Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Padurea de piatra din Madagascar, un loc unic in lume – FOTO

Padurea de piatra din Madagascar, un loc unic in lume – FOTO

19 mart. 2020, 15:03,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:63798;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Padurea de piatra din Madagascar. Un loc unic în lume, mai puţin cunoscut de către turişti, este o rezervaţie naturală care are forma unei păduri de piatră. Rezervaţia Tsingy de Bemaraha este situată în apropierea coastei de vest a Madagascarului. Întregul parc a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1990. Parcul se întinde pe o suprafaţă de peste 600 de kilometri pătraţi. O serie de factori au făcut ca această minune a naturii să fie înscrisă în parimoniul UNESCO: relieful său unic, uimitor, pădurile de mangrove păstrate şi a populaţiile de păsări sălbatice şi lemurieni.

Locul unde nu poţi merge desculţ

Cuvântul tsingy s-ar traduce în romana că „locul unde nu poţi merge desculţ”. Asta face trimitere la vârfurile extrem de ascuţite din calcar care pot ajunge şi la 50 de metri înălţime. Chiar dacă acest calcar erodat în acest fel se poate vedea şi în alte locuri din lume, nicăieri nu este la fel de înalt, subţire şi extins ca aici. Conform specialiştilor, aceasta pădure de calcar „s-a înălţat” de pe fundul mării, pe parcursul a peste 200 de milioane de ani.

Padurea de piatra din Madagascar. Peşteri şi canioane de o frumuseţe rară

Locul adăposteşte 130 dintre cele 186 de specii de păsări terestre din Madagascar. Nu mai puţin de 45 de specii de amfibieni care trăiesc în acest parc nu se găsesc în niciun alt loc de pe Pământ. De asemenea şi o mare parte din cele 54 specii de reptile întâlnite în această „lume”. Pe lângă toate astea, rezervaţia naturală se poate lăuda şi cu circa 100 km de peşteri şi canioane de o frumuseţe rară. Deşi aceste peşteri sunt mană cerească pentru speologi, ele sunt foarte puţin explorate de om.

Madagascarul este cea de-a patra insulă ca mărime din lume. Clima este una tropicală iar aici există doar două anotimpuri: unul cald şi ploios şi unul răcoros şi uscat. Cel cald durează din noiembrie până în aprilie iar cel uscat se întinde din mai până în octombrie. Vântul din sud-est este dominant, iar ocazional se formează cicloni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 decembrie 2024
30 decembrie 2024