Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Pacienții vindecati de Covid-19 raman cu virusul in sistemul digestiv, chiar si in absenta simptomelor
Pacienții vindecati de Covid-19 raman cu virusul in sistemul digestiv, chiar si in absenta simptomelor

Pacienții vindecati de Covid-19 raman cu virusul in sistemul digestiv, chiar si in absenta simptomelor

09 sept. 2020, 10:01,
în Sanatate

Pacienții vindecati de Covid-19 raman cu virusul in sistemul digestiv! Cel putin asa sustin oamenii de știință din Hong Kong. Pacienții cu Covid-19 au infecție virală intestinală activă și prelungită, chiar și în absența simptomelor gastro-intestinale.

Oamenii de știință din Hong Kong au arătat că pacienții cu Covid-19 au infecție virală intestinală activă și prelungită, chiar și în absența simptomelor gastrointestinale. Coronavirusul ar putea continua să infecteze și să se replice în tractul digestiv după curățarea căilor respiratorii, au declarat luni cercetătorii de la Universitatea chineză din Hong Kong. Constatările, publicate în revista medicală GUT, au implicații pentru identificarea și tratarea cazurilor, au spus ei.

SARS-CoV-2 se răspândește în principal prin picături respiratorii. Cu toate acestea, încă din primele săptămâni ale pandemiei, oamenii de știință din China au spus că virusul infecțios din scaunul pacienților poate juca, de asemenea, un rol în transmisie.

Pacienții vindecati de Covid-19 raman cu virusul in sistemul digestiv, ceea ce evidențiază importanța supravegherii potențialelor transmisii virale fecale-orale

Un studiu din februarie pe 73 de pacienți spitalizați cu coronavirus în provincia chineză Guangdong a constatat că mai mult de jumătate au fost testați pozitivi pentru virus în scaunul lor.

Oamenii de știință din Hong Kong au studiat probe de scaun de la 15 pacienți pentru a înțelege mai bine activitatea virusului în tractul gastro-intestinal. Au descoperit o infecție intestinală activă la șapte pacienți, dintre care unii nu aveau greață, diaree sau alte simptome digestive. Trei pacienți au continuat să prezinte o infecție virală activă, chiar si dupa șase zile după ce probele respiratorii au dat rezultate negative pentru Covid-19.

Descoperirea evidențiază importanța supravegherii potențialelor transmisii virale fecale-orale, a declarat Siew Chien Ng, director asociat al Centrului pentru Cercetarea Microbiotei Intestinale a universității din Hong Kong.

Tratamentele care modulează compoziția și funcționalitatea microbiomului intestinal ar trebui explorate, potrivit Ng. Bacteriile intestinale ale pacienților care erau deosebit de infecțioși au arătat o pierdere a microbilor de protecție și o proliferare a celor care cauzează boli.

Universitatea chineză a oferit gratuit teste de screening pentru scaun călătorilor care ajung pe aeroport, de la sfârșitul lunii martie, și a identificat șase copii infectați din peste 2.000 de probe testate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`