunci când cuptorul este preîncălzit.
Pentru iubitorii de preparate culinare ca în vremea bunicii putem pregăti și un chec în 3 culori, aromat, gustos și cu un aspect deosebit. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert de casă irezistibil, ideali sunt papanașii la cuptor. Acest desert savuros este pe placul multora dintre noi, fiind nelipsit de la mesele festive.
La ceas de sărbătoare, gospodinele pot pregăti și un cozonac pufos ca la bunica, un adevărat deliciu tradițional. Pentru a face o pâine de casă gutoasă și pufoasă trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul va fi garantat.
Cum să pregătești acasă o pâine pufoasă și gustoasă
Pentru a face acasă o pâine gustoasă vom avea nevoie de 1 kg de făină, 600 ml de apă călduță, 25 g de drojdie proaspătă, 20 g de sare și 50 ml de ulei.
Mai întâi se face maiaua. Se pune în apa călduță drojdia împreună cu sarea și se amestecă până când acestea se dizolvă complet. Într-un vas mare se pune făina, se face o gaură în mijloc și se adaugă maiaua. Se adaugă treptat restul de apă călduță și se amestecă până când obținem o compoziție de aluat omogenă.
Se începe frământarea aluatului până când acesta nu se mai lipește de mâini și capătă o textură elastică. După ce s-a frământat suficient, se pune aluatul la dospit într-un vas mare, timp de 30 de minute, la loc uscat și călduros.
Între timp se pregătesc tăvile în care vom coace pâinea. Acestea se ung cu ulei pentru ca aluatul să nu se lipească. Aluatul se împarte în bucăți potrivite pentru a obține câte pâini dorim apoi se așază în tăvile de copt. Pentru a obține o coajă crocantă, se unge aluatul cu ou bătut.
Se pune pâinea la cuptor și se lasă până când capătă o crustă ușor maronie. Pentru a verifica dacă pâinea de casă este făcută suficient, putem aplica testul cu scobitoarea. Dacă aluatul nu se lipește de scobitoare, atunci este bine copt, iar pâinea poate fi scoasă de la cuptor.
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat culinar tradițional și extrem de gustos, putem face o pâine de casă după rețeta bunicii. Pâinea de casă se face ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu.
Sare impreuna cu drojdie la maia???
Temperatura cuptorului?
Cine scrie asa niste ineptitude?