Un tânăr care a venit în Iași pentru a studia la facultate a ajuns într-o situație critică, devenind dependent de jocuri de noroc. Primii bani i-a băgat în casele de pariuri din cauza reclamelor răspândite peste tot, care promit un câștig mare garantat
Mulți oameni ajung să piardă bani din cauza vieții de lux ce este prezentată în aceste reclame care s-au răspândit peste tot. Astfel, cinci studenți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au luat o inițiativă impresionantă.
Aceștia au inițiat o petiție împotriva reclamelor la jocurile de noroc. Magdalena Luceac este studentă în anul I în cadrul programului de masterat Relaţii Publice şi Publicitate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Alături de încă patru colegi a inițiat o petiție în atenția Parlamentului României, în care se cere interzicerea publicității la jocurile de noroc, care s-au răspândit peste tot. Până în prezent s-au adunat 375 de semnături din 400, însă aceasta a făcut niște mărturisiri care te pot lăsa fără cuvinte.
„Inițiativa a plecat de la un proiect pe care trebuie sa îl facem pentru master, însă tema proiectului, cea cu interzicerea jocurilor de noroc, a fost alegerea mea și a colegilor cu care lucrez. Nu mi se par sănătoase, mai ales că nu putem controla cine interacționează cu aceste reclame, și aici mă refer că aceste reclame sunt vizionate de tineri care sunt ușor manipulați de acestea”, declară Magdalena Luceac, studentă.
Atât Magdalena Luceac, cât și colegii ei cunosc cazuri în care tinerii au pierdut toți banii pe care îi aveau în cazinouri, iar dependența s-a instalat foarte ușor.
Situația critică în care a ajuns un tânăr din cauza cazinourilor
Un tânăr ce provine dintr-o familie cu posibilități reduse a venit în Iași pentru a studia. Reclamele la jocurile de noroc, care îți promit un câștig garant, fiind peste tot, atât prin oraș, cât și în mediul online, l-au acaparat și pe acest student care se simțea complexat din cauza lipsurilor sale.
„Din păcate, cunoaștem cazuri de genul. Un tânăr, venit în Iași dintr-un orășel mic, ce provine dintr-o familie cu posibilități materiale reduse, ajuns la facultate, nu avea suficienți bani încât să poată avea o viață socială activă, precum alți colegi, și se simțea complexat de lipsurile sale. Văzând nenumărate reclame, în oraș și pe rețelele de socializare, la jocurile de noroc și auzind ca s-au putea câștiga bani din asta, a început să parieze puținii bani primiți de la părinți. Însă nu a durat mult până când a pierdut toți banii și, nemaiavând cu ce se întreține, a împrumutat de la colegi și prieteni. Însă cum nici luna următoare nu a primit mai mulți bani de la părinți, a decis ca singura să șansa de a avea cu ce se întreține și de a înapoia datoriile este să joace la păcănele din nou. Acolo a început să vadă câștiguri și, orbit de acele sume mari, a pariat din nou toți banii, însă de data aceasta i-a pierdut pe toți din nou”, a spus Magdalena Luceac, studentă.
Tânărul a început să joace cu sume mici, de câteva ori a câștigat sume mari care l-au făcut să joace în continuare, banii câștigați îi băga tot în jocurile de noroc, în speranța să câștige și mai mult, însă a ajuns într-o situație critică.
Înecat în datorii, și-a dat seama că singura șansa să înapoieze banii colegilor și prietenilor săi este să se joace în continuare. După ce a ieșit din datorii, a decis să se lase de facultatea la care studia în Iași și să plece la muncă în străinătate.
„Aflându-se în această situație, nu a mai avut încotro decât să se lase de facultate și să plece la muncă în afara țării, pentru a strânge bani și a fi departe de casele de pariuri. Știu că poate părea ca un episod din emisiunea Lecții de Viața, dar, din păcate, este realitatea multor tineri care sunt orbiți de acest câștig ușor care doar îi face pierzători. Cazurile care șochează pe moment când vine vorba de acest viciu sunt cele ale căror tineri aleg să își încheie viața într-un mod cât mai dureros, însă chiar și după ce suntem martori la astfel de cazuri nu se întâmpla nimic”, adaugă Magdalena Luceac, studentă.
Reclamele la jocurile de noroc îi pot influența pe cei care sunt ușor de manipulat. Persoanele care doresc să semneze petiția inițiată de cei cinci studenți ieșeni o pot face accesând link-ul AICI.
Tot se laudau in mass media, astia ce sunt acum la guvernare ca vor inchide si scoate in afara orasului aceste sali de jocuri.
Se pare ca a fost doar praf in ochi deoarece ele functioneaza bine merci, exact la fel ca inainte.
Asta e la modă: să faci bani fără să faci nimic sau cu cât mai puțin efort ! Proștii nu își închipuie că poți câștiga prin muncă, se lasă păcăliți de alți proști care se laudă cu câștiguri mari peste noapte !
Aha, acum a plecat la muncă în străinătate… Serios, și-a dat seama că poate câștiga prin muncă ? Sunt locuri de muncă și în România numai să vrei să muncești
Vor bani fara munca
Pierd banii apoi se sinucid
Prosti și lenesi
Tot la… păcănele?
Mă întreb: Pe… păcăniții „stăpânii… păcănelelor”, nu-i… păcănește nimeni?
Banii nu i-a băgat in păcănele din cauza reclamelor, prietenilor, etc. … ci din cauza lăcomiei și prostiei.
Sa fii student și să nu te interesezi cum merge softul la păcănele ….
ideea e ca poti experimenta
BINE e sa te orpesti la un moment dat
Mulți văd, puțini înțeleg… or fi și oamenii lacomi, dar să li se dea și la ăștia cu afacerile pe păcănele atâtea drepturi? Atunci de ce sunt interzise reclamele la țigări și alcool dacă e numai vina ălora care ajung victime?
Sa mă piș pe el, alții pleacă și-și lasă familiile și copiii pentru un trai mai bun și sa aibe ce sa le ofere copiilor și voi faceți reclamă la un bulangiu care joacă la ciocane și a plecat din țară să-și rupă găoaza, bun articol, mergi cu vaca tu „aista” care l ai scris
Se lauda premierul pufulete că toate sălile de păcănele și de pariuri le vor duce la periferie ,sau sa apucat și pufulete de păcănele, de nu a mai făcut nimic din acea lege.
Omul folosește păcănelele nu păcănelele pe om.