Prima pagină » International » Pacientul căruia i s-a transplantat inima unui porc modificat genetic a încetat din viață

Pacientul căruia i s-a transplantat inima unui porc modificat genetic a încetat din viață

09 mart. 2022, 18:47,
în International

La începutul anului 2022 a fost realizată cu succes prima intervenție din lume prin care inima unui porc modificat genetic a fost transplantată unui bărbat din SUA.

Operația era singura variantă de supraviețuire pentru pacientul David Bennett, în vârstă de 57 de ani. Bărbatul avea suferință cardiacă în stare terminală și fusese considerat neeligibil pentru listele de transplant tradițional.

„A fost fie să mori, fie să faci acest transplant”, a explicat domnul Bennett cu o zi înainte de operație.

„Știu că este o lovitură în întuneric, dar este ultima mea alegere”, a spus el.

barbat la patul de operatie si medicii

„A fost fie să mori, fie să faci acest transplant”, a explicat domnul Bennett cu o zi înainte de operație

Cum s-a simțit pacientul după ce i-a fost transplantată inima unui porc modificat genetic

Intervenția chirurgicală a avut loc pe data de 7 ianuarie 2022 și a fost realizată de către specialiștii de la Universitatea de Medicină Maryland din Baltimore.

David Bennet, care avea suferință cardiacă în fază terminală, a supraviețuit două luni după intervenția chirurgicală.

În urmă cu câteva zile, însă, starea lui a început să se deterioreze, au transmis medicii de la spitalul din Baltimore, unde a avut loc intervenția chirurgicală.

medici care opereaza

Intervenția chirurgicală a avut loc pe data de 7 ianuarie 2022 și a fost realizată de către specialiștii de la Universitatea de Medicină Maryland din Baltimore

Bărbatul în vârstă de 57 de ani a murit pe 8 martie.

„S-a dovedit a fi un pacient curajos și demn, care a luptat până la capăt”, a declarat chirugul Barley Griffith, care a efectuat transplantul.

Pacientul fusese operat pe 7 ianuarie, iar în următoarele săptămâni, bărbatul s-a înconjurat de membrii familiei, a urmărit la televizor competiția Super Bowl și a făcut planuri să meargă acasă, unde îl aștepta câinele său, Lucky.

operatie pe inima

„S-a dovedit a fi un pacient curajos și demn, care a luptat până la capăt”, a declarat chirugul Barley Griffith, care a efectuat transplantul

Cum a fost aprobat transferul în cazul pacientului David Bennet

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland au primit o dispensă specială de către autoritatea de reglementare medicală din SUA pentru a efectua procedura, pe baza faptului că, altfel, Bennett ar fi murit.

El a fost considerat neeligibil pentru un transplant uman, o decizie care este adesea luată de medici atunci când pacientul are o sănătate foarte precară. Pentru echipa medicală care a efectuat transplantul, acesta marchează punctul culminant al unor ani de cercetare și ar putea schimba vieți în întreaga lume.

Transplantul a fost considerat ultima speranță de a-i salva viața domnului Bennett, deși nu era clar care sunt șansele sale de supraviețuire pe termen lung.

Transplantul a fost considerat ultima speranță de a-i salva viața domnului Bennett, deși nu era clar care sunt șansele sale de supraviețuire pe termen lung

Potențiala soluție pentru rezolvarea crize de organe este îndoielnică

În prezent, 17 persoane mor în fiecare zi în SUA în așteptarea unui transplant iar pe lista de așteptare se află peste 100.000 de pacienți.

Posibilitatea de a folosi organe animale în cadrul așa-numitelor xenotransplanturi este luată în considerare de mult timp, iar utilizarea valvelor cardiace de porc este deja obișnuită.

În octombrie 2021, chirurgii din New York au anunțat că au transplantat cu succes rinichiul unui porc unui pacient uman, o operațiune de pionierat la acel moment.

BBC notează că pacientul respectiv se afla în moarte cerebrală, fără nicio speranță de recuperare.

barbat impreuna cu medicul sau

BBC notează că pacientul respectiv se afla în moarte cerebrală, fără nicio speranță de recuperare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *