Prima pagină » Titlurile zilei » Otrava pe care o inhalăm zilnic! Garda de Mediu Iași poate doar să aplice amenzi
Otrava pe care o inhalăm zilnic! Garda de Mediu Iași poate doar să aplice amenzi

Otrava pe care o inhalăm zilnic! Garda de Mediu Iași poate doar să aplice amenzi

29 aug. 2023, 02:00, 11 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Proprietarii terenurilor cu ambrozie sunt verificați de comisarii Gărzii de Mediu, în cadrul unei campanii derulate la nivel național. În acest an a crescut numărul ieșenilor nemulțumiți că proprietarii terenurilor nu au eliminat ambrozia. Aceștia au depus reclamații zilnic, în ultima lună, la Garda de Mediu

Garda de Mediu Iași a demarat controalele la proprietarii de ambrozie, fiind perioada când această plantă este periculoasă și provoacă alergii puternice. În acest an a crescut numărul ieșenilor nemulțumiți că proprietarii terenurilor nu au eliminat ambrozia și nu se iau măsuri împotriva lor. Garda de Mediu Iași a înregistrat zeci de sesizări din partea celor care susțin că această plantă este periculoasă.

„Noi demarăm verificările în această perioadă, pentru că este sezonul când planta ambrozia este periculoasă pentru populație și apar multe alergii. Proprietarii terenurilor din Iași care au ambrozie trebuie să curețe terenurile, altfel riscă amenzi drastice. Nu mai e vorba aici de prevenție, ci de aplicarea unor amenzi”, susține Gheorghe Bacușcă, comisar șef al Gărzii de Mediu Iași.

Amenzile sunt cuprinse între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice, precum și 5.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Garda de Mediu Iași verifică terenurile cu ambrozie

Metodele recomandate de specialiști pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia sunt cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcție de locul și suprafața infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole sau erbicidarea. Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției Agricole Iași, speciile de plante care aparțin genului Ambrosia sunt printre cele mai nocive plante existente din cauza alergiilor pe care le produc asupra sănătății publice și se află pe terenurile fermierilor din Iași. Cea mai răspândită este specia cunoscută sub denumirea științifică de Ambrosia artemisiifolia, denumită popular, în România, în funcție de zonă, Floarea pustei sau Iarba de pârloagă.

Planta este răspândită, în special, pe terenurile nelucrate, de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, a cursurilor de apă, a lacurilor, a sistemelor de irigații, a bazinelor piscicole, în apropierea pădurilor, zonelor industriale. Ambrozia provoacă alergii puternice, dar și complicații puternice, precum astmul sever. Este considerată cea mai alergică plantă. Reclamații privind problemele cu ambrozia au fost depuse și în anul precedent la Garda de Mediu.

Amenzi de peste 700.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Iași au verificat mai multe firme din Iași și au descoperit nereguli, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 700.000 de lei în acest an. Controalele desfășurate s-au referit la verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, a măsurilor stabilite anterior, a sesizărilor depuse de ieșeni, dar și verificarea măsurilor stabilite în Planul de calitate a aerului și în Planul de menținere a calității aerului, precum și verificarea modului de implementare a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor din județul Iași.

De asemenea, proprietarii terenurilor verificați în această perioadă riscă și dosar penal, dacă Garda de Mediu dispune niște măsuri, iar acestea nu sunt aplicate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • ALEEA FERMEI IAȘI

    Când treceți și verificați odată în municipiul Iași pe Aleea Fermei la deal, numerele superioare??? Acolo niște neadaptați ajunși și ei combinatori de oraș, efectiv devarsă fosa de la toalete în stradă! Mai pe românește WC-ul! La câteva zile, devarsă din curte prin scurgere la vale efectiv pe stradă fosa din curte pentru a nu plăti vidanșa. Vi se pare normal?!

  • Treceți pe bvd Poiters, praful cât blocurile, dar nu interesează pe nimeni…interesul primarului să faciliteze dezvoltatorilor Imobiliari spațiu, nu contează poluarea traficul timpului pierdut etc….să intre milioane de euro la primar.

  • Cea mai multa ambrozie este pe marginea drumurilor județene, comunale. Sa-și dea cu toții amenda și să plece.

  • Otrava pe care o ]nghi’im zilnic este pulberea de pe ;oselele ora;ului !De sp[lat nu spal[ str[zile, doar le ud[ dintr-o cietern[, asta nu este sp[lat. Am văzut cum o mașinuță de aia cu perii „mătura” pe lângă bordură dar tâmpitul de operator (superiorii lui, alți tâmpiți) nu uda mai întâi așa că în urma lui se degaja un nor imens de praf…. Protecția mediului… o instituție în care dacă se muncește se muncește degeaba sau nu se muncește deloc pt că indiferent de rezultatele analizelor primăria nu ia nicio măsură,. Din 6 stații de monitorizare a calității aerului mai funcționează una, nu că atunci când funcționau toate era altfel pt că nici acum și nici atunci nu se luau măsuri ! Fiecare consilier local, inclusiv primarul au ca „bonus” pentru aprobarea fiecărui bloc, un apartament gratuit, altfel cum se eplică faptul că la blocuri cu patru etaje mai cresc două trei , eh a rămas o grindă… Țara e condusă de golani, escroci și interlopi. Intrați pe integritatepebune.ro și vedeți !

  • Vecin/Locatar

    In zona soseaua Arcu si in spatele blocurilor s-au inlocuit trotuarele. Masinile tot pe ele parcheaza!
    Soselele/ulitele anexe, inclusiv din zona Politiei 2 sunt denivelate si cu mult praf pe ele. Toate masinile sunt albe de praf iar un parc din zona este tot acoperit, copii multi vin acolo. Aoleu!…

  • Alergiile apar cand ,,individul” consuma produse ce nu ar trebui sa se gaseasca in alimentatia umana, in acest mod se dezactiveaza protectia ficatului si apar problemele. ,,indivizii” sunt dispusi sa rada o planeta fara resentimente(care oricum ar fi degeaba) daca ar sti ca problema lui s-ar rezolva. Totul doar pentru a se complace in faptul ca poate manca acelasi cacat(care la imbolnavit si la adus in situatia asta) si de acum in colo. Aceste simptome sunt primul pas care anunta ca ceva ff rau urmeaza sa se intample daca nu se iau masuri urgente serioase.

  • In zona Canta bariera Tigarete pe langa linia ferata exista camp de Ambroziei cine trebuie sa-l curete? Cei de la CFR sau Primaria Iasi.

  • ,,Primul protocol de detoxifiere a fost publicat în literatura medicală din SUA.
    https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Primul-protocol-de-detoxifiere-de-proteina-Spike-aparut-in-Journal-of-American-Physicians-and-Surgeons-In-ce-consta-tratamentul-184016
    Ce sunt nattokinaza, bromelaina și curcumina ?
    Nattokinaza: O enzimă derivată din fermentarea soia. A fost folosită în mod tradițional în Japonia pentru
    presupusele sale beneficii cardiovasculare. Studiile preclinice arată că
    degradează proteina Spike.
    Bromelaină: Un set de enzime derivate din tulpini de ananas, aprobat de FDA ca tratament local pentru
    răni. La fel ca nattokinaza, s-a dovedit că accelerează eliminarea proteinelor Spike.
    Curcumină: Compusul activ din turmeric, utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale antiinflamatorii.
    Atenuează daunele suplimentare cauzate de proteina Spike.
    Protocolul:
    – Nattokinaza: 2000 de unități de fibrină (100 miligrame) oral de două ori pe zi,
    fără alimente ;
    – Bromelaină: 500 miligrame pe cale orală o dată pe zi, fără alimente ;
    – Curcumină: 500 miligrame oral de două ori pe zi (nano, lipozomal sau cu
    aditiv piperin).
    Dr. McCullough a recomandat acest tratament pentru cel puțin trei luni pentru oricine suferă sau este îngrijorat de sindroame post-COVID sau legate de vaccin, dar a sugerat, de asemenea, că persoanele care au primit mai multe injecții ar putea avea nevoie să ia tratamentul timp de 12 luni sau mai mult.
    Observații și limitări clinice
    În observațiile clinice ale Dr. McCullough, „starea pacienților într-adevăr se îmbunătățește cu această abordare”. Urmând acest protocol, oamenii au cunoscut ameliorarea simptomelor precum amorțeală, furnicături, accelerarea bătăilor inimii, dureri de cap și pierderea simțurilor. Totuși, aceste observații nu au fost încă susținute de studii științifice la scară largă.
    În ciuda unei investiții de către administrația Biden de un miliard de dolari în cercetarea cu privire la Covidul lung, nici măcar un dolar nu a fost direcționat către cercetare leziunilor cauzate de vaccinare. Prin urmare, nu guvernul, ci medicii disidenți, precum Dr. McCullough, vor fi cei care se vor implica în descoperirea tratamentelor optime pentru leziunile provocate de vaccin.
    Probleme de siguranță
    „Principalele avertismente legate de siguranță sunt sângerarea și reacțiile alergice, ambele fiind gestionabile. Experiența noastră este că atât nattokinaza, cât și bromelaina pot fi utilizate cu medicamente antiplachetare și anticoagulante, cu monitorizarea din partea medicului”, a scris Dr. McCullough pe pagina sa de Substack.’’

  • In comuna Miroslava nu este straduta in niciun sat sa nu gasesti ambrozie.e bine ca sunt strazile inguste…nu este mult loc sa creasca ambrozia:) Eu zic sa mergem la vot:)

  • Strazile au devenit piste de raliu, Copoul e poluat de toate tigaile cu teava pe direct, nu poti sta vara in casa de caldura iar daca deschizi geamul te trezeste vreun cretin cu motorul pe la 3 noaptea. Politia ce face?

  • Sunt foarte mici amenzile. E urata alergia la ambrozie. Multi au nevoie de spitalizare! Doamne ajuta sa si faca treaba cum trebuie Garda de mediu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`