Prima pagină » Culinar » Pâine de casă cu drojdie de bere. Cum să obții o pâine pufoasă și aromată

Pâine de casă cu drojdie de bere. Cum să obții o pâine pufoasă și aromată

30 oct. 2023, 12:42,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o pâine de casă cu drojdie de bere. Drojdia de bere are numeroase beneficii pentru organism și este recomandată pentru prevenirea sau tratarea bolilor digestive. Drojdia de bere este ideală pentru a pregăti un aluat fraged cu care vom obține o pâine gustoasă și crocantă. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, succesul va fi garantat. Iată cum să obții o pâine pufoasă și aromată.

Pâine de casă cu drojdie de bere

Drojdia de bere este benefică pentru organism. Aceasta ajută la prevenirea și tratarea bolilor tractului digestiv, menține sănătatea pielii și a părului, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la tratarea infecțiilor respiratorii, este benefică la pierderea în greutate și este ideală de folosit la diferite preparate culinare.

De exemplu, pâinea de casă făcută cu drojdie de bere va ieși mult mai pufoasă, gustoasă și va avea o aromă aparte. Pentru aceasta vom face mai întâi un aluat fraged și aerat, cu drojdie de bere. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, vom obține cea mai bună pâine de casă.

Cu un aluat pufos și gustos putem face și niște cornulețe de casă, care vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu o plăcintă cu mere sau cu brânză. Dacă vrem să facem o pâine de casă cu drojdie de bere, avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare, iar succesul va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține o pâine de casă gustoasă și sănătoasă

Pentru pâinea de casă pregătită cu drojdie de bere vom avea nevoie de 600 g de făină, 400 ml de apă, 3 linguri de ulei, 10 g de drojdie de bere și 15 g de sare.

Mai întâi se pregătește drojdia. Într-un vas se pune apă la încălzit și se zdrobește drojdia  apoi se pune la activat. Între timp, într-un vas mare se pune făina și sarea și se face o gaură în mijloc. Se toarnă apa cu drojdia activată apoi se amestecă ușor până când toate ingredientele se omogenizează și se frământă aluatul.

Când aluatul devine elastic, se toarnă un pic de ulei și se frământă din nou. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră. După aceea se împarte aluatul în două și se formează două pâini simple sau împletite. Se pun pâinile în tăvile unse cu ulei. Se crestează din loc în loc pâinea cu un cuțit, apoi se pune pâinea la cuptor.

Când este gata și se rumenește deasupra, se scoate și se lasă la răcit apoi se feliază pâinea de casă pentru a fi servită alături de alte bucate alese.

Pâinea de casă făcută cu drojdie de bere are o aromă aparte, este pufoasă, gustoasă și sănătoasă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pâinea de casă merge de minune alături de niște preparate savuroase, făcute după rețetele de odinioară ale bunicii. Pentru a obține un preparat reușit, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged, cu drojdie de bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024