Prima pagină » Sanatate » Ovule care provoacă avortul. Cât de sigure sunt aceste medicamente pentru organism?

Ovule care provoacă avortul. Cât de sigure sunt aceste medicamente pentru organism?

20 oct. 2023, 13:00,
în Sanatate

În cazul unei sarcini nedorite multe femei sunt în căutare de ovule care provoacă avortul. Avortul medicamentos este o metodă nechirurgicală de întrerupere a sarcinii prin administrarea unei substanțe care are efect anti-progestativ.

Medicamentul blochează efectele progesteronului, hormonul care contribuie la menținerea sarcinii, fapt ce duce la oprirea sarcinii din evoluție. De asemenea, medicul combinată acest medicament cu administrarea unei substanțe care are efect de stimulare a contracțiilor uterine, ceea ce duce la eliminarea sarcinii din uter. Întreruperea medicamentoasă a sarcinii este recomandată în primele 63 de zile de la începerea menstruației.

Ovule care provoacă avortul. Metoda medicamentoasă prescrisă de medic

Metoda constă în administrarea orală de mifepristonă 200 mg în prezența medicului, urmată la 24-36-38 de ore (maximum 48 de ore) de administrarea orală, sublinguală sau vaginală de misoprostol (Topogyne/Arthrotec/Medabon). Aceasta este doza prescrisă, de obicei, de medici.

Hemoragia uterină începe la câteva ore de la administrarea celui de-al doilea medicament, adică a misoprostolului. În cazuri rare, expulzia poate apărea înainte de administrarea celui de-al doilea medicament. După administrarea acestuia, se recomandă cel puțin trei ore de repaus la pat. Sarcina poate fi expulzată în decurs de câteva ore sau câteva zile de la administrarea de misoprostol, acest lucru fiind însoțit de dureri abdominale colicative și de sângerare vaginală.

Avortul medicamentos nu este recomandat persoanelor care au alergie la mifepristonă sau la alte componente ale medicamentului, sau care sunt alergice la misoprostol. Femeilor cu insuficiență suprarenală cronică. Persoanelor care suferă de boli grave care necesită tratament cu antiinflamatoare steroide (de exemplu, astm bronșic sever).

De asemenea, această metodă nu este potrivită pentru cele care au porfirie ereditară. Dacă sarcina intrauterină nu a fost confirmată prin test de sarcină și/sau ecografie. Nu trebuie să administrezi medicamentul dacă sarcina confirmată prin ecografie depășește 9 săptămâni. Dacă există suspiciuni cu privire la o sarcină ectopică (extrauterină).

Reacții adverse provocate de aceste medicamente. Ce riști să ți se întâmple după administrarea pastilelor

Multe femei ar putea suferi de sângerare vaginală abundentă, crampe sau colici uterine în orele imediat următoare administrării de prostaglandină, foarte frecvent. Din cauza acestor medicamente ar putea apărea o infecție în urma avortului, greață, vărsături, diaree cauzate de prostaglandină.

De asemenea, erupție trecătoare pe piele, dureri de cap, stare generală de rău, bufeuri, amețeli, frisoane, febră, scădere marcată a tensiunii arteriale. De asemenea, multe femei ar putea suferi de șoc toxic letal determinat de infecția cu Clostridium Sordellii, fără febră sau alte semne de infecție.

Printre reacțiile adverse au fost notate cazuri unice de urticarie și afecțiuni cutanate foarte grave. Pot apărea și crampe gastro-intestinale ușoare sau moderate. La un număr extrem de redus de femei cu uter cicatricial poate apărea fisura sau ruptura uterului. Provocarea unui avort, fie prin metode chirurgicale, fie prin metode medicamentoase, implică anumite riscuri și trebuie să fie efectuată sub supraveghere medicală adecvată.

Administrarea de ovule care provoacă avortul sub supravegherea unui profesionist medical, este considerată o metodă sigură și eficientă în primele săptămâni de sarcină. Cu toate acestea, orice procedură medicală implică anumite riscuri și reacții adverse, și avortul medicamentos nu face excepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *