Prima pagină » Stiri si curiozitati » Pădurea Hoia Baciu – cea mai înfricoșătoare pădure din România! Locul unde se întâmplă cele mai ciudate fenomene din țară

Pădurea Hoia Baciu – cea mai înfricoșătoare pădure din România! Locul unde se întâmplă cele mai ciudate fenomene din țară

14 mai 2024, 14:57,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Pădurea Hoia Baciu se află în apropierea Clujului și a căpătat renumele de cea mai înfricoșătoare pădure din țară din cauza fenomenelor stranii ce au loc tot mai des aici.

Pădurea Hoia Baciu a fost de mult timp sursa multor povești și legende, unele spunând că acesta este un loc uitat de Dumnezeu, unde se întâmplă cele mai ciudate lucruri. Astfel, de-a lungul timpului, pădurea a devenit unul dintre cele mai populare obiective turistice, în special pentru cei interesați de fenomenele paranormale.

Pădurea Hoia Baciu în topul celor mai bântuite locuri din lume

Pădurea Hoia Baciu a fost clasată de foarte multe ori de către cei ce cred în fenomene paranormale ca unul dintre cele mai bântuite locuri de pe pământ, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deșertul Mojave sau Triunghiul Bermudelor. În țara noastră, pe lângă Balta Vrăjitoarelor, aceasta este unul dintre cele mai bântuite locuri din România, după cum atestă unii specialiști în paranormal.

Totuși, în trecut, această pădure în apropierea Clujului era des frecventată ca un loc de picnic, dar și gazdă a festivităților pe timpul comunismului, în special de 1 Mai și 23 August. În prezent, pădurea a devenit un loc în care se organizează anumite evenimente mai neconvenționale, iar clujenii sau turiștii pot descoperi misterele acestei păduri prin drumeții împreună cu un ghid, fie nocturne, fie în timpul zilei.

Cele mai frecvente anomalii sau ciudățenii care au fost semnalate în pădurea Hoia Baciu de-a lungul timpului au fost problemele cu echipamentele de înregistrare sau orice dispozitiv electronic. La aceasta se adaugă stări de rău, greață, dar și dureri de cap și frisoane fără o explicație logică. Un alt aspect care merită menționat este cel legat de stările tranzitorii între radiațiile gama și beta, amplificate de distorsiunile magnetice, asociate deseori cu apariția unor siluete umanoide translucide.

Fenomenele stranii din pădurea Hoia Baciu

Pădurea Hoia Baciu a devenit destul de faimoasă, mai ales în Cluj, prin anii ’60-’70, atunci când mai mulți cetățeni au început să se teamă să mai intre în pădure din cauza unor întâmplări care i-au făcut să regrete că au intrat în acest loc. De la apariția așa-zișilor strigoi, ielelor sau tot felul de monștri din mitologia românească până la apariții inexplicabile în fotografii, care erau insesizabile cu ochiul liber. De asemenea, ceea ce este și mai ciudat este că au fost semnalate de mai mulți oameni senzații auditive extrem de ciudate, care dădeau stări de anxietate și amețeli celor care o vizitau. Mai mult decât atât, majoritatea se simt ca și cum ar fi urmăriți, fără a vedea pe cineva. De aici și numele de „Triunghiul Bermudelor din România”. De-a lungul timpului, mai mulți oameni de știință au încercat să afle misterul acestor fenomene paranormale, cu toate acestea, încă nu au găsit o teorie clară.

Legenda spune că acum câteva secole în urmă, un cioban pe nume Hoia și-ar fi dus oile în pădure, dar din motive neelucidate nu s-a mai întors niciodată. Ceea ce este și mai șocant este că nu s-au mai găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa. De asemenea, în anul 1968, se spune că o persoană a văzut la miezul nopții patru figuri umanoide care se aflau la 250-300 de metri deasupra pădurii, existând mai multe mărturii legate de existența extratereștrilor în acea zonă. Astfel, după anii 2000, o echipă de cercetători, dar și jurnaliști, au venit din partea Discovery Channel pentru a elucida misterul care se afla în spatele acestei păduri.

Pădurea Hoia Baciu rămâne una dintre cele mai misterioase și înfricoșătoare locuri din România. Mai mulți experți în fenomene paranormale o denumesc „Triunghiul Bermudelor din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *