Prima pagină » Local » Pacienții de la Spitalul Murgeni, transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași au fost externați
Pacienții de la Spitalul Murgeni, transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași au fost externați

Pacienții de la Spitalul Murgeni, transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași au fost externați

27 nov. 2023, 13:43,
în Local

Pacienții internați în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Vaslui, și transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost externați.

„În cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie, pacienţii internaţi în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni şi adresaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ” Sf. Parascheva” Iaşi în dată de 22 spre 23 noiembrie şi care prezentau simptomatologie care ridică suspiciunea de toxiinfecţie alimentară: greaţă, vărsături, scaune diareice, inapetenta, au fost externaţi. Pe parcursul internării în cadrul spitalului nostru, au fost îngrijiţi şi monitorizaţi multidisciplinar: medic boli infecţioase, terapie intensivă, gastroenterologie, psihiatrie”, au transmis surse din cadrul spitalului.

Pacienți, internați cu toxiinfecție alimentară la Spitalul Murgeni

Vă aducem aminte că a fost alertă sanitară în toată țara, după ce 3 pacienți, internați în Spitalul de Psihiatrie din Murgeni – județul Vaslui, au murit, iar alți 29 au ajuns la spital, după ce au mâncat pește și produse din pește.

O parte dintre alimente au fost primite de pomană de la o mănăstire, deși acesta practică este strict interzisă.

Până vor veni rezultatele analizelor, care vor stabili clar ce a dus la decesul bolnavilor, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară a decis să retragă din magazine toate stocurile de alimente din care proveneau cele mâncate de pacienți.

Pacienții internați în spitalul de psihiatrie din Murgeni au început să se simtă rău, miercuri dimineață, în jurul orei 10. 31 dintre ei acuzau simtome digestive ușoare: diaree și dureri abdominale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024