Prima pagină » Radio » Actualitate » Ouă de păduchi – cum scapi de ele? Ce produse sunt recomandate pentru combaterea lor
Ouă de păduchi - cum scapi de ele? Ce produse sunt recomandate pentru combaterea lor

Ouă de păduchi – cum scapi de ele? Ce produse sunt recomandate pentru combaterea lor

25 iun. 2021, 14:53,
în Radio

Cu siguranță, nimeni nu își dorește să se trezească cu ouă de păduchi în podoaba capilară, mai ales că acești paraziți se iau foarte ușor. Dacă ați constatat că sunteți infestat cu aceste insecte, e cazul să luați măsuri imediat. E bine de știut că această procedură nu este greoaie, și de aceea e bine să interveniți cât mai repede.

Păduchii sunt acei paraziţi care se hrănesc cu sânge şi trăiesc în părul oamenilor, foarte aproape de scalp. E bine de știut că aceste insecte se hrănesc de câteva ori în decursul a 24 de ore, dar totodată pot supravieţui şi o zi, două fără mâncare. Se iau foarte ușor, mai ales dacă obişnuieşti să stai foarte aproape de cei cu care interacţionezi, iar aceste persoane au păduchi. De asemenea, ai putea lua păduchi şi prin simpla folosire a prosopului, periei sau a hainelor altcuiva.

Păduchele adult are cam 2-4 mm în lungime, așadar aproximativ cât o sămânţă de susan. Au culoarea alb spre gri şi au şase picioare, fiecare dotate cu gheară. Puii sunt şi mai albi şi mici, putând fi confundaţi cu mătreaţa când rămân pe pieptene. Infestarea cu păduchi este o problemă des întânită la copii și cunoaște o creștere alarmantă de obicei la începerea anului școlar.

Ouă de păduchi – cum scapi de ele?

Ouăle de păduchi, denumite popular lindini, apar în urma infectării scalpului cu păduchi. Acestea sunt depuse în mod exclusiv de către păduchii de sex feminin în regiunile călduroase și întunecate de pe corp, precum scalpul. Păduchii pot depune între trei și zece ouă pe zi, iar eclozarea se produce în șapte-zece zile. Lindinii au dimensiuni reduse și formă uniformă. Culoarea ouălor de păduchi poate să fie diferită după eclozare, însă în general acestea sunt albe.

Dacă ai o bănuială sau chiar știi că ai păduchi, ar fi bine, inițial, să foloseşti un pieptene cu dinţi foarte fini. În urma pieptănării repetate, păduchii și ouăle acestora vor rămâne prinşi în acesta. De asemenea, e indicat să foloseşti şampoane şi tratamente speciale, după ce ai consultat un medic de specialitate.

Păduchii pot fi identificați de către medicul dumneavoastră cu ajutorul unei lentile și a luminilor speciale. Diagnosticul de infestare cu păduchi este stabilit doar dacă medicul observă pe păr păduchi vii sau ouă de păduchi localizate la o distanță de 6-7 milimetri de scalp. În cazul în care nu sunt observați păduchi vii sau dacă distanța dintre scalp și ouăle păduchilor este mai mare, cel mai probabil infestarea nu mai este posibilă. Cu toate acestea, pentru a preveni reapariția este necesară îndepărtarea lindinilor.

Ce produse sunt recomandate pentru combaterea lor

Sunt mai multe produse naturale recomandate pentru combaterea păduchilor. Dintre acestea amintim gelul natural anti păduchi şi lindini. Totuși, anumite soluţii pentru păduchi pot produce inflamaţii pe o piele mai sensibilă. După aplicarea acestui tratament trebuie să-ți speli toate hainele şi aşternuturile pentru a preveni reapariţia lor. De asemenea, aspiră prin casă şi schimbă-ţi periile şi alte accesorii de păr sau curăţă-le foarte bine, de preferinţă cu alcool.

E bine de știut că în privința înmulțirii lor, aceste ouă de păduchi sunt acoperite cu o substanță lipicioasă și astfel se prind pe firul de păr. Păduchii femele pot depune până la 100 de ouă şi necesită doar o împerechere pentru a fi fertilizate. Păduchii sunt capabili să se reproducă după aproximativ 28 de zile, iar ouăle vii se transforma în păduchi după 7-10 zile într-un climat cald.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ninge de Florii. Veste uluitoare de la ANM
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025