Prima pagină » Local » Pacienții Covid-19 nu mai sunt considerați contagioși după 14 zile de la infectare și sunt externați! Ieșenii pot urma un tratament la domiciliu, dacă este nevoie
Pacienții Covid-19 nu mai sunt considerați contagioși după 14 zile de la infectare și sunt externați! Ieșenii pot urma un tratament la domiciliu, dacă este nevoie

Pacienții Covid-19 nu mai sunt considerați contagioși după 14 zile de la infectare și sunt externați! Ieșenii pot urma un tratament la domiciliu, dacă este nevoie

10 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Ieșenii infectați cu Covid-19 pot sta internați maximum 14 zile. După această perioadă, ei nu mai sunt considerați contagioși și pot urma un tratament la domiciliu, dacă prezintă în continuare simptome. Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 este în continuare foarte crescut. Ieri au fost confirmate peste 80 de noi cazuri

Perioada de internare a pacienților Covid-19 este de maximum 14 zile. Specialiștii susțin că, după această perioadă petrecută în spital, urmând un tratament corespunzător, ieșenii respectivi nu mai sunt considerați contagioși. În cazul în care pacienții continuă să aibă simptome, pot urma un tratament la domiciliu. În ultimele 24 de ore, în județul Iași s-au efectuat 10 externări.

„Avem în continuare un număr foarte mare de cazuri. Dar, având experiența de anul trecut, lucrurile s-au mai schimbat puțin în ceea ce privește spitalizarea pacienților Covid-19. Timpul petrecut în spital de o persoană infectată este de 10 – maximum 14 zile. După această perioadă se consideră că pacientul nu mai este contagios. În funcție de evoluția stării de sănătate și simptomele care rămân, se stabilește un tratament special pe care pacientul îl poate urma și la domiciliu”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Record de infectări la Iași, confirmate în 24 de ore

Ieri, 9 septembrie 2021, în județul Iași, au fost confirmate peste 80 de noi cazuri de infectare. Acesta este cel mai mare număr de infectări din 2021. Dintre cele 86 de persoane confirmate cu Covid-19, la niciuna nu a fost depistată noua tulpină Delta. De mai bine de o lună, în județul Iași nu a mai fost confirmat niciun caz de infectare cu această tulpină. Odată cu numărul mare de infectări, a crescut și numărul persoanelor internate în spitalele suport Covid-19 din Iași.

Numărul ieșenilor internați ieri în spitalele suport Covid-19 a ajuns la 150, iar 25 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în Secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 9 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 5 la Spitalul Municipal Pașcani, 8 la Spitalul de Neurochirurgie, și 3 la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, rămânând libere doar 5 locuri. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri nu a fost raportat niciun deces, numărul total de decese fiind de 958.

Peste 300 de ieșeni au ales să se imunizeze împotriva Covid-19 într-o zi

Peste 300 de ieșeni s-au imunizat împotriva Covid-19 miercuri, 8 septembrie 2021. Astfel, 220 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 91 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Astfel, unii ieșeni au refuzat administrarea celei de-a doua doze. De remarcat este faptul că tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel.
De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 24.427 de doze, 144 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 411.537 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`