Prima pagină » Actualitate » Pacienți în stare gravă ignorați la Spitalul Județean Timișoara din cauză că nu au certificat digital: „Bătaie de joc, discriminare și condamnare la moarte”
Pacienți în stare gravă ignorați la Spitalul Județean Timișoara din cauză că nu au certificat digital: „Bătaie de joc, discriminare și condamnare la moarte”

Pacienți în stare gravă ignorați la Spitalul Județean Timișoara din cauză că nu au certificat digital: „Bătaie de joc, discriminare și condamnare la moarte”

20 sept. 2021, 16:59,
Roxana Butuc în Actualitate

Spitalul Județean din Timișoara refuză să îngrijească pacienții care sunt considerați a fi cazuri grave din pricina faptului că aceștia nu dețin certificat verde. Situația curentă ia determinat să-i pună la un loc pe cei fără certificat digital, stând netestați împreună.

Conform unui raport postat de autoritățile din România, 88% dintre românii ce au fost diagnosticați cu cancer au murit în ultimii doi ani. Autoritățile medicale nu au nicio reacție față de această situație.

Spitalul din Timișoara refuză să trateze pacienții gravi din cauza lipsei certificatului digital

Astăzi, 20 septembrie, odată cu impunea certificatului verde, Spitalul Județean din Timișoara ignoră cazurile în stare gravă ajunși la spital pentru că nu dețin unul. Astfel că, aceștia au fost puși netestați în aceeași cameră împreună, iscând un focar.

Având în vedere situația, o femeie din Timișoara scos telefonul și a înregistrat întreaga experiență pe care a avut-o în spital. Apoi a urcat filmarea pe rețelele de socializare.

„Rar mi se întâmplă să îmi exprim indignările în mediul online, precum și rar mi se întâmplă să mă șocheze ceva. Nu de alta, dar am învățat să nu am așteptări, pentru a nu suferi din cauza dezamăgirilor. Însă ceea ce se întâmplă azi la Spitalul Județean din Timișoara se numește bătaie de joc, discriminare și posibile crime cu premeditare.

În data de 11 septembrie 2021, mă prezentam la serviciul de urgență al spitalului Județean cu o problemă de sănătate acută (Nu vă mai plictisesc, povestindu-vă despre atitudinea, incompetența și nivelul psiho-emoțional / educațional al cadrelor medicale de la serviciul de urgență. Vă spun doar că este dureros de scăzut), urmând ca azi, 20.09.2021, ora 08.30 să mă prezint în policlinică pentru o ecografie și reevaluare, în vederea luării unei decizii referitoare la internare și / sau pentru a se stabili dacă trebuie intervenit chirurgical”, a spus femeia din Timișoara.

În jur de 50 de persoane puse în așteptare în 4 metri pătrați

Aceasta a descris infernul în care erau puși să aștepte. În jur de 50 de persoane înghesuiți în 4 metri pătrați, aștepând să fie băgați în seama de medici.

„Ca un pacient model, la ora stabilită mă aflam în fața policlinicii spitalului Județean, care avea ușile închise, în fața căreia se aflau, în doar 4m pătrați, cca 50 de persoane îngrămădite toate, lipite una de alta, așteptând cu disperare ca ZEII spitalului să deschidă porțile pentru a le explica faptul că au programări și trebuie să intre.

Plebea a rămas afară. Oameni cu tuburi de dializă în ei, cu fire de la operații ce trebuiau scoase, oameni ce trebuiau să fie internați, sau care trebuiau sa ridice rezultate medicale, toți au stat 2h, fără să fie primiți, fără să li se răspundă la întrebări. Zeii efectiv ieșeau, lătrau de certificate verzi, îi priveau în ochi pe oamenii care îi întrebau disperați când intră și ei la dializă, întorceau capul și închideau ușile Raiului.

Din când în când se auzea: „cei fără certificat verde trebuie să fie testați” însă NIMENI nu era dus / îndrumat către testare. Stăteau oamenii, ca oile de ore în șir, fără să facă, cineva, ceva, pentru ei”, povestește pacienta.

Pacienții au început să-și piardă răbdarea, amenințând că vor reacționa. Spitalul nu era pregătit pentru această măsură

Având în vedere contextul, presiunea psihică și condițiile fizice în care se aflau, oamenii au început să-și piardă răbdarea și să devină agresivi la adresa cadrelor medicale. Astfel că s-au format două lumi, cea a pacienților fără certificat și cealaltă parte, a spitalului.

„Să spargem geamul”, disperare, teamă, frustrare, confuzie pe de o parte iar de cealaltă parte: nepăsare, dezorganizare, neprofesionalism, aroganță și atitudine pasiv-agresivă.

O bătaie de joc pentru care ar merita să fie linșați. După o viață întreagă de cotizat în acest sistem medical infect, plin de lepre incompetente cu atitudine de zei, este inadmisibil așa ceva

Cum este posibil? Cum este posibil să ții oamenii cu tuburi atârnând din ei, 2h în fața spitalului? Cum????

De ce nu exista un cort în fața policlinicii (cel lăsat in paragină în curtea intrării de la urgențe) în care să se facă teste, o barieră, un portar și o coadă organizată, de unde oamenii sa vina pe rând să anunțe care le este nevoia și de acolo să fie îndrumați, pe rând, fie către cort, fie către policlinică?”, povestește Camelia Iovanovici.

Se aduc acuzății grave sistemului

Timișoreanca încheie postarea într-un ton foarte dur referitor la întreaga situație. Aceasta susține că tratamentul la privat este diferit într-un mod mai bun, considerând că toți ar trebui să meargă acolo să se trateze.

„Cum este posibil să discriminați până la riscul de a ucide oamenii???

Nu vă este rușine? Șpăgari împuțiți și incompetenți ce sunteți, marea majoritate dintre voi.

În ceea ce mă privește, am plecat, întrucât nu îmi permit să risc să mă contaminez, stând 4-5 ore respirând respirația a 50 de oameni și pentru că îmi permit să merg la o clinică privată. Dar ce se întâmplă cu oamenii care nu își permit asta? Cu oamenii care au boli care nu pot fi tratate în clinici/ spitale private?

Ce se întâmplă cu săracii pensionari care, după o viață întreagă în care i-au plătit pe acești nemernici, mor acum pe scările spitalului?

Îmi doresc din tot sufletul să apuc ziua în care să fie obligatorie asigurarea privată și sa se anuleze cea de stat.

Simt furie, scârbă și neputință.

Și in tot acest timp, primarul e ocupat sa crească taxele locale.

Urăsc din tot sufletul meu această țară infectă și oamenii care o populează”, a scris Camelia Iovanovici pe Facebook.

Certificatul verde, obligatoriu în România unde rata de infectare Covid-19 depăşeşte 3 cazuri la mie

Amintim faptul că de la data de 20 septembrie 2021, certificatul verde va deveni obligatoriu acolo unde rata de infectare Covid-19 va depăși 3 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, tot astăzi , pe lângă impunerea certificatului verde, o nouă măsură împotriva Covid-19 ce îi vizează pe copiii de peste 6 ani a fost adoptată. Aceștia vor fi testați înainte de a intra în restaurante și la cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`