Prima pagină » Culinar » Ouă umplute decorate. Păianjeni și rățuște pentru a decora masa festivă

Ouă umplute decorate. Păianjeni și rățuște pentru a decora masa festivă

13 ian. 2023, 10:00,
BZI.ro, în Culinar

Ouăle umplute decorate sunt un fel de mâncare perfect pentru o masă festivă. Acestea nu sunt doar un decor pentru masă, ci și un deliciu foarte gustos și neobișnuit. În plus, sunt destul de ușor de preparat. Singurul lucru important de care trebuie să țineți cont este că ouăle se strică destul de repede, așa că nu le pregătiți din timp.

Ouăle umplute ar trebui consumate la picnicuri, ca „aperitiv” înainte de felul principal. Toate variantele de ouă umplute se reduc la un singur proces. Mai întâi ouăle se fierb în apă clocotită, cel puțin 10-12 minute, apoi se răcesc în apă rece, se curăță de coajă, apoi se taie în două, pe lungimea oului. După care se scoate gălbenușul și se pisează într-un castron separat cu diverși „aditivi”. Prin urmare, obținem o parte din masa din gălbenuș care este folosită pentru a umple „bărcile” de albuș de ou.

Ouă umplute decorate. De ce ingrediente ai nevoie pentru pregătirea aperitivului

Umplutura pentru această gustare poate fi foarte diversă. La gălbenușurile fărâmițate putem adăuga muștar, pateu, conserve de pește tocat, smântână sau maioneză. De asemenea, diverse legume și verdețuri.

Printre legumele care pot fi folosite se numără sfecla fiartă rasă, morcovii, ceapa, ardeii și castraveții, roșiile, ciupercile, pătrunjelul sau mărarul. Nu fac excepție nici diverse produse din carne și pește, cum ar fi carnea afumată sau pur și simplu prăjită sau peștele ușor sărat. Cu toate acestea, o atenție deosebită trebuie acordată decorării unei astfel de gustări neobișnuite.

Pentru a pregăti păianjenii, mai întâi se taie ouăle în două și se scot gălbenușurile. Nu uita că acestea se folosesc ca bază pentru umplutură. După ce umplem albușurile cu amestecul de gălbenușuri, pregătim păianjenii. Pentru a face acest lucru, luăm câteva măsline, le împărțim la mijloc și punem jumătățile în centrul umpluturii noastre.

Practic aceste bucăți vor forma corpul păianjenilor. Dar restul de măsline trebuie doar tăiate în fâșii subțiri, acestea vor fi „picioarele” păianjenilor. Astfel, atașați picioarele la corp, lipindu-le ușor în umplutură. Asta e, păianjeni frumoși sunt gata.

Cum să faci rățuște din ouă fierte? Rețetă explicată pas cu pas

Pentru a pregăti rățuștele, în primul rând, tăiați cu grijă o felie subțire din partea de jos a fiecărui ou, astfel încât acestea să fie stabile în poziție verticală. După aceea, tăiați aproximativ o treime din ou din partea de sus, scoateți vârfurile și puneți-le deoparte pentru moment.

Acum îndepărtați cu mare grijă gălbenușurile din ouă, încercând să nu deteriorați integritatea albușurilor. Apoi se face umplutura din gălbenuș și se umplu albușurile „libere” până sus cu ea. Puneți corpurile pe o farfurie și acoperiți-le cu un „capac” tăiat anterior.

Ulterior, presați-l ușor pentru a-l face să se potrivească mai bine. Acum puneți puțină umplutură pe tăietura oului, doar pe o parte și puneți pe ea doi ochi decupate din cercuri de măsline, apăsați-i ușor și pe umplutură.

Din morcovii fierți în prealabil și bine răciți se taie pupilele pentru ouă umplute decorate. Astfel, pentru aceasta tăiați în pătrate mici de mărimea circumferinței măslinelor. Iar pentru a face ciocurile și lăbuțele, tăiați morcovii în triunghiuri mici și îi fixați la „locurile” lor. Puteți folosi, de asemenea, ardei roșii obișnuiți pentru ciocuri. Gata, avem rățuștele noastre delicioase pregătite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *