Prima pagină » Titlurile zilei » Pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt revoltați! Nu-l mai vor manager pe dr. Daniel Timofte: „Nu mai există rușine, nici omenie, candidezi așa” – FOTO

Pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt revoltați! Nu-l mai vor manager pe dr. Daniel Timofte: „Nu mai există rușine, nici omenie, candidezi așa” – FOTO

07 sept. 2023, 02:00, 17 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt revoltați de decizia chirurgului Daniel Timofte, de a candida din nou la conducerea unității medicale la doar 3 luni după ce a fost demis de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

După evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”, astfel că prof. dr. Daniel Timofte a fost demis din funcția de manager. Asta nu l-a împiedicat să candideze din nou pentru același post. Ciudat nu este doar faptul că Daniel Timofte își dorește să ajungă manager al Spitalului „Sf. Spiridon”, ci și faptul că nimeni nu s-a mai înscris la concurs, iar chirurgul candidează de unul singur.

Pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt revoltați de decizia lui Daniel Timofte, de a reveni la conducerea unității medicale

o imagine cu o pacienta de la  Spitalul Sf. Spiridon

După evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”, prof. dr. Daniel Timofte a fost demis din funcția de manager

Miercuri, 6 septembrie 2023, reporterii BZI s-au deplasat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unde au discutat cu mai mulți pacienți, dorind să afle ce părere au aceștia legat de faptul că Daniel Timofte vrea să revină la conducerea unității medicale după ce a fost demis în urmă cu trei luni, din cauză că a dat dovadă de incompetență.

„Nu e normal, nu e normal ce se întâmplă! E ca și cum m-ar da pe mine cineva afară de la muncă pentru incompetență și peste trei luni aș merge să mă angajez la loc. Nu e normal așa ceva”, a declarat o pacientă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Pacienții cred că, odată ce a fost înlăturat din funcție, Daniel Timofte nu ar fi trebuit să se mai înscrie la concurs.

„Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că locuiesc în Iași, că există facultatea asta care mai face medici. Am stat în spital și cu piciorul, am și diabet, am și operații o droaie, am multe probleme de sănătate. Mulțumesc lui Dumnezeu că la Iași mai avem încă oaza asta de medici, că în restul țării e prăpăd.

Îl cunosc pe domnul doctor Timofte. Asta e țara în care trăim. Nu contează că ai dat în cap, că ai scăpat din pușcărie, nu mai există rușine, nici omenie, candidezi așa. Profesional e un medic foarte bun, dar s-a băgat și în politică și asta îi strică caracterul”, este de părere un pacient.

 o imagine cu o pacienta de la  Spitalul Sf. Spiridon

Miercuri, 6 septembrie 2023, reporterii BZI s-au deplasat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unde au discutat cu mai mulți pacienți

Maria Cărăuță: „Să rămână la chirurgia lui”

 o imagine cu o pacienta de la  Spitalul Sf. Spiridon

Pacienții cred că odată ce a fost înlăturat din funcție, Daniel Timofte nu ar fi trebuit să se mai înscrie la concurs

Maria Cărăuță, o pacientă care mergea miercuri, 6 septembrie 2023, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pentru a-și face câteva analize, este de părere că funcția de manager de spital nu ar trebui să fie ocupată de un medic chirurg.

„Nu-l cunosc pe manager, dar, dacă e chirurg, să rămână la chirurgia lui. Degeaba, dacă nu se pricepe ca manager, de ce se bagă. De asta se întâmplă atâtea nenorociri”, a declarat Maria Cărăuță.

Reporterii BZI au discutat și cu aparținătoarea unei paciente. Aceasta a declarat că în România orice este posibil.

„Eu sunt cu mama aici, la spital. Da, am auzit că vrea să ajungă din nou manager. Așa e în România, astfel de chestiuni sunt la ordinea zilei. Nu e normal, dar ce să facem noi, nu avem niciun cuvânt de spus”, a precizat aparținătoarea unei paciente de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” sunt revoltați și nu înțeleg de ce Daniel Timofte se încăpățânează să revină la conducerea unității medicale, din moment ce s-a dovedit că nu are calități manageriale. Chirurgul a fost demis din funcția de manager din cauza faptului că pe durata mandatului său au fost descoperite nereguli grave, spitalul ajungând aproape de faliment. Cel mai mult au avut de suferit pacienții, care au fost în situația extremă de a-și achiziționa singuri medicamentele.

„Eu am fost la cardiologie, de acolo vin acum. Nu știu cine este managerul spitalului, dar, dacă a fost demis, de ce vrea înapoi!?”.

Comentarii
  • Forzzzzaaaa Timofteeee !

  • Angajatii trebuie sa-si spuna cuvantul si nu pacientii care vin si pleaca.

  • Crudul adevăr

    Am vazut proiectul de.management al candidatului 33…., chiar nu are importanta cine e, pentru ca asa putem face aprecieri lipsite de subiectivism.
    1. Nimic nou, deosebit ,demn de funcția care se dorește a fi ocupată.
    Probabil un absolvent de studii medii cu 10 proiecte de management luate de pe internet ar fi surprins mult mai bine informatiile si datele care sa arate de ce tema aleasă are o importanță majora in creșterea performanței spitalului.
    Dacă candidatul 33…este fostul.manager cred ca temă aleasă este nefericită, pentru ca arata și evidențiază proasta activitate managerială pe.ultimii ani.
    2. Datele surprinse arată într-adevăr dezastrul financiar al spitalului din.ultimii 2 ani fapt îngrijorător si totodata surprinzator dacă ne place să spunem că este cel mai mare din Moldova.
    3.creșterea performanței clinice? Care e problema?Lipsa personalului de specialitate. Nu cred. Spitalul e plin de profesori, conferentiari, lectori,asistenți etc.Lipsa aparaturii medicale,lipsa materialelor ? Cum așa? De ce?
    3.Obiectivele
    Fără cuvinte si fara comentarii.
    Cu alte cuvinte un proiect foarte slab care și așa se bazează pe date cosmetizare și care nu vine sa rezolve din perspectiva managerială problemele spitalului.

    Asta e nivelul.

  • Deveniti patetici ! chiar nu sunt alte subiecte de discutie ?

  • nu e nevoie sa aiba omenie………….. Doasrul de inscriere trebuie respins…cum sa aprobi un dosar de inscriere al unuia care a fost data afara pentru incompetenta in urma cu 2- 3 luni???!!!!!!

  • Dacă are pile se poate…în România

  • De bun simț

    Un exemplu de parvenitism.
    Dan Timofte=Dinu Păturică
    Dane te-ai făcut de rîs odată.
    Opreste-te.
    Arată că ai demnitate.
    Sau nu cunoști termenul.

  • scaraotzchi ………in România

  • Trebuie sa fii nebun ca să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite sau se te creadă gasculiță…
    În anul 2023,proiectul de management depus de candidatul 343.. , este peste 90% copiat (reprodus, imitat, plagiat…) după proiectul de mamagement depus în anul 2021 de timofte!!!!!
    Nici măcar nu și-au bătut capul sa vina cu un proiect nou, au dat copy-paste la proiectul din 2021!
    Genul acesta de manager ni se propune.

  • Nu va mai agitati!Ce proiect?!Ce spital?!Avem nevoie de el ca-i baiat bun,de-al nostru.Vin si alegerile…Problema e a celui care accepta aceasta pozitie scandaloasa.

  • Timofte este un profesionist, restul sunt răutăți.

  • macar e frumos

  • Ca sa devii un foarte bun profesionist trebuie sa-ti faci profesia!Profesia de chirurg adevarat ocupa tot timpul!!

  • este profesionist dar nu are ce cauta ca manager,nu-i nici o rautate doar realitate functia strica oamenii care uita de unde au plecat

  • Nu stiu daca dl dr. Timofte Daniel este constient, dar decaderea domniei sale in fata colegilor si demiterea din functia de manager , le datoreaza doar prietenei sale Nechifor Daniela, fosta sefa de la Serviciul de Achizitii, care era si manager si economist si jurist si dorcot si farmacist si inginer in acelasi timp.

  • Se fura ca in codru la magazie (cum intri pe poarta, faci imediat dreapta si cobori la demisol), unde sef este unu Ciobanu (are un Opel gri). Pai ce managment faci tu mai viitor manager, cand la voi la spital se fura cu caru’ ?? Hai sa fim seriosi, la bugetari a fost intotdeauna asa. Chiar daca au salarii de mii de euro (ca sa nu spun zeci), tot se fura, pentru ca, asa-i sistemul. Poate spitalul asta sa aibe si 10 manageri, tot degeaba.

  • LA MATERNITATEA ELENA DOAMNA ANTON A FOST DEMIS IN 2014 SI A FURAT CAT A PUTUT SI L-AU NUMIT IARASI ASA CA SE POATE. PESTE TOT NUMITI NUMAI INCOMPETENTI SI CURVARI BETIVI

  • Daniel Macar e frumos

    La Sf Spiridon numiti-l din nou pe măscăriciul sistemului sanitar – dl Birliba , nu-i asa de ”frumos” ca Dan, are față de contabil huhurez beat, cu tot cu Simona din coasta lui, dar a obtinut rezultate (stimulatoare de la morti cu Tesloianu, abuz in serviciu si el și Adonis Petris, mită câtă poate duce Mitu Ovidiu si Haba Ana Maria ), așa că săriți pe el ….

  • Doctori …..poate clanuri de spagari nu poti intra intr-un spital fara SPAGA ,PINA CAND NU SE VA LUA MASURI SEVERE IMPOTRIVA SPAGILOR DIN SPITALE ASA VOM TRAI IN MOCIRLA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024