Autoritățile olandeze le recomandă cetățenilor să evite consumul ouălor provenite de la găini crescute în gospodării, din cauza prezenței PFAS și a altor compuși periculoși pentru sănătate.
Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) din Olanda le recomandă cetățenilor să evite ouăle din gospodării, după ce analizele au indicat prezența unor substanțe toxice periculoase pentru sănătate.
Ouăle provenite de la găinile crescute în curte pot ascunde riscuri pentru sănătate
PFAS reprezintă o categorie de substanțe chimice sintetice folosite pe scară largă în industrie, dar și în produse de uz casnic. Acestea au fost asociate cu multiple riscuri pentru sănătate, inclusiv apariția unor forme de cancer. Numite și „substanțe chimice eterne”, PFAS nu se degradează natural, avertizează Politico.
Analize realizate în 60 de locații din Olanda au scos la iveală concentrații ridicate de PFAS în ouăle produse în gospodării. Aceste substanțe chimice persistente, cunoscute pentru impactul lor toxic asupra sănătății, sunt asociate cu boli grave, inclusiv cancer.
Agenția olandeză pentru sănătate publică (RIVM) avertizează că populația este deja expusă la PFAS prin alimente și apă. Consumul ouălor din gospodării ar putea amplifica acest risc. În schimb, ouăle provenite din comerț sunt considerate sigure pentru consum.
Una dintre ipotezele privind contaminarea ouălor de curte cu PFAS sugerează că găinile ar putea ingera aceste substanțe toxice prin râmele pe care le consumă, facilitând astfel transferul acestora în ouăle produse.
Ouăle de Paște: Tradiție și precauții pentru consumul în siguranță
Ouăle sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății ochilor și oaselor. Totuși, în perioada Paștelui, consumul crescut de ouă poate veni cu anumite riscuri. Autoritățile au avertizat asupra pericolelor ouălor provenite din curte, care pot fi contaminate cu substanțe periculoase, cum ar fi PFAS (substanțe chimice toxice persistente). Aceste substanțe pot ajunge în ouă prin alimentația găinilor, mai ales prin consumul de râme sau alte surse contaminate.
În ultima perioadă, autoritățile au atras atenția asupra riscurilor consumului de ouă provenite din gospodării, în special în cazul ouălor de curte, care pot fi contaminate cu substanțe toxice, cum ar fi PFAS. Specialiștii recomandă consumul ouălor din comerț, care sunt supuse unor controale riguroase.
Pentru o sărbătoare fără griji, asigurați-vă că ouăle pe care le consumați provin din surse sigure și că respectați normele de igienă atunci când le manipulați sau le preparați.
Un semnal de alarmă a fost lansat și de autoritățile olandeze care le recomandă cetățenilor să evite consumul ouălor provenite de la găini crescute în gospodării.
Autoritățile din Olanda le recomandă cetățenilor să se abțină de la consumul ouălor provenite de la găinile crescute în gospodării, din cauza contaminării cu PFAS și alte substanțe periculoase. Aceste chimicale pot reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate, iar experții recomandă precauție în alegerea surselor de ouă.
Da, zăpadă e neagră, ce e bun va fi considerat rău și ce e rău va fi considerat bun, spune o „carte” „depășită”. Trenduri diavolești din occident.
Alea de acasă sunt rele, nu cele de la găini crescute cu antibiotice și hormoni de creștere.
Abominabile știri din presa slugă a corporațiilor distrugătoare de oameni pentru profit.
Da , nu mîncați nimic natural , crescut natural ăn aer liber !, mîncați doar de la noi că e bune , găini crescute în baterii cîte 3, 4 încuiate pe metru pătrat pe viață și crescute cu prafuri , hormoni și injectate cu toate căcaturile !
Fermierii mici trebuiesc distruși definitiv , trebuie total interzis creșterea de animale și păsări pentru consum ori altceva !, doar noi marea mafie mondială să avem voie cu binecuvîntarea WEF și UE Bruxell !