Prima pagină » Local » Pacient VIP, pe mâna medicilor din Iași! Chef Florin Dumitrescu a ajuns de urgență la spital. Ce a pățit îndrăgitul bucătar? – EXCLUSIV

Pacient VIP, pe mâna medicilor din Iași! Chef Florin Dumitrescu a ajuns de urgență la spital. Ce a pățit îndrăgitul bucătar? – EXCLUSIV

17 feb. 2023, 21:32, 7 ,
în Local

Aflat la Iași pentru un important eveniment, Florin Dumitrescu s-a lăsat așteptat pentru că i s-a făcut rău. Îndrăgitul bucătar a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe din Iași chiar cu 10 minute înainte de prezentarea momentului! Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a acuzat o stare generală de rău.

Chef Florin Dumitrescu a devenit cunoscut publicului larg în urma aparițiilor la show-urile culinare televizate.

Vă aducem aminte că în repetate rânduri, chef Florin Dumitrescu a ajuns pe patul de spital pentru nenumăratele probleme de sănătate.

A fost diagnosticat cu gastrită la vârsta de 16 ani

Florin Dumitrescu a dezvăluit cum a ajuns să se îmbolnăvească de stomac la numai 16 ani, în speranţa că şi alţii vor învăţa şi nu vor face ca el.

„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

„Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă, nu le dădeam la o parte. Mi-a plăcut verdeața, pătrunjelul. Mi se pare că este mult mai interesant să mănânc legume care au gust diferit, decât să mănânc o bucată de carne care are mereu același gust. Trebuie să-ți găsești fericirea în doze mici. Mie nu-mi place mișcarea vegană, vegetariană. E absurd! Am perioade. E post, poate vreau să-l țin, nu mănânc carne, mi se face poftă, o mănânc. Nu mâncam carne în fiecare zi când eram mici, dar dacă acum ne permitem. E boala porcului”, a adăugat Florin Dumitrescu.

Renumitul chef are probleme cu genunchii şi spatele, din cauza exceselor din trecut:

„Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme. Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele”.

Cine este Florin Dumitrescu

Îndrăgit de fani pentru stilul său exploziv, Florin Dumitrescu s-a născut în București în anul 1987 și a făcut o școală cu profil sportiv.

Din clasa a doua, bucătarul a jucat polo la Steaua București. Aceasta a fost campion național și municipal de câteva ori, iar în 2002 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sectorului 5.

Florin Dumitrescu este căsătorit cu Cristina Sima, cu care are împreună două fete, Ava și Maria. Cei doi s-au cunoscut la restaurantul în care lucra Chef Dumitrescu, unde aceasta venise să facă un material pentru blogul ei.

Chef Florin Dumitrescu: CV-ul unui mare bucătar

După terminarea liceului, chef Florin Dumitrescu a ales să nu mai meargă la facultate, iar din 2001 s-a angajat ca ajutor de bucătar la un restaurant din Capitală unde câștiga 100 de dolari.

În scurt timp, Florin Dumitrescu a ajuns să câștige foarte bine, iar experiența acumulată l-a ajutat să plece în 2007 în Italia pentru a se perfecționa în arta culinară. În Italia, a lucrat la un restaurant unde singur trebuia să facă 800 de porții de paste pe zi.

Ulterior, s-a angajat la un hotel unde alături de șeful bucătar făcea mese pentru 250 de persoane.

După 3 ani, a revenit în România și s-a angajat la un restaurant din București.

Florin Dumitrescu este autorul a două cărți de bucate, „Gătește cu mine”, în 2016, și „Românește. Punct și de la capăt”, în 2019.

Din 2012, chef Florin Dumitrescu a debutat în show-ul culinar de la Pro TV, „Masterchef“, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Din 2016, Florin Dumitrescu, alături de cei doi buni prieteni ai săi, a trecut la Antena 1, unde și în prezent este jurat al show-ului culinar „Chefi la cuțite”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`