Prima pagină » Local » Pacienţii de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi trăiesc în condiții inumane! Viorel Blăjuț își sporește ilegal averea, cu aprobarea tacită a Partidului Social Democrat: „Lasă să-l doară, o să-i treacă!” – FOTO

Pacienţii de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi trăiesc în condiții inumane! Viorel Blăjuț își sporește ilegal averea, cu aprobarea tacită a Partidului Social Democrat: „Lasă să-l doară, o să-i treacă!” – FOTO

23 feb. 2023, 02:00, 58 ,
Sorin Pavelescu în Local

Partidul Social Democrat aprobă tacit practicile prin care Viorel Blăjuț își sporește ilegal averea, totul pe spatele bolnavilor care plătesc bani grei pentru a fi umiliți și prost tratați. Vicepreședintele PSD Iași, Viorel Blăjuț, se consideră pus la adăpost datorită relațiilor pe care le are cu Premierul României, Marcel Ciolacu, și alți membri importanți din stafful PSD, Marian Neacșu, vicepremierul României, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Bogdan Balanișcu, secretar de stat PSD în Ministerul Mediului, astfel că i se pare normal să-i batjocorească pe pacienți. Din cauza lipsei de personal, pacienții internați la Spitalul „Sf. Sava” sunt nevoiți să trăiască în condiții inumane, sunt lăsați cu orele neschimbați, și nu sunt hrăniți și îngrijiți așa cum ar trebui să fie niște persoane internate într-un spital paliativ

Infirmierele de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi au rupt tăcerea şi au dezvăluit condiţiile inumane în care sunt nevoiţi să trăiască pacienţii internaţi în unitatea medicală deţinută de afaceristul Viorel Blăjuţ.

Angajatele de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi au ajuns la capătul puterilor. Acestea se plâng că trebuie să aibă grijă zilnic de 16 pacienţi, iar timpul le este insuficient pentru a-i schimba, hrăni și îngriji cum se cuvine pe toți. Mai mult, din cauza lipsei de personal, infirmierele acuză că ar fi chemate la muncă și în zilele lor libere, iar pentru munca prestată suplimentar ar fi plătite în bătaie de joc, cu doar câțiva lei pe zi. La polul opus, afaceristul Viorel Blăjuţ consideră că infirmierele ar fi nemulțumite pentru că au fost surprinse neglijându-i pe bolnavi.

În Spitalul „Sf. Sava”, deținut de vicepreședintele PSD Iași, pacienții trăiesc în condiții inumane

Mai multe infirmiere au decis să rupă tăcerea și să dezvăluie condiţiile în care trăiesc pacienții internați la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi. Unitatea medicală are 9 etaje, iar pe fiecare sunt internaţi 16-18 pacienţi care necesită îngrijiri paliative.

Deși în prezentarea unității medicale se arată că Spitalul „Sf. Sava” este „o mare familie formată din oameni profesioniști, care pun, înainte de toate, liniștea pacientului pe toate planurile”, iar de sănătatea pacienţilor se ocupă medici specializați în îngrijiri paliative, medici epidemiologi, kinetoterapeuți, psihologi, asistenți medicali generaliști, infirmiere şi îngrijitoare, infirmierele susţin că de toţi pacienţii de pe un etaj se ocupă o singură asistentă şi o infirmieră, deşi este vorba şi de persoane imobilizate la pat, dar şi de pacienţi care ar trebui supravegheați permanent.

La Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi lucrează doar 6-7 medici. Activitatea acestora este extrem de limitată, cadrele medicale se ocupă doar de internarea pacientului, ocazie cu care îl şi consultă. Mai apoi, deşi îşi fac prezenţa zilnic în spital, de luni până vineri, medicii doar le întreabă pe asistente cum se simt bolnavii şi dacă îşi iau sau nu tratamentele, acolo unde este cazul. În cazul în care pacienţii acuză stări de rău sau diverse dureri, asistentele preferă să rămână indiferente, spunându-le infirmierelor:

„Lasă să-l doară, o să-i treacă”.

Cei mai mulți pacienți de la Spitalul „Sf. Sava” sunt imobilizați la pat și au nevoie de scutece. O infirmieră trebuie să-i schimbe de 4 ori pe zi pe toţi acești bolnavi, la 6:00, 11:00, 16:00 şi 23:00. Problema este că, fiind o singură infirmieră la 16-18 pacienți, aceasta nu reușește să îi schimbe toți, astfel că există bolnavi care stau ore bune uzi și neschimbați. De asemenea, infirmierele susţin că lenjeria de pat a pacienților este schimbată o singură dată pe săptămână, doar în cazul în care este foarte murdară.

Același lucru se întâmplă și cu pijamalele. Pacienții sunt schimbați o dată la 3 zile, deși unii ar necesita să fie schimbați de mai multe ori pe zi. Deoarece stau toată ziua în pat şi nu sunt îngrijiți corespunzător, pacienţii ajung să aibă escare foarte grave.

Pacienţii internați la spitalul lui Viorele Blăjuț au de suferit din cauza lipsei de personal

Din cauza numărului mic de angajaţi, mulți pacienți rămân nemâncați, deoarece o infirmieră trebuie să-i hrănească pe toți cei de pe etajul său. Lucrurile ar decurge rapid, doar că o parte dintre pacienți trebuie hrăniți cu mâncare pasată, fiind și oameni aceștia refuză să mănânce. În acest caz, sunt lăsați flămânzi până la următoarea masă. Angajatele spitalului au mai precizat și că alimentele servite pacienților sunt dintre cele mai ieftine, calitatea lor fiind cel puțin îndoielnică.

La fel se întâmplă și în cazul pacienților care iau tratament. Dacă refuză medicamentele sau nu le pot înghiți, din comoditate şi lipsă de timp nu se insistă, ci pacientul rămâne fără să ia tratamentul. Infirmierele trebuie să se ocupe în fiecare zi de toaleta bolnavilor.

Acestea susțin că, deși familiile pacienților le aduc îmbrăcăminte, produse de igienă şi alimente, bolnavii sunt spălați cu produse de cea mai proastă calitate, folosindu-se șampoane și săpunuri de la ARO. Un angajat a precizat că în spital se face curățenie generală și se dezinfectează totul ca la carte doar atunci când sunt inspecții.

Deoarece volumul de muncă este foarte mare, iar salariile sunt mizere, foarte multe angajate demisionează după doar câteva luni. Din cauza lipsei de personal, infirmierele sunt chemate la muncă în zilele lor libere, iar pentru o astfel de zi primesc 6 sau 8 lei. Sunt însă și angajate cu mai multă vechime care pentru o zi suplimentară primesc 230 de lei.

Infirmierele se plâng că nu știu niciodată cât încasează pentru o zi muncită suplimentar, deoarece banii nu apar pe fluturaș, ci îi primesc în plic, după câteva luni. Ele mai susțin că plata s-ar face în funcție de preferințe.

„Roxana, la trei forţări (n.r. – zi muncită suplimentar), a luat 4 milioane. Şi tu ai luat 7 lei la o forţare. Nu ştiu, se penalizează ceva, ceva nu se leagă. Socotește trenul, socotește biletul de autobuz şi vezi unde se ajunge”, se arată într-o discuție purtată de două infirmiere de la Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi .

Din cauza suprasolicitării, infirmierele țipă, înjură și îi bruschează pe bolnavi. Sunt zile în care nu este niciun infirmier pe etaj, iar pacienții rămân pur și simplu în voia sorții.

Știindu-se protejat de ciuma roșie, Viorel Blăjuț îi batjocorește pe pacienți

Deşi bolnavii internaţi la Spitalul „Sf. Sava” nu ar fi nici pe departe trataţi aşa cum trebuie, aparţinătorii pacienţilor plătesc bani frumoşi pentru un loc în unitatea medicală. Astfel, în decembrie 2022, pentru un loc într-un salon cu 4-6 paturi se achita suma de 5.000 de lei, iar pentru un loc într-o rezervă cu două paturi se plătea suma de 5.500 de lei. Din imaginile obţinute de reporterii BZI se observă că, în anumite zone ale spitalului, pereţii sunt plini de mucegai, lucru total inadmisibil într-o unitate medicală.

Reporterii BZI au luat legătura cu Viorel Blăjuţ, proprietarul Spitalului „Sf. Sava”, pentru a vedea cum comentează acesta nemulțumirile infirmierelor. Omul de afaceri a fost cât se poate de tranșant, declarând că personalul spitalului este plătit conform contractului, iar pentru aceasta trebuie să ocupe în mod corespunzător de bolnavi.

„Toată lumea se plânge acum, şi de la spitale de stat, şi de la privat. O să răspundă în faţa legii, dacă nu se pot ocupa de bolnavi, de ce le plătesc!? O să le fac plângere la Colegiul Medicilor, dacă sunt incompetente. Ele sunt plătite să se ocupe, dacă nu sunt plătite, pot să-și dea demisia și o să vină alții să lucreze, nu vi se pare normal așa!? Pe un etaj sunt 8 pacienți, pe lângă infirmieră este și asistentă. Comunicați-mi numele lor și o să le fac anchetă, o să răspundă organele competente.

Datoria mea este să le plătesc așa cum prevede contractul pe care îl am cu dânsele. O să cer instanței să-mi comunicați numele lor, nu în mod generic. Să îmi spuneţi că e cineva care e nemulțumit, oriunde există aşa ceva, până și dumneavoastră ați vrea mai mulți bani. Eu ce să fac, m-am înfipt un pic în ele că nu-și făceau treaba, le-am pus să dea niște note explicative că stăteau și dormeau noaptea.

Normal că sunt nemulțumite când le spui să-și facă treaba. Dacă vor mai mulți bani, pot să facă cerere la conducere, dacă nu pot să se dea deoparte, să-și dea demisia, să vină altele care chiar vor să muncească, nu credeți că așa e normal!?”, a transmis Viorel Blăjuţ.

Comentarii
  • Acest țigan ordinar va crapă curând. Cum dracului aceasta jigodie are un spital !?

  • 9 etaje, 16-18 pacienti pe etaj, o infirmiera. Cine face evacuarea bolnavilor in caz de cutremur sau incendiu? Prietenii de la ISU nu vad! De ce sunt lasati astfel de indivizi sa faca bani pentru ei , batjocorind niste oameni in suferinta? Se vede din strada ca acolo ceva nu este curat. Cei care-si duc bolnavii acolo, vor sa scape de ei?

  • Acolo de la înființare este la fel tranchilizante ca să doarmă duși toți să nu vrea nimic nimeni ,neschimbati de pempersi,a stat și vecinul nostru acolo și când intrai în salon mirosea a de toate !!
    O bătaie de joc !!!

  • Problema simpla NU SE POT FACE ASEMENEA LUCRURI FARA COMPLIVITATEA ORGANELOR DE CONTROL…….ASA CA BAGATI LA PUSCARIE CEVA PERSOANE RESPONSABILE SI TOTUL VA FI OK …….PROBLEMA ACUM INCEPE DAI DE SPECIALI POLITISTI PROCURORI JUDECATORI SERVICIII SUPER SECRETE CARE MARE PARTE DIN EI SUNT MANJITI LA GURITA DE RAHAT DE POLITICIAN …….SINGURA SANSA O REVOLUTIE

  • Da ce bine s a nimerit ca ASTAZI ARE ACREDITAREA SPITALUL DIN PARTEA CELOR DE LA MINISTER SI CASA DE SANATATE

  • Sf Sava e spitalul ala in care daca vrei sa scapi de cineva il bagi aici si intr-o saptamana ,,a inchinat parastasele” toata lumea stie asta.. probabil de asta nu-si mai bat capul cu cei deja ,,condamnalt” de familie.

  • Am o ruda internata acolo.Pretul e putin peste 4000 de lei.Nu i duc nimic de acasa.In pretul asta intra tot.De cate ori am fost in vizita am gasit o pe ruda mea f curata,unghii taiate,etc ! Nu stiu ce urmariti !

  • Adi Ciobotaru

    pretul e putin peste 4.000 lei? stiti cati bani incaseaza Blajut de la Casa de Asigurari per pacient? inca 9.000 lei. Astea sunt servicii de 13.000 lei? Stiti cu cata scarba te trateaza damezele de la receptie? Ca sa mai faca bani te puneau sa faci test covid la fiecare vizita.
    Stiti cati stau in salon?

  • Spitalul daca nu are personal care sa ingrijeasca pacientii cum functioneaza si de ce mai functioneaza in conditiile astea? Daca ei sunt pe paleatie si nu are cine sa-i schimbe, sa le dea medicatia, sa-i ajute sa manance, inseamna ca Blajut ia banii de la bolnavi si ii lasa sa moara, nu? Daca tu ai doar cateva infirmiere, cum vrei sa faca fata la tot spitalul? Dar oare de ce nu are personal? Pentru ca nu ii plateste si isi bate joc de ei? Acolo e o stare de tensiune permanenta. De cum intri iti dai seama ca ceva nu e in regula. Si bolnavii de acolo, nu sunt dusi ca sa scapi de ei, ci sa se vindece, sa ii ajuti, nu sa le dai somnifere ca sa iti iei de-o grija cu ei. Rugam organele abilitate sa isi fac bine datoria atunci cand sunt in control sau cand trebuie sa de-a acreditarea.

  • In 2012 am internat sotia la acest spital,pretul era de 80 lei/zi si conditiile erau la fel ca si 2023.La o saptamana de la internare i-au aparut escare.De urgenta am transferat-o la alt spital.

  • In 2012 am internat sotia la acest spital,pret 80 lei/zi si conditiile erau aceleasi.La o saptamana de la internare a facut escare.De urgenta am transferat-o la alt spital.Bataie de joc de ani de zile la acest spital!!!!

  • Somnifere la greu…

  • Acuși ciorduț începe să umple cutiile poștale ale ieșenilor propagînd cît de destoinic e el dacă populimea îl trimite la primărie sau parlament eventual cel european–-dar nu spune că din bani pacienților își face campanie golănească pulitică––

  • Ion Decuseara

    Patronul nu are nici o vină cand e imbarligat de fratelo Valy mai cunoscut omul le stie pe toate de la paza ,bucatarie,aprovizionare cu materiale sanitare,alimente,adm de medicamente,gestionarea deseurilor,imersia veselei,bazinetelor o uitasem si pe cealalta autostiutoare surioara lui mia(special cu m mic) si asta e detinatoare de absolut imprima panica pintre personal dl patron impunetile un pic de respect fata de personal si treaba va fi mult mai bun la astia doi catelusi ca nici macar nu au pedigree is adunati de pe ici colea.
    Mult succes la acreditare pt personalul care inca mai merita de acolo sa duca o paine acasa la familie.

  • Articol partial neadevarat!
    Tatal meu a fost internat acolo. La rezerva cu 2 paturi am achitat 5000 lei lunar (160 lei pe zi).
    Tatal mea a fost intotdeauna curat imbracat si ingrijit. Nu s-a plans de calitatea mancarii.

    In schimb acuz spitalul de lipsa de comunicare!!! Acuz spitalul de lipsa de transparenta!!!
    Nu am avut acces la imaginile din salon pana nu am amenintat cu plangere la Procuratura.
    Tatal meu a decedat acolo in conditii umane.

    Domnule Blajut, calitatea personalului este data si de remuneratia acordata! E adevarat ca exista forta de munca dar forta de munca de calitate trebuie platita corespunzator! Aveti pe mana oameni muribunzi adusi de familie la dvs ca sa aiba parte de o trecere la cele vesnice in conditii medicale de calitate. Tarifele practicate de unitatea dvs impun servicii de calitate, impun transparenta!

    Cezar V.

  • Articol tendențios cu scopul de a denigra. Astfel de date puteau fi ,,furnizate” doar de către niște gunoaie! Realitatea este total alta! Mizerii și porcării exploatate de gunoaie folosindu-se de presă!

  • Da de ce nu va faceti voi spital puturosilor!

  • Psihopatia spitaliceasca din Romanistan nu cunoaste limite! Halal doctori, halal tara!!!

  • Nu esti tu deloc”de exterior) ci esti o puturoasa de infirmiera sau betvul de barbatu-sau.Faceti voi spital si afaceri in domeniu sanitar,putorilor! Siktir si treceti la munca!.

  • S-au adunat aicii toți bogdăneii baghiști și toți ghiooceeeiii că doar e primăvară. Mă, tot nu veți avea succesul lui niciodată, spui ghiooocei și bezeeeii și tragi apa. Baghiiuule la socola cu tine.

  • Așa a murit și tatăl meu … nici apă nu.i dădea ( când ne duceam la el jumatate de litru beia odată) … de mâncat nici nu mai vorbim ; îl țineau flămând o zi întreagă ( cică refuza mâncarea) … de schimbat o făceau când ajungeam la dânsul … ceva strigător la cer … umanitate zero … RUȘINE … le dai un pumn de bani și își bat joc de părinții/bunicii noștri.

  • Un cetățean din exterior

    Pt Elena: dar cu datoriile de 2 milioane de euro către bugetul de stat și bugetul primăriei cum rămâne?, ca asa toți știm sa incasa fără sa ne dam dările, sa tot sa fii afacerist în felul asta,,,,, dar tu ești o biata sluga angajata la el care în afara de a fi angajata nu te a dus mintea și la altceva

  • Ce le place la unele cu nume de Sfânta sa și pupe între buci angajatorul,,,,,,,

  • … și tatăl meu a murit la ei ca un câine … fără mâncare și apă … când mergeam la dânsul era flămând și însetat … nici schimbat nu era ( așteptam de fiecare dată când ne duceam ) … o bătaie de joc … umanitate zero … n.am crezul că poate să existe așa o bătaie de joc cu banii tăi … RUȘINE să vă fie !

  • Gică Lumânarică

    Domnul patron habar nu are ce vorbește, pe bune, reclamă infirmierele la Colegiul Medicilor !😂De aia se numește Colegiul Medicilor, pentru că e al medicilor…Asistentele medicale au OAMMMR, nu știu ca infirmierele să aibă ceva de genul ăsta, așa că domnul nu prea are unde să le reclame

  • Chiar nu știu ce urmăriți, unchiul meu a fost internat la Sf.Sava in stare gravă, nimeni nu ii dădea șanse de viață,dar datorită personalului de acolo care mi l-au pus pe picioare, acum este acasă sănătos.

  • Nu are importanta

    Este foarte adevarat tot ce s-a scris ,neregulile din acest spital,fara drept de apel!
    Ati fost platiti sa -l pupati in …
    Cunosc foarte bine situatia asa ca ,zât cu voi!

  • Nu are importanta

    „Un avocat”,buuun ,bine punctat! Foarte adevarat!

  • Ca și în alte dăți, de fapt se face un atac la patronul spitalului și cum nu-l cunosc( întâmplător la-am văzut într-o zi oarecare de muncă), mai mult de către persoane din spital- fără conștiință- sub anonimat care sunt plătite subtil pentru a denigra spitalul.
    Personal, am avut tatăl internat acolo și mergeam zilnic la spital, cu rândul, cu fratele meu. Nimic suspect, nimic de ascuns și am intrat chiar în salon și totul era ca într-o zi normală de lucru pentru infirmieră, asistentă și medicul prezent aproape în fiecare zi. Prețul a fost de 4.200 lei pe lună la salon de 4-6 locuri, fără alte solicitări în plus, fiind pe măsura cazării, meselor zilnice, îngrijiri medicale și alte servicii (tuns, bărbierit, tăierea unghiilor, etc.) Vreau să văd cum poate fi îngrijit 24 din 24 ore un bolnav nedeplasabil cu acești bani, în condițiile în care am căutat persoană de ajutor și mi-a cerut 4.000 lei pe 8 ore.
    TERMINAȚI cu dezinformările și fiți mai calibrați cu mintea la realitatea zilei.

  • Nu jefuieste numai de la spital. Mai are niste activitati de Servicii de protectia muncii si psi. Are contracte cu 80% din firmele din Iasi. De ce? Cu metoda ultraverificata de coruptie. Cei de la ITM au exercitat presiuni la administratorii de firme pentru a trece la Iasisting. Se poate verifica la ITM, cate firme are Blajut la un singur Serviciu extern de prevenire si protectie. Administratorii de firme ar trebui sa nu mai plateasca aceasta taxa de protectie lui blajut, sa ceara ca firmele mici si fara riscuri sa nu aiba nevoie de aceste servicii. Vin dumnezeii-inspectori, nervosi uneori si cer hartii care de cele mai multe ori sunt inutile. Cateva firme mari au nevoie de o persoana angajata pentru protectia mincii, restul sa aiba acces la instructiuni intocmite de Ministerul muncii si ITM. Simple la obiect, in 10 puncte.

  • O SA MOARA ȘI EL TOT CA UN CINE NU O SA IA NIMIC CU EL DOAMNE AJUTA.

  • Adi Ciobotaru

    Elena,
    taiat unghii, barbierit tuns pentru 4.000 lei? pe bune? Voi intelegeti ca asta e o afacere sau nu? incaseaza lunar per pacient 13.000 lei. CAS si pretul platit de apartinator. Unde se duc banii tiganului? La ferma deschisa cu circuit inchis cu animale exotice. Si mai stiu eu ce fantezii are.

  • Adi Ciobotaru, doar atât ai citit că de 4.000 lei se taie unghiile, bărbierit, tuns?
    Nu vrei să fii în locul unei persoane care nu-și poate îngriji acasă propriul părinte- 24 ore neîncetat, cu toate materialele necesare traiului zilnic, curățeniei, conversației- fie și mutuale- medicamente, medic, asistente pentru tratament, să stai zi și noapte cu 4.200 lei?!
    Nu ți-aș dori, crede-mă că am stat 3 săptămâni și eram epuizată și tata devenise- acasă- de nerecunoscut, iar costurile foarte mari. L-am dus cu durere în suflet, dar mergând zilnic, am realizat o schimbare în bine foarte vizibilă. Găsiți undeva gratis în condiții umane la standardul pretins și merg și eu!

  • Asta.a fost o infirmiera frustrata care nu ii place sa.munceasca în domeniu eu am.lucrat acolo și pot sa spun ca.nu e adevărat ce spune

  • fiterman Danny

    Viorele nu cumva aveai azi acreditarea de la Casa de sanatate si de la Minister ?? nu cred ca o mai iei plus ca de dimineata de cand a aparatu materialul ai bagat cate doua infirmiere pe etaj,nu i asa ?

  • Vasile Ignat

    deci:
    -comentarii cu limbaj suburban, agresiv, ofensator; incercare de a „pune pumnul in gura” celor care au limbaj ponderat si cat de cat favorabil institutiei prin acelasi limbaj,
    -otrava verbala la adresa patronului,
    – cine a platit comentariile a facut o alegere proasta in materie de „postaci platiti”, nu cred ca o persoana rationala si documentata poate sa creada ca este adevarat ce se reproseaza.
    Liber la injuraturi

  • Bata-var căcarea de invidioși, vorbiți omu de rău când nici nu îl cunoașteți sunteți niște rahați cu ochi

  • Ilie cristina

    Anonim … cu protecția muncii.. probabil ești un serviciu extern cu un singur angajat care are numai vreo 2- 3-400 de firme… daca tot esti asa de informat ar tb sa stii cati angajați sunt in serviciul extern a lui blajut… da o raita prin parcare , sa vezi cate masini si afli …. eu am protecția muncii cu ei de 5 ani, m-am dus pentru ca stiam ca sunt buni, sunt multi si nu ma lasa balta la controale, asa cum fac altii… si nu m-a presat nimeni de la itm… din contra, înainte de a încheia contract cu ei, am avut control la itm si am intrebat inspectorul cu cine sa fac. Omul mi-a zis sa consult lista de pe site-ul itm-ului, ca sunt zeci….asa ca….

  • Sa va bată căcarea de invidioși, sau trezit toți mâncătorii de rahat sa vorbească

  • ” ….si nu ma lasa balta la controale,….” Adica!!!….Ilie Cristina, o firma nu trebuie sa iasa bine la control. Se iau niste masuri ca sa nu se produca accidente si imbolnaviri profesionale, asta-i scopul unic. Da’ ce sa faci….asta este mentalitatea generala….sa iasa bine la control. Cu blajut iesi bine….bravos natiune.

  • Daca ai fi fost angajator, ai fi știut cum se face un control de la itm… te invit la mine in firma sa vezi ce înseamnă „sa ies bine la control ” si apoi sa dai alte sensuri cuvintelor… in fine, am inteles. Trebuie injurat Blajut si atunci e de bine… oare tu cu ce te lauzi in afara de a ponegri pe altii? Cati angajați ai? Cate familii traiesc cu salariile pe care tu le platesti? Ce investitii ai facut? Stii cum e sa incerci sa faci o afacere in ziua de astăzi? Imi mentin invitatia.

  • Pe timpuri nu-și mai ducea lumea părinții la azile de lux.Mureau bătrânii liniștiți in familia lor.Si nici n-aveau așa multi bani la dispozitie.
    La unii le e sila să-și șteargă părinții la fund.
    Dar ei nu v-au șters pe voi când erați mici?
    Mai lasati-ne cu azilele voastre!

  • Da bine ai mai spus

  • Toți răpănoșii și-au făcut azile adică fabrică de făcut bani pe prosti Și sunt destui

  • Stiu mai multe de cat va imaginati. Este clar, de la inceput a fost o concurenta neloiala in a presta servii de protectia muncii. Ba era o doamna inspectoare care aduna de la altii documente pentru a i le servi lui blajut. Eram in sala de sedinte cand facea asa ceva. Un administrator a spus ca nu mai lucreaza cu mine ca „pleaca in sistem”. Deci este un sistem.Sau sunt administratori de firme care pun o singura conditie; sa iasa bine la controlul ITM. Asa de bine a lucrat sistemul ca habar nu aveai ce firme se infiintau, blajut stia, era la curent cu orice. Degeaba era lista cu serviciile la ITM.

  • Părerea mea

    DNA oare nu se sesizează fata de cele scrise mai sus?, nu ar fi rau sa între și printre inspectorii de la ITM care șanț corupți pana în măduva oaselor, oare aceste scrise mai sus nu șanț dovezi de corupție?

  • Toți care au azile ptr, un iaurt și în pampers îți ia și pielea de pe tine

  • Moldova este categoric lumea a 3a.

  • Work Consulting Group

    ITM D(G)ROJDEA Costel e tovaras bun cu IasiSting. Amindoi sunt genii la golanii

  • Cât se poate de adevărat articolul .
    Tatăl meu a fost internat acolo . Ne duceam regulat tocmai că vedeam că se ocupă din ce in ce mai puțin de el . Îl găseam flămând și însetat … cica refuza mancarea … se degrada pe zi ce trece … se vedea că nici medicamentele nu erau date … test covid de fiecare dată când mergeam chiar dacă o perioadă zilnic treceam … in două săpt. mi.a murit la ei … de fiecare data când mergeam așteptam să.l schimbe … nici cana cu care beia apă n.am mai gasit.o … umanitate zero … nu credeam să văd așa o bătaie de joc într.un spital privat … plăteam ceva ce nu beneficiam … a murit ca un câine … nici ora / ziua in care s.a stins nu cred că.i cea comunicată … se vorbește că.l țin încă 2/3 zile după pentru a mai încasa ceva bani … speram ca cineva să se sesizeze , să spună de bătaia de joc care domnește în acest spital .
    Sunt sigur că nu se va face nimic dar măcar am confirmarea la tot ceea ce vedeam și auzit.

  • Da , un spital de stat este incomparabil față de unul privat!!! Am fost nu de mult într-unul! Urcam scările într-un mare spital de stat din Iasi, încercam să mă țin de balustradă, dar era ruptă și ruginită .
    Acum doi ani, mama a murit de Covid într-un spital de stat. Niciun doctor nu intra în salon să vadă bolnavii. Doctorii sunau infirmierele din saloane să se intereseze de pacienți. Mulți au murit cu zile. Multe dintre spitalele de stat nu cred că îndeplinesc acele minime condiții de funcționare. Cred că sunteți foarte invidioși pe ce a reușit să realizeze acest om !!! Voi nu veți realiza nici în 10 vieți, ce a reușit el !!!

  • Popescu Ana, tot ce realizezi in viata trebuie sa fie prin munca cinstita. Nu prin smecherii, coruptie, mituire, relatii ascunse in defavoarea altora. Nu vezi ca acest individ se arunca prin politica, incearca sa fie primar, cu un singur scop; sa poata castiga, sa faca averi, sa fie cineva. Am citit ca indivizii astia sunt bolnavi, au tot felul de boli psihice. Cunosc la nivelul Iasulu multi tineri capabili, cunosc limbi straine, se descurca in orice afacere si cu exteriorul, fara sa-si bata joc de colegi sau alti oameni de afaceri.

  • Principala problema este accesul vizitatorilor. Daca acesta ar fi permis in conditii normale ca la celelalte spitale, fara aiureala de test covid (spitalul a fost focar covid si pacientii sunt vaccinati), atunci apartinatorii ar putea vedea si verifica direct care ste situatia din saloane si cum sunt ingrijiti bolnavii.
    Lasati oamenii sa vada ce se intampla in spital si vor dispare majoritatea suspiciiunilor si scenariilor inchipuite.

  • Vlad Steclaru

    balaniscu tot cu rapanoasa aia?

  • Evitati neaparat Sf Sava. Răul incepe de la Dna de la Receptie si se termina cu cei care au grija de bolnavi.

  • Raul domneste în acel spital incepand de la manager,pana la portar.Dezinteres total pentru binele pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`