Prima pagină » Titlurile zilei » Ovidiu Ciobanu, patronul Veneto Restaurant, construiește un bloc de locuințe în Iași! Proiect dezvoltat printre casele din cartierul Colina Însorită – FOTO

Ovidiu Ciobanu, patronul Veneto Restaurant, construiește un bloc de locuințe în Iași! Proiect dezvoltat printre casele din cartierul Colina Însorită – FOTO

11 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Un bloc de locuințe colective ar urma să fie construit de Ovidiu Ciobanu, patronul Veneto Restaurant, din Iași. A obținut certificat de urbanism de la Primăria Iași pentru o locuință colectivă mică, adică 4 sau 6 apartamente. Terenul este situat într-o zonă de case din cartierul Colina Însorită

Patronul Veneto Restaurant, local prezent în mall-urile din Iași, diversifică portofoliul cu un proiect imobiliar, un bloc de locuințe colective în municipiul Iași, cartierul Colina Însorită, zona Cimitirului Evreiesc. Omul de afaceri Ovidiu Mihai Ciobanu testează piața după ce a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construirea unei locuințe colective mici, cu 4-6 apartamente, pe o suprafață de teren de 1.000 de metri pătrați. Infrastructura în zonă este destul de afectată, străzile sunt subdimensionate.

De precizat că amplasamentul este situat într-o zonă de case. Patru, șase autoturisme în plus vor aglomera cartierul de case pe anumite porțiuni de drum. Inițiativa a fost lansată prin societatea Casa Tradiției SRL, care administrează un local cu mâncare tradițională românească. Pe lângă Ovidiu Ciobanu, în firmă apare ca asociat și Dragoș Bogza. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,7 milioane de lei, datorii de 1,6 milioane de lei, cu un număr de 33 de angajați.

Ovidiu Ciobanu, patronul Veneto Restaurant, vrea un bloc de locuințe, dar nu este convins

Contactat telefonic de reporterii BZI, Ovidiu Ciobanu a precizat că, deocamdată, așteaptă să vadă ce poate autoriza municipalitatea.

„Nu știu dacă vom duce la capăt. Este un domeniu destul de adiacent pentru noi. Deocamdată am cerut un certificat de urbanism. Vom vedea… „, a precizat Ovidiu Ciobanu.

”Folosim cele mai proaspete ingrediente pentru preparatele noastre. Livrările noastre se efectuează la timp. Pizza ajunge rapid şi nu se răceşte. Reţetele noastre sunt unice. Avem periodic produse inovative şi gustoase. La noi în restaurant veţi găsi şi meniul zilei, diferit in fiecare zi”, se arată în prezentarea Veneto Restaurant.

Ovidiu Ciobanu mai are calitatea de unic asociat în firma Toorix Solutions SRL, cu obiect de activitate ”portaluri web”. Înființată în 2011, societatea a avut activitate, dar slabă, în perioada 2014-2015. Din 2016, firma nu a mai avut activitate. În ceea ce privește Veneto Restaurant SRL, în 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,069.132 lei, pierderi de 85.720 lei, datorii de 914.735 lei, cu 10 angajați. În 2019, când nu era pandemie, vânzările au fost de 3,1 milioane de lei, cu un profit de 790.592 de lei. Pe Șoseaua Păcurari, nr.114, vrea să investească și Gabriel Adam, patronul General Tex. Este vorba despre un bloc de locuințe colective cu 8 etaje.

În aceeași zonă vrea să construiască și patronul Ferocris

Totodată, Cristian Andronescu, patronul Ferocris, unul dintre cele mai vechi magazine de materiale de construcții din oraș, așteaptă ca Primăria Iași să autorizeze un proiect imobiliar. Recent, a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru edificarea mai multor blocuri de locuințe colective pe șoseaua Păcurari, nr. 128A, unde deține o suprafață de 3.884 de metri pătrați. Conform planului Urbanistic Zonal (PUZ), investitorul poate construi un număr de patru imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+5E.

Amplasamentul este situat la ieșirea din municipiu, în imediata vecinătate a spațiilor de producție ce aparțin companiei Totalgaz Industrie, deținută de afaceristul Ioan Pârău. Procentul de ocupare a terenului este de 45 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,5. Rămâne de văzut dacă Ovidiu Ciobanu, patronul Veneto Restaurant, va construi un bloc de locuințe, în condițiile în care la nivelul Comisiei de Urbanism există un blocaj, în sensul că proiectele mari nu ajung pe masa consilierilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *