Prima pagină » Culinar » Pâine cu cartofi. Reţeta veche a bunicii
Pâine cu cartofi. Reţeta veche a bunicii

Pâine cu cartofi. Reţeta veche a bunicii

07 ian. 2020, 11:09,
în Culinar

Ingrediente:

  • Jumătate de kilogram de făină
  • jumătate de kilogram de cartofi
  • Un cubuleţ de drojdie
  • Ulei
  • Un praf de sare
  • 1 litru de apă

Mod de preparare:

Se fierb cartofii. După ce s-au fiert, se amestecă cu făina. Adăugaţi drojdia şi un praf de sare, apoi frământaţi cu apă călduţă. Lăsaţi aluatul la dospit, după care adăugaţi puţin ulei şi frământaţi din nou. Se pune aluatul într-o formă şi se introduce în cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *