Prima pagină » Local » Pacienții infectați cu noua tulpină Delta primesc același tratament recomandat pentru orice formă de COVID-19! Dr. Florin Roșu: „Pacienții primesc antivirale, dexametazonă, anticoagulante și antibiotice”
Pacienții infectați cu noua tulpină Delta primesc același tratament recomandat pentru orice formă de COVID-19! Dr. Florin Roșu:

Pacienții infectați cu noua tulpină Delta primesc același tratament recomandat pentru orice formă de COVID-19! Dr. Florin Roșu: „Pacienții primesc antivirale, dexametazonă, anticoagulante și antibiotice”

04 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Medicii ieșeni administrează pacienților infectați cu noua tulpină Delta anticoagulante, antibiotice și antivirale. Acest remediu este recomandat de către Ministerul Sănătății pentru toate persoanele infectate cu COVID-19. Antibioticul are un rol foarte important în acest tratament

Tratamentul pacienților infectați cu noua tulpină Delta este alcătuit din anticoagulate, antibiotice, dexametazonă și antivirale. Acesta este tratamentul clasic recomandat de Ministerul Sănătății pentru toți pacienții infectați cu COVID-19. Toate medicamentele sunt administrate prin perfuzie bolnavilor internații în spitalele suport COVID-19 din Iași. Antibioticul are un rol important în acest tratament.

„Nu există un tratament specific pacienților infectați cu tulpina Delta. Există un tratament clasic stabilit de Ministerul Sănătății, pentru toți pacienții infectați cu COVID-19, indiferent de tulpină. Tratamentul este alcătuit din antivirale, dexametazonă, anticoagulante și antibiotice. Acestea sunt administrate intravenos. Antibioticul este recomandat pentru că un pacient infectat are imunitatea destul de scăzută, iar infecția virală poate produce o infecție bacteriană puternică și mai bine prevenim orice situație”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Ieri, în spitalele ieșene erau ocupate aproximativ 40 de paturi în secțiile COVID-19

Medicii ieșeni sunt în continuare în alertă și recomandă vaccinarea tuturor persoanelor, pentru a fi ferite de o formă gravă a bolii. La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” sunt ocupate toate paturile din secția ATI COVID-19, iar cazurile sunt în continuă creștere. Ieri, în județul Iași au fost confirmate 12 noi cazuri de COVID-19, iar de la debutul pandemiei au fost 42.582 de infectări. Direcția de Sănătate Publică Iași a înregistrat pe data de 2 august 2021 încă un deces în rândul persoanelor infectate, numărul total ajungând la 924.

„Din nefericire, numărul cazurilor este în continuă creștere în județul Iași. Tot mai multe locuri din secțiile destinate pacienților COVID-19 sunt ocupate. Noi avem ocupate 20 de paturi, cu pacienți covid, care prezintă o formă ușoară a bolii și șapte locuri ATI. Recomand în continuare și suțin că vaccinarea este singura soluție pentru a reveni la normal”, a precizat ieri managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Iași.

Noi caravane mobile de vaccinare

În următoarele patru zile, în municipiul Iași vor fi organizate noi caravane mobile de imunizare împotriva COVID-19. Echipele medicale vor fi prezente pe 4, 5, 6 și 7 august 2021 în parcarea Iulius Mall. Vaccinarea se face fără programare, iar serul administrat este Johnson & Johnson. Imunizarea se va face în intervalul orar 10:00 – 18:00.

„Continuăm acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe caravane mobile de imunizare în cinci locuri din municipiul Iași. Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *