Prima pagină » Culinar » Ouă umplute pentru masa de Revelion. Cum să le ornezi pentru a avea un aspect festiv și rafinat

Ouă umplute pentru masa de Revelion. Cum să le ornezi pentru a avea un aspect festiv și rafinat

20 dec. 2023, 08:52,
în Culinar

Multe gospodine pregătesc niște ouă umplute pentru masa de Revelion. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Ouăle fierte pot fi umplute cu o compoziție din pate de casă, gălbenuș și muștar, iar pentru decor putem folosi verdețuri și legume proaspete. Iată cum să le ornezi pentru a avea un aspect festiv și rafinat.

Ouă umplute pentru masa de Revelion

Dacă vrem să pregătim de Revelion un preparat rapid, gustos și pe placul multora dintre noi, putem face niște ouă umplute. Pe lângă bucatele alese, precum o friptură fragedă de porc, niște sarmale învelite în foi de varză murată, chifteluțe de porc sau cârnați de casă, putem face și niște ouă umplute alături de tradiționala salată boeuf.

Ouăle umplute sunt gustoase, sănătoase și pot fi ornate în diferite moduri, cu legume și verdețuri proaspete. Putem folosi pate de casă, muștar, gălbenuș, iar pentru decor avem nevoie de măsline, ardei gras roșu, frunze de pătrunjel și multe altele, în funcție de gust și preferințe.

Pe lângă acest preparat delicios, putem face și o salată boeuf ornată în ton cu sezonul de iarnă. Salata boeuf este adorată de mulți dintre noi și nu lipsește de la masa de Crăciun sau de Revelion. La fel de bine putem face și niște sarmale gustoase învelite în foi de varză murată. Ouăle umplute cu pate de porc sau cu alte compoziții rafinate merg servite nu doar la mesele festive, ci și la orice ocazie, chiar și dimineața, la micul dejun. Rețetele sunt simple, la îndemâna oricui și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta cu care vom pregăti un preparat simplu, gustos și rafinat

Dacă vrem să pregătim niște ouă umplute cu pate vom avea nevoie de 1 cutie de pate de porc, 1 legătură de mărar proaspăt, 6 ouă, sare și piper, 1 lingură de smântână, 10 g de unt, 2 linguri de muștar și 6 gălbenușuri.

Se pun ouăle la fiert timp de 5 minute. După ce au fiert ouăle, se pun în apă rece apoi se curăță ușor, se taie ouăle fierte în jumătate apoi se scot gălbenușurile. Într-un bol separat se pun gălbenușurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, muștarul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă totul foarte bine la blender până se obține o pastă cremoasă.

Se vor umple albușurile cu crema obținută, se uniformizează apoi se pun ouăle la frigider. După aceea se scot și se ornează cu frunze de pătrunjel, cu măsline, ardei și multe altele, după preferințe.

Ouăle umplute sunt ideale de servit la masa de Revelion alături de alte bucate alese. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Ouăle umplute pot fi folosite pentru a pregăti niște platouri festive spectaculoase. Ouăle umplute și ornate în diferite moduri îi vor cuceri pe toți cei de la masă. De Revelion, putem să îi cucerim pe cei dragi cu niște preparate culinare gustoase, aromate și cu un aspect deosebit. Gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare și pregătesc mâncăruri delicioase pentru masa de Crăciun și de Revelion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`