Prima pagină » Culinar » Retete de Pasti » Oua vopsite cu frunze de patrunjel: secretul gospodinelor din Armenia
Oua vopsite cu frunze de patrunjel: secretul gospodinelor din Armenia

Oua vopsite cu frunze de patrunjel: secretul gospodinelor din Armenia

02 apr. 2015, 15:42,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:15203;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

In Armenia, de Paste, ouale se coloreaza in rosu, galben si gri. Rosul e obtinut din frunze de ceapa uscata, galbenul din turmeric, iar griul din mure.

Ai nevoie de: o oala mare, frunzele uscate de la 10 cepe, cateva oua si ulei de masline.
Optional: patrunjel sau coriandru (pentru model).

Cum procedezi: pune frunzele de ceapa in apa clocotinda. Dupa 15-20 de minute, strecoara apa si cufunda in ea ouale. Dupa ce s-au colorat, pune-le intr-un castron mai mare si lasa-le sa se raceasca. Odata ce au ajuns la o temperatura care iti permite sa le tii in mana, greseaza-le cu foarte putin ulei de masline, pentru a straluci. Lasa-le in cofraj.

Daca vrei sa le faci model, pune cate un ou intr-un ciorap fin sau o pana foarte subtire, strecoara o frunza de patrunjel intre oua si ciorap, apoi cufunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *