Prima pagină » Actualitate » Pacientul ars, transferat de la Iași în Belgia, cu avionul care se depresurizase, a murit
Pacientul ars, transferat de la Iași în Belgia, cu avionul care se depresurizase, a murit

Pacientul ars, transferat de la Iași în Belgia, cu avionul care se depresurizase, a murit

15 feb. 2021, 10:20,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prima zi a săptămânii vine cu o veste tristă din partea Ministerului Sănătății. Luni dimineață, 15 februarie 2021, oficialii au fost informați despre decesul bărbatului, în vârstă de 51 de ani, care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit arsuri grave. Acesta a fost transferat de la Constanța la Iași, iar mai apoi de la Iași în Belgia.

Bărbatul suferise arsuri pe circa 64% din suprafață corporală prin electrocuție și un politraumatism prin cădere de la înălțime, conform diagnosticului pus inițial. Avionul SMURD cu care era transferat pacientul se depresurizase la București. Mai apoi, a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Bărbatul a fost victima unui accident de muncă. A murit după ce a suferit arsuri pe 64% din corp

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost transportat în primă instanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a hotărât trimiterea Corpului de Control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control în ceea ce privește îngrijirea medicală care i-au fost acordată pacientului.

Soția pacientului: „Eu cred că acest avion a fost defect”

Soția a declarat în data de 28 ianuarie 2021 faptul că nu a fost înștiințată despre starea de sănătate a soțului său, spunându-i-se în acea dimineață că era stabil și detubat. Femeia a menționat la acel moment că este aproape sigură că acel avion a fost defect de la început. Aceasta acuză că avionul defect i-a pus în pericol și pe celelalte persoane din aeronavă.

„Eu cred și sunt aproape sigură că acest avion a fost defect, de aceea nu a fost transportat, nu că nu a fost stabil. A fost stabil de a doua zi când a ajuns la Iași, soțul meu putea fi transferat de a doua zi. Oamenii ăștia i-au mâncat din zile! Am ajuns în situația asta disperată acum pentru că ei nu au fost în stare. Nu au găsit o altă formulă, statul român nu are decât un amărât de avion care se întoarce din drum în situații din acestea nenorocite. I-au pus în pericol și pe ceilalți, pe echipajul acela care a plecat cu el. E posibil să se întoarcă din drum? Este strigător la cer! Acum îl duc la Floreasca, nu există altă variantă, nu există alt avion”, a transmis soția bărbatului ars.

Doina Mihaela, soția pacientului care a decedat astăzi, a declarat că avansul de 50.000 euro a fost achitat înainte ca soțul său să ajungă la spitalul din Belgia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`