Prima pagină » Local » Pacientul diagnosticat cu hantavirus se află în stare gravă internat la Spitalul Parhon din Iași! Ce spune dr. Ionuț Nistor despre caz
Pacientul diagnosticat cu hantavirus se află în stare gravă internat la Spitalul Parhon din Iași! Ce spune dr. Ionuț Nistor despre caz

Pacientul diagnosticat cu hantavirus se află în stare gravă internat la Spitalul Parhon din Iași! Ce spune dr. Ionuț Nistor despre caz

21 iul. 2021, 13:12,
George Cristian, în Local

Conform datelor de ultimă oră, pacientul care are hantavirus a fost transferat de la UPU Neamț la Spitalul Parhon din Iași. Bărbatul a fost transportat în stare gravă cu o afectare respiratorie dar şi renală. Infectarea provine de la niște rozătoare din pădurea de lângă casă. Dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iași a menționat faptul că bărbatul are 72 de ani și s-a adresat medicilor pentru prima oară în urmă cu două săptămâni.

Hantavirusul este o zoonoză cu debut brusc, caracterizat prin febră, durere lombară, manifestări hemoragice de diferite grade şi implicare renală. Boala severă este asociată cu virusul Hantaan (în principal în Asia) şi virusul Dobrava (în Balcani).

Bărbatul diagnosticat cu hantavirus  se află în stare gravă internat la Spitalul Parhon din Iași

Conform dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iași, starea bărbatului este una gravă acesta fiind trimis de la UPU Neamț spre Iași. Familia bărbatului a declarat faptul că bărbatul a fost plecat la lemne în pădure. Pacientul este internat pe secția de nefrologie și este evaluat de o echipă de medici.

 

„Este un caz foarte grav, internat prin transfer la Spitalul Parhon din unitatea de primiri urgențe de la Spitalul din Târgu – Neamț! Este vorba despre un bărbat de 72 de ani, din județul Neamț care s-a adresat în urmă cu două săptămâni cu stare generală foarte gravă, afectare respiratorie, afectare renală și sindrom febril. Au fost mai multe suspiciuni de diagnostic evaluate pentru acest caz și recent a fost confirmat cu infecție cu hantavirus. Această suspiciune cu infecție cu hantavirus a fost ridicată în contextul în care familia acestui pacient a declarat că a fost plecat în pădure, în zona județului Neamț, pentru a tăia lemne. O parte din simptome și analizele pacientului sugerau infectarea cu acest virus. O boală rară, dar din păcate cu evoluție destul de gravă. Pacientul este internat pe secția de nefrologie, este evaluat de o echipă de medici de terapie intensivă și de medici de nefrologie. Sperăm că evoluția lui să fie favorabilă, dar încă prognosticul este rezervat”

Simptome și cauzele probabile ale infectării cu hantavirus

Medicul a oferit și câteva date despre infectarea cu hantavirus  dar și despre simptomele bolii. Se pare că funcțiile vitale ale pacientului sunt afectate, iar la internare acesta a declarat o hemorogie la nivelul tractului urinar:

„Simptomele sunt de la afectarea respiratorie, până la insuficiență renală până în gradul moderat de insuficiență hepatică, febră și stare generală severă alterată Funcțiile lui vitale sunt în prezent afectate. Pacientul a declarat la internare hemoragie la nivelul tractului urinar. Legat de cum s-ar fi putut interna, fiind în pădure, casa acestui pacient este la 50 de metri de pădure, contactul posibil cu rozătoarele este foarte probabil. Aceste cazuri sunt relativ rare, dar din păcate, foarte severe. Putem vorbi despre câteva zeci de cazuri, în ultimi 10 ani, dar totuși, toate cu potențial foarte grav și unele cu potențial fatal” a conchis dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *