Prima pagină » National » Ozana Barabancea, despre situația de la Spitalul Foișor din Capitală: „Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Cred că este o dezumanizare totală, o lipsă de empatie”

Ozana Barabancea, despre situația de la Spitalul Foișor din Capitală: „Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Cred că este o dezumanizare totală, o lipsă de empatie”

11 apr. 2021, 21:20,
Bianca Rebegea, în National

Duminică, 11 aprilie, Ozana Barabancea a fost invitată la Antena 3, unde a vorbit, printre altele, despre situația de vineri de la Spitalul Foișor din Capitală. Ea a acuzat că actorii instituţionali implicaţi în acel scandal duc lipsă de empatie.

„Eu n-am ştiut ce s-a întâmplat cu spitalul Foişor. Mi-a scris sora mea, era îngrozită. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Cred că este o dezumanizare totală, o lipsă de empatie.

Ozana Barabancea, întrebare după scandalul de la Spitalul Foișor: „Este statulul împotriva poporului?”

Interpreta Ozana Barabancea acuză guvernanții că nu au apărut public să își ceară scuze, pentru că au luat astfel de decizii. Mai mult, ea precizează că „Dumnezeu nu rămâne dator niciodată”.

Este foarte grav, totuşi, ce se întâmplă. Oamenii ăştia chiar pot să doarmă liniştiţi, când văd ce au făcut? Ăştia care ar trebui să ne păstorească. Chiar nu le e frică de Dumnezeu?

Bă, Dumnezeu nu rămâne dator. Niciodată! A venit cineva să-şi ceară scuze? Să spună: „Suntem într-un r… cu toţii. Nu suntem voi contra voastră!”

Senzația pe care eu o am este că cineva este contra altcuiva. Este statul împotriva poporului? N-aş vrea să cred asta”, a spus Barabancea la Decisiv.

Raed Arafat, explicaţii după scandalul evacuării Spitalului Foişor: „Aş lua oricând aceeaşi decizie”

În urma evacuării cu jandarmi a Spitalului Foişor, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenă, a venit, sâmbătă, cu explicaţii.

Acesta a postat un video de 9 minute pe o rețea de socializare, în care precizează că decizia evacuării Spitalului Foişor este motivată de nevoia presantă de a face loc bolnavilor de COVID care aglomerează în prezent secțiile UPU (Unități de Primiri Urgențe) din București.

„Decizia pe fond este una corectă, chiar dacă a creat un anumit disconfort pentru pacienții din spitalul Foişor şi a avut o singură menire, de a salva cât mai multe vieți, de a nu ne pune pe colegii din UPU şi din spitale să aleagă cine intră şi cine așteaptă în ambulanță.

În condiții de normalitate s-ar desfășura un astfel de proces mult mai bine, însă în condiții de normalitate nu am ajunge să evacuăm un spital…

Intenția noastră a fost să punem la dispoziția bucureștenilor un număr semnificativ mai mare de paturi la ATI, ca să putem evacua unitățile de primiri urgențe să le pregătim să primească în continuare pacienți.

Decizia de a evacua, dea face loc bolnavilor în stare critică rămâne valabilă și aș lua-o din nou oricând. Asta înseamnă să tratezi cum trebuie o situaţie critică, și nu să stai să te gândeşti oare ce să fac să nu supăr pe cineva”, a concluzionat Raed Arafat.

Reamintim că vineri, 9 aprilie 2021, zeci de pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București sunt evacuați, deoarece s-a luat decizia ca unitatea să devină spital suport COVID.

Cel care a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență este șeful Departamentului pentru Sitații de Urgență, Raed Arafat. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a ocupat de semnarea ordinului transmis de Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *