Prima pagină » Local » Pacienți din străinătate se bat să beneficieze de tratamentele pe bază de apă minerală hipotonă! Stațiunea ieșeană va funcționa la capacitate maximă anul acesta

Pacienți din străinătate se bat să beneficieze de tratamentele pe bază de apă minerală hipotonă! Stațiunea ieșeană va funcționa la capacitate maximă anul acesta

27 apr. 2022, 00:01,
Codruța Șoroagă, în Local

Stațiunea Balneară Nicolina, cunoscută și drept Băile Nicolina, este luată anual cu asalt de mii de pacienți, care doresc să beneficieze de tratamente pe bază de apă minerală hipotonă și hipotermală, cu conținut ridicat de sulf, iod și clor. Stațiunea ieșeană are pacienți atât din țară, cât și din străinătate. În prezent, aici, își tratează afecțiunile reumatismale, posttraumatice, dermatologice, respiratorii, neurologice și ginecologice, pe lângă numeroșii pacienți români, pacienți din Franța, Republica Moldova, Belgia și Italia.

În anul 2022, conducerea Stațiunii Nicolina se așteaptă ca accesabilitate să fie mult mai crescută decât în ceilalți doi ani de pandemie. Cu toate acestea, deși cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt tot mai puține, în cadrul Stațiunii Balneare Nicolina se respectă cu strictețe o serie de măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. După fiecare serie de pacienți, stațiunea este dezinfectată în întregime, iar baza de tratament se dezinfectează după fiecare pacient.

Stațiunea ieșeană Băile Nicolina, luată cu asalt de pacienți din Franța, Italia, Belgia sau Republica Moldova

Anul acesta, Stațiunea Balneară Nicolina, una dintre cele mai căutate stațiuni de tratament din Europa, și-a deschis porțile pe 14 februarie. După cei doi ani de pandemie, conducerea stațiunii speră ca adresabilitatea să fie mai mare decât în anii precedenți și să se ajungă chiar la un grad de ocupare de 100% a locurilor disponibile. Pensionarii vor avea la dispoziție 150 de locuri, dispuse în 75 camere, clasificare 2*, dotate cu TV, frigider, WI-FI și baie proprie.

Este important de știut că, pe lângă persoanele care beneficiază de bilete prin Casa de Pensii, pot să se bucure de sejururi și tratamente la Stațiunea Nicolina și persoanele care se programează cu plată sau prin intermediul ambulatoriilor.

“Costul unui pachet în acest an este de 140 lei/zi și include cazare, 3 mese și 4 proceduri de tratament. Pacientul trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist cu specificația «medicină fizică și reabilitare»”, a declarat Alexandra Arndt, manager interimar Stațiunea Balneară Nicolina.

Pe lângă pacienții români, în cadrul Stațiunii Balneare Nicolina se bucură de cure și numeroși pacienți străini.

“Avem pacienți din diferite țări, cum ar fi: Republica Moldova, Franța, Belgia, Italia și altele. Aceste persoane vin în stațiune pentru a-și trata diferitele afecțiuni reumatismale, posttraumatice, dermatologice, respiratorii, neurologice, ginecologice, vascular periferice sau problemele cauzate de astmul bronșic”, a adăugat Alexandra Arndt.

Pentru a beneficia de tratamente balneare, pacienții trebuie să se programeze telefonic la numărul 0232.251.648 sau pot trimite un  email pe adresa: [email protected].

În cadrul Stațiunii Balneare Nicolina se tratează o gamă foarte largă de afecțiuni

Stațiunea Balneară Nicolina s-a dezvoltat datorită apelor minerale hipotone și hipotermale  cu conținut crescut de sulf, iod și clor. La Băile Nicolina se tratează o gamă foarte largă de afecțiuni, aceasta fiind una dintre cele mai populare stațiuni de tratament din Europa. Stațiunea oferă tratamente în cazul afecțiunilor reumatismale, cum sunt artrozele, poliartrita reumatismală, tendinitele, pariculozele și fibrositele.

Apa minerală hipotonă și hipotermală, cu conținut ridicat de sulf, iod și clor, are numeroase beneficii și pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni posttraumatice, curele fiind recomandate în cazul recuperărilor după imobilizări în aparat gipsat, recuperări după operații de la nivelul mușchilor, articulațiilor și oaselor. La Băile Nicolina se pot trata și unele afecțiuni dermatologice, precum unele forme de psoriazis, eczemele și urticariile cronice, dermatita seboreică și piodermitele cronice. Băile Nicolina oferă condiții prielnice și pentru tratarea afecțiunilor respiratorii: astm bronșic, sinuzite, pneumopatii virale și microbiene.

Factorii terapeutici de la Băile Nicolina sunt prielnici și pentru tratarea anumitor afecțiuni neurologice, cum sunt parezele ușoare și sechelele după poliomielită. De asemenea, la stațiunea ieșeană, apele minerale sulfuroase iodate, clorurate sodice, hipotermale cu debit artezian, ce au o concentrație ridicată de hidrogen sulfurat, de 331mg/l, prezintă numeroase beneficii și pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni vasculare periferice și afecțiuni ginecologice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024