Prima pagină » Culinar » Ouă umplute ca la bunica. Rețeta autentică de pe vremuri, cu pate făcut în casă
Ouă umplute ca la bunica. Rețeta autentică de pe vremuri, cu pate făcut în casă

Ouă umplute ca la bunica. Rețeta autentică de pe vremuri, cu pate făcut în casă

07 nov. 2023, 15:00,
în Culinar

În meniul de sărbători al mamelor și bunicilor noastre, ouăle umplute sunt un fel de mâncare obligatoriu. În zilele noastre, rețetele de ouă umplute sunt nenumărate, de la cele umplute cu ciuperci, la cele cu pate de cod, bacon, caviar sau legume. Însă totul a pornit de la rețeta de ouă umplute cu ficăței de pui pe care o făcea bunica acasă.

Rețetă de ouă umplute ca la bunica

Mâncărurile cu ouă, și în special gustările, au fost dintotdeauna foarte populare. Cu siguranță că mulți oameni adoră ouăle umplute, mai ales că sunt o opțiune minunată atunci când trebuie să gătești ceva în grabă. Și, de asemenea foarte important, acest fel de mâncare este accesibil din punct de vedere financiar. Ouăle umplute ca la bunica au fost întotdeauna și rămân un aperitiv des întâlnit la mesele festive românești, însă ele pot fi și un aperitiv excelent pentru o masă cu familia. Și, deși există multe variante cu care poți umple ouăle, cele cu ficat de pui au o rezonanță nostalgică, amintindu-ne de gustul perfect al ouălor umplute făcute de bunica în copilărie. Bineînțeles că ficatul de pui va fi folosit ca umplutură în această rețetă.

Desigur, puteți utiliza și ficat de porc, însă cel de pui are un gust deosebit de delicat și mai ușor pentru digestie. Dacă doriți, puteți umple ouăle cu pate de ficat gata preparat, dar recomandăm totuși să preparați singuri umplutura pentru un gust autentic. Aceste ouă umplute ca la bunica vă vor impresiona de cum le veți gusta. Sunt foarte ușor de pregătit și absolut delicioase!

Aveți nevoie de 6 ouă, 3 linguri de maioneză, 140 grame ficat de pui, 1/3 cană de lapte, 1 lingură de unt nesărat, 2 lingurițe de usturoi tocat, 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat, 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper negru măcinat, 2 linguri de vin Sherry pentru gătit, 1 ceapă verde tocată, 1 lingură de suc de lămâie.

Cum să prepari un aperitiv gustos, apreciat de toată lumea

Înmoaie ficatul de pui în lapte timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru ajută la frăgezirea ficatului și conferă un gust final mai delicat.
Între timp, adu la fierbere o oală cu apă. Așază ouăle în apa clocotită și fierbe-le timp de 15 minute, apoi scufundă ouăle în apă rece până se răcesc pentru a le putea decoji mai ușor. Taie-le în jumătate și separă gălbenușurile.

Într-o tigaie de dimensiuni medii, topește untul la foc mediu spre mare și adaugă usturoiul tocat, și călește-l până devine aromat. Scurge bine ficatul din lapte și adaugă-l în tigaie. Condimentează cu cimbru, sare și piper, iar apoi prăjește-l pe ambele părți până devine maro, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Adaugă vinul Sherry și gătește până când cea mai mare parte din lichid s-a evaporat și ficatul este complet pătruns. Apoi, pune ficatul gătit, ceapa verde tocată și sucul de lămâie într-un procesor de alimente și pulsează până obții o pastă fină. Pateul de ficat de pui este gata.

Într-un castron de dimensiuni medii, amestecă pateul de ficat de pui, gălbenușurile de ou și maioneza. Amestecă bine. Transferă compoziția într-o pungă de patiserie cu o duză în formă de stea și umple jumătățile de ou cu această umplutură. Poți să le garnisești cu ceapă verde tăiată fâșii subțiri, dacă dorești, iar apoi poți servi aceste ouă umplute ca la bunica la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`