Prima pagină » Titlurile zilei » Pădurea din Iași asaltată de tot mai mulți îndrăgostiți! O singură noapte costă 800 de euro-GALERIE FOTO

Pădurea din Iași asaltată de tot mai mulți îndrăgostiți! O singură noapte costă 800 de euro-GALERIE FOTO

09 apr. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Cabana Poieni-Dobrovăț este una dintre cele mai căutate locații din Iași de către persoanele care vor să facă nunțile, cumătriile sau petrecerile aniversare în natură. Rezervările sunt făcute până în anul 2024

A crescut numărul celor care vor să facă nunțile în natură. În ultimii ani, câteva locații din Iași au ajuns în preferințele celor care vor să se bucure de cele mai importante evenimente din viața lor într-o pădure. Cabanele din Iași, precum cea din Poieni-Dobrovăț, sunt tot mai căutate de clienți. Potrivit reprezentanților Direcției Silvice, administratorul locației cunoscută drept ”Cabana lui Ceaușescu”, s-au făcut rezervări până în anul 2024.

”Pentru anul în curs avem rezervări în fiecare week-end, pentru diverse evenimente. Avem solicitări și pentru următorii 2 ani, însă nu le-am confirmat încă, pentru că vrem să mai facem niște modificări în locație. Pentru o nuntă sunt maximum 150 de locuri, în interior și exterior. Vin clienți și din afara Iașului, dar și persoane care au muncit în străinătate și vor să facă nunțile aici. Am văzut că tot mai multe persoane vor să închirieze astfel de locații, pentru că sunt izolate, mai intime, în mijlocul naturii”, susține Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

În Cabana Poieni-Dobrovăț atracția principală este un copac vechi

Atracția principală a locației este un copac vechi de câteva decenii, în jurul căruia sunt amenajate mesele pentru invitați. Seara, luminile și masa din jurul copacului fac ca locul să pară desprins din povești. Pentru închirierea cabanei timp de o noapte, clienții plătesc 2.500 de lei cabana și, pentru toată locația, 4.000 de lei, adică 880 de euro. Cabana este administrată de Ocolul Silvic Lunca Cetățuii, fiind înconjurată de păduri, într-un mediu retras. Cabana este amenajată cu dotări moderne, cu 8 camere, 3 cu un singur pat și 5 cu două paturi. În 4 camere există baie proprie, iar restul beneficiază de două băi comune.

Potrivit descrierii de pe site-ul Direcției Silvice Iași, sala de protocol are o supafață de 65 de metri pătrați și poate fi folosită atât pentru sevirea mesei, cât și pentru desfășurarea unor conferințe sau ședințe. În exterior pot fi amenajate și serbări câmpenești. O altă nuntă inedită este cea a unei tinere din Iași care a făcut-o în stilul ”bohemian chic”, atât decorațiunile, mărturiile, cât și rochia fiind din macrame.

Nunțile din anul 2022 vor fi mai scumpe

În anul 2022, după ridicarea restricțiilor privind organizarea evenimentelor, a crescut numărul solicitărilor, fiind făcute rezervări pentru nunți chiar și în timpul săptămânii. Din cauza scumpirilor la gaz, electricitate, materie primă și nunțile vor fi mai scumpe anul acesta. Chiar și așa, viitorii miri nu se uită la prețuri și vor ca evenimentele să fie perfecte. Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare faptul că o tânără din Iași vrea să organizeze nunta într-o vie, chiar dacă acest lucru presupune costuri mai mari față de o locație obișnuită.

Specialiștii estimează costuri cuprinse între 10.000 și 15.000 de euro pentru această nuntă. Pentru a face cununia civilă în aer liber, ieșenii trebuie să obțină aprobare de la Oficiului Stării Civile din Iași. Cei care vor să facă nunțile la Cabana Poieni-Dobrovăț au rezervat locația în perioada mai-octombrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *