Prima pagină » Titlurile zilei » Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași sunt plimbați în pijamale prin curtea unității medicale, în toiul iernii! Dr. Florin Roșu: „Eu am dormit azi-noapte cu ușa la terasă deschisă, că îmi era prea cald” – FOTO

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași sunt plimbați în pijamale prin curtea unității medicale, în toiul iernii! Dr. Florin Roșu: „Eu am dormit azi-noapte cu ușa la terasă deschisă, că îmi era prea cald” – FOTO

01 feb. 2024, 02:00, 24 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași sunt plimbați în pijamale prin curtea unității medicale, deși zilele acestea s-au înregistrat temperaturi negative. Managerul unității medicale a declarat că nu știe nimic despre această situație, dar va face verificări.

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt nevoiți să îndure frigul în timp ce sunt plimbați între pavilioane

Marți, 30 ianuarie 2024, în timp ce se aflau în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, reporterii BZI au constatat cum o pacientă era transportată de la Pavilionul 4 la Radiologie, în scaun rulant, în timp ce era îmbrăcată doar în pijamale și halat. Când reporterul i-a atras atenția brancardierului care o transporta, angajatul spitalului a început să se agite, fără să țină cont că nu face decât s-o țină mai mult pe femeie în frig.

„De ce îmi faci poze, te dau în judecată! Ce să fac, să pun o pătură pe ea!? De ce”, a spus, revoltat, brancardierul. Angajatul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași a iscat un întreg circ care a necesitat inclusiv intervenția agentului de securitate.

Nu este pentru prima dată când pacienții sunt transportați între pavilioane doar în pijamale.

„Eram în spital când am văzut o pacientă plimbată pe targă, doar cu un cearșaf peste ea, deși era foarte frig. Săraca femeie dârdăia”, a povestit aparținătorul unui pacient.

Miercuri, 31 ianuarie 2024, reporterii BZI au revenit la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, unde au constatat din nou că pacienții sunt transportați între pavilioane fără să fie acoperiți măcar cu o pătură sau să aibă pe ei o geacă.

Dr. Florin Roșu: „Poate pacienta și-a dorit să nu fie acoperită cu pătură”

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, a declarat că nu știe despre modul în care sunt transportați pacienții, dar că este posibil ca acestora să nu le fie frig, deoarece și el a dormit în noaptea de marți spre miercuri cu ușa terasei deschisă, deoarece îi era prea cald.

„Bănuiești tu că îi era frig, dar poate pacienta și-a dorit să nu fie acoperită cu pătură, nu ai de unde să știi. Spre exemplu, eu, azi-noapte, am dormit cu ușa la terasă deschisă pentru că îmi era foarte cald. Trebuia să mă anunți atunci, ca să vorbesc cu pacienta, să vedem dacă consideră că nu a fost îngrijită corespunzător, să discut cu aparținătorii pacientei. Tu ce căutai în curtea spitalului? E de bonton să mă anunți înainte de a intra în spitalul în care eu sunt manager”, a declarat dr. Florin Roșu.

Managerul nu a avut o explicație mai clară nici pentru atitudinea brancardierului.

„Nu vreau să-i iau apărarea brancardierului, dar acești angajați au salarii mici și se uzează foarte repede, la 40 de ani trebuie să se opereze pentru că transportă o mulțime de pacienți. Brancardierii nu te gândi că au trecut pe la BCU (n.r. – Biblioteca Centrală Universitară)”, a precizat dr. Florin Roșu.

Până când dr. Florin Roșu va lua măsuri, pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași vor fi transportați în continuare prin frig, doar în pijamale, riscând ca starea lor de sănătate să se înrăutățească.

Comentarii
  • De fapt bolnavii( pacienții) respectivi plimbați in curul gol prin curtea spitalului fac parte dintr-un experiment ULTRA SECRET! Ei Testează IZMENE SPAȚIALE !

    Medicul are dreptate 100% ! Acei bolnavi sunt plimbați in izmene electrice ! Da, da, chiar sunt izmene electrice care conțin izotopi de oxigen⅘ care dau caldură la contactul cu frigul din saloane sau curtea spitalului.

    Nu le mai plângeți de milă, acele izmene cu izotopi poartă și cosmonauții in spațiu, ele pot da căldură non stop si sunt fotosensibile la lumină( 5 minute expuse la soare și sunt incărcate aprox 99 %). In plus pârțul e filtrat de izmene si eliberat in atmosferă ca oxigen pur.

    Sunt la vanzare in Bazarul din Suceava. Când intrați în bazar, chiar pe partea dreaptă drept în mijloc este un chioșc din tablă galvanizată computerizată la rece. Acolo gasiți izmene cosmice ( izmenele respective sunt fabricate în realitate cu ață \ fir metalic din fier meteoric – fier şi nichel – şi dintr-un izotop radioactiv de aluminiu-26, care se topeşte numai în spaţiu).

  • Din ce se vede in poze, pacientii au pe ei halate groase. Un transfer de 1-2 minute intre pavilioane nu doar ca nu cred ca ii afecteaza in vreun fel, dar cred ca nici nu apuca sa le fie frig macar :))

  • D-l Florin Roșu se crede vechil pe moșie.

  • Doar in Romania se plimba pacienții cu targa in centrul orașului la -10°C de la un corp la altul pentru investigații. Si în Africa și în Fâșia Gaza sunt spitale mai bune ca in Romania.Toti din conducere vin cu explicații puerile că dorm cu ușa la terasa deschisa…:)))) poate a dat căldură foarte tare și are bani de platit factura la gaz…și e mai ușor să umbli la termostat decât să stai cu ușa deschisă.Si când a fost construit podul de la Brăila după ceva timp au interzis vehiculele ce depășesc 7,5tone că alea strica asfaltul.De parca în Egipt sau Arabia saudita unde sunt niste călduri infernale circulă doar mașini ușoare….Dar aici nu ai ce sa faci omul este de vina contribuabilul,plătitorul de taxe și impozite…:)))Săracul brancardier și săracul pacient au de suferit din cauza conducătorilor că nu creează condiții omenești și sunt nevoiți să umble prin ploaie,frig,ninsoare, arșiță….

  • Eu cred ca managerul este cel putin nebun. Ce tupeu la el auzi. De ce nu l ati anuntat ca veniti? El e manager peste unul din cele mai jegoase spitale din Moldova dar e manager. E domnul manager. Gunoi care se posteaza zilnic pe fb si o arde numai pe vacante. Are un inaintas pe care il baga in fata ca sa colecteze spaga la orice achizitie. Dar el e manager. Nu a facut absolut nimic in spitalul ala dar el e manager dom’le! Voi sunteti nebuni? El e manager!

  • 😡Demisia actualului manager

    Medicul respectiv a declarat că a dormit
    ( in spital) cu ușa de la camera de gardă deschisă ? Dacă se întâmpla ceva rău, de exemplu să intre peste el o asistentă sau infirmieră in călduri și îl …supunea la treburi rușinoase?!?🥰🤩😍

    Despre medici
    Ăștia dorm pe timpul gărzilor și mai sunt și plătiți pt asta?!?
    În articol se spune că pacienții sunt plimbați (ca la Bălăceanca ) prin frig doar in izmene…iar manajerul zice că el doarme cu ușa deschisă la interior. Wtf, una întreabă presa alta raspunde ăla vinovat.

    Soluție la această problemă
    Nu mai numiți medici în funcții de conducere ! Medicii nu au studii de management. Punct.
    Demisia actualului manager !

  • Ei, fac niste cursuri de management sanitar care-s frectie la picior de lemn, ca toata lumea le termina stai linistit. Niciun diretoras nu poate fi numit de ministru fara cursurile alea.
    Deci sunt acoperiti, au competente manageriale.

  • Popescu Adrian

    Articol comandat, fara esenta!

  • „eu sunt manager” ăsta e atât de mârlan încât tutuiește pe oricine? Si e atât de prost încât nu realizează că e exponentul risipei neînchizând robinetul caloriferului și evacuând căldura pe ușa „de la terasa” turnului său de fildeș? (Căci „eu sunt manager” are… terasă!!!) Si e atât de idiot încât „găsește” o legătură de cauzalitate între „uzura” inculților de brancardieri și neprotejarea de frig a pacienților cărați „în scaun rulat”? (Chiar, ce e aia „scaun rulat”, Codruțo?)

  • Anca Tutuianu

    Ce tampenie de articol! :)))

  • Se spune „Mulțumesc!”, Codruțo!

  • Construit in 1757 acest spital Sf Spiridon din Iași nu întrunește condițiile unei țări europene.Este un ansamblu de clădiri conectate cu niste paravane prin care se transporta pacienții cu targa și au angajat o firma care asigura stingerea și prevenirea incendiilor până ajung pompierii…:)))firmă a unui fost pompier și care are angajați tot foști pompieri ieșiți la pensie la 45 de ani…E de râsul curcilor că într-o țară că România în 2024 pacienții sunt plimbați cu targa între clădiri…și pleacă bonus și cu infecții intra spitalicești.Aceasta clădire este un focar de infecție și ar trebui transformată în muzeu nicidecum să funcționeze ca spital.Politicienii își bat joc de cetățeni impozitandui pe orice venit cu CAS,pentru a oferi servicii de țară din lumea a patra.

  • Stimate domnule doctor, continuati-va activitatea ca o faceti foarte bine. Spitalul si-a ridicat mult standardele de cand sunteti director, iar aceste articole ridicole comandate sa nu le lasati sa va afecteze.

  • Gogule, poate recitești!… Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași! E aceeași poveste, desigur, „dar totuși însă” e vorba despre… alt loc! Si despre alt „eu sunt manager”! 😉

  • :))) ce articol de doi lei:))))
    Observ ca si cititorii au un grad indoielnic de intelegere…. :))))

  • Dumnezeule, ce articol! Cel mai „tare” ziar cu cei mai ” mari” ziaristi! :))))

  • da, Codruta, bravo, iar ai aratat ce ”jurnalist” valoros esti!!! cat despre haterii semi analfabeti care si-au dat cu parerea… Dumnezeu cu mila! niste potai latratoare care fac galagie absolut gratuit, fara sa priceapa nimic…

  • Bai comentatorilor…sunt saloane cu 12 pacienți…la cum sunt azi protocoalele în spitale unde tratamentele incep la ora 4 dimineața nu au nici o treabă cu vindecare mai aproape cu exterminarea…nu se schimbă nimic pt că sistemul e mereu la conducere…și nu răspunde nimeni pt nimic..

  • Ce trebuie sa pricepi?Cum sa jignești?Sau cum sa fii drept și corect?Oamenii nu au nici o vină că sunt băgați în clădiri vechi,deteriorate,cu mari probleme in cazul unui seism,conduse de manageri corupți care se consideră semi zei și cu salarii generoase.Si bonus pleci și cu Staphylococcus aureus (S. aureus)
    Escherichia coli (E. coli)
    Enterococi
    Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa)
    Dintre aceste infectii, infectia cu P. aeruginosa reprezinta 11 la suta si are o rata ridicata a mortalitatii si morbiditatii.

  • Gogu-mare specialist!

    Gogule, da’ cate cunostinte medicale crezi ca detii!
    Esti un mic( mare ) frustrat si sunt convins ca nu ai reusit nimic in viata, mai mult ai fost si marginalizat!
    Mare epidemiolog fara diploma!
    Lasa-ti-l pe doctorul Rosu, unul din cei mai buni specialisti, atat in domeniul medical cat si managerial!

  • Oamenii ăștia vor să vă bage la container….Apare o pandemie luam niste containere le băgăm undeva pe un teren și gata băgăm oamenii în ele fără încălzire și gata,cineva a făcut niște bani…alții au murit…nu contează…ei au făcut…dar alții n-au avut zile…
    La liceul Pedagogic, la fel, au scos copiii din clădire că e cu risc seismic …iau împrăștiat pe unde a fost loc…(școlile din România au cate 30-40 de elevi în clasă)și acum ÎNCHIRIAZĂ niste containere (modalitate provizorie)care ajung ca și costuri la costul unei clădiri noi…Deci cineva face bani grei pe spatele ieșenilor.Si se numesc manageri,primari…:)))
    Treziți-va!!!Că asta e noua modă…ajungeți în containere….

  • Citiți cu atenție articolul. E vorba de o pacienta, nu de un pacient. Asta ar trebui sa explice tot. Brancardierul a vrut să vadă sfârcurile întărite de frig, cum împung de sub pijama. Ce mare scofala? Are și el fetish-ul lui, nevinovat. Va găsiți voi repede să comentați…

  • 🧑‍🍳Dr. Mabuse, Iași

    Toată lume vine cu o variantă dar nimeni nu o nimerește pe cea corectă; fiecare pacient din salon e scos afară in frig și plimbat doar în izmene pt intărirea imunității !
    Așa cum spunea și cineva mai sus, acolo are loc un experiment științific pt a testa nivelul de suportabilitate a asiguratului ieșean. Dacă acesta țipă sau se învinețește e dus rapid și băgat în ďuș fierbinte, 🛀 dacă nu zice nik…atunci e plimbat prin curtea spitalului până zice ceva sau se cacă pe el de frig.
    Fiecare pacient are un ceas smart ( fără baterie) care îi monitorizează toate funcțiile vitale, acest ceas smart culege niște date despre pacientul inghețat, date ce sunt trimise mult mai departe…în cloud!

  • Managerul trebuie DEMIS !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *