Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Otetul de mere scade glicemia si ajuta digestia
Otetul de mere scade glicemia si ajuta digestia

Otetul de mere scade glicemia si ajuta digestia

30 sept. 2020, 10:31,
BZI.ro, în Sanatate

Otetul de mere scade glicemia si ajuta digestia! Acesta are toate beneficiile marului din care provine. Nu este numai bogat in acid acetic, cauzat de fermentarea alcoolului, ci si in vitamine, polifenoli si pectina, aceasta celebra fibra dietetica care regleaza tranzitul intestinal, reduce colesterolul si creste satietatea. Virtuti care ar depasi cu mult calitatile nutritionale ale otetului de vin.

Realitatea este insa ca compozitia otetului de mere este apropiata de cea a otetului de vin. Contine in principal acid acetic, polifenoli si unele minerale, in special potasiu, fosfor, calciu si magneziu. Nu este mai putin interesant si mai multe lucrari stiintifice atesta acest lucru.

Otetul de mere ajuta digestia

Consumul de otet inainte de o masa grea ajuta la digestie. Aceasta proprietate nu este specifica numai otetului de mere, deoarece provine din concentratia sa ridicata de acid acetic, care se gaseste si in alte tipuri de oteturi. Acidul acetic creste aciditatea stomacului si faciliteaza descompunerea proteinelor si a grasimilor. Otetul este, de asemenea, un bun antiseptic, care poate „curata” alimentele contaminate cu bacterii. Poate ajuta si la prevenirea infectiilor digestive minore.

Mod de utilizare: diluati o lingurita intr-un pahar cu apa cu miere pentru a usura trecerea prin esofag. Se consuma cu 30 de minute inainte de masa. Este contraindicat in cazurile de ulcer gastric, gastrita sau boala de reflux gastroesofagian.

Otetul de mere scade glicemia

Cand intra in intestinul subtire, aciditatea otetului blocheaza activitatea enzimelor responsabile de procesarea zaharurilor. Acestea trec mai usor in sange si unele sunt eliminate prin mijloace naturale. Otetul limiteaza astfel cresterea brusca a nivelului de zahar din sange dupa masa si cresterea ulterioara a insulinei.

Cu cat continutul sau de acid acetic este mai mare, cu atat este mai mare beneficiul, indiferent daca este vorba de o stare de sanatate buna, cu un sindrom de rezistenta la insulina sau cu diabet, chiar daca actiunea este mai moderata. Dar nu se stie inca daca otetul previne diabetul de tip 2.

Prin scaderea absorbtiei zaharurilor, otetul de mere reduce si transformarea lor in trigliceride, adica grasime. Aceste proprietati sunt evidentiate in special in suplimentele alimentare pentru slabit. Otetul este adesea asociat cu alte ingrediente precum ceaiul verde sau anghinarea, care au proprietati diuretice.

Mod de utilizare: consumati-l la masa, cu salata, pe cartofi. Doua lingurite reduc glicemia dupa masa cu 20%.

Alte beneficii posibile

Aceste rezultate au fost observate in principal in laborator! Datorita acidului acetic pe care il contine, otetul de mere mareste absorbtia calciului, reduce tensiunea arteriala ridicata si limiteaza, de asemenea, colesterolul LDL si oxidarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *