Ideea că oțetul de mere dizolvă pietrele de la fiere nu este greșită. Multe persoane au încercat acest remediu naturist și au observat efecte imediate. Oțetul de mere este foarte benefic organismului, și nu numai atunci când vine vorba de calculii biliari. Acesta poate face minuni și când vine vorba de alte afecțiuni.
Oțetul de mere – Ce conține acesta
Oțetul de mere conține acizi organici, alături de acid acetic, cel propionic și cel lactic. Pe lângă aceștia, oțetul conține și diferite enzime benefice organismului. Datorită conținutului său, acesta este foarte bun și într-o cură de detoxifiere.
Oțetul de mere mai conține și foarte mult potasiu, vitamina C, alături de vitaminele B1, B2 și B6. Acestea ajută la menținerea sănătății inimii, prevenirea bolilor infecțioase și chiar pot încetini procesul de îmbătrânire.
De asemenea, mai conține și magneziu, care îmbunătățește sistemul imunitar și are proprietăți benefice pentru sistemul nervos.
Cum se prepară acest remediu naturist
Oțetul de mere este un remediu destul de cunoscut pentru calitățile sale. Cele mai multe persoane care l-au încercat, susțin că această băutură le-a ameliorat durerea provocată de crizele de fiere, în câteva minute.
Acesta se prepară foarte ușor. Trebuie să procurați (dacă nu aveți la îndemână), niște oțet de mere (7-8 linguri) la care adăugați 250 de ml de suc natural de mere, sau chiar cidru.
Acesta nu este cel mai plăcut remediu, însă merită încercat pentru efectele sale miraculoase. Este indicat să-l beți ușor și puteți face pauză după fiecare înghițitură.
Ce beneficii mai are oțetul de mere
Oțetul de mere poate combate probleme minore, de la migrene la reumatism.
Acesta este foarte bun în cazul durerilor de cap care apar ca urmare a constipației sau a afecțiunilor hepatice. Pentru migrene se pun două lingurițe de oțet diluate într-un pahar cu apă. Pentru această problemă se poate folosi și cu uz extern. Putem să ne frecăm tâmplele și ceapa cu puțin oțet.
Dacă suferim de constipație, este indicat să bem un pahar cu apă pe stomacul gol, dimineața, în care adăugăm o lingură de oțet de mere. Pentru un gust mai aromat și un efect mai bun, putem adăuga și puțină miere.
Chiar și atunci când este vorba de anemie, oțetul cu mere poate sări în ajutor. Este un leac din bătrâni care recomandă copiilor să ia câte o linguriță de oțet, combinat cu o linguriță de miere de albine, înainte de a mânca. Acesta poate stimula pofta de mâncare și ajută la procesul digestiv. Pe deasupra, ajută organismul să asimileze mai rapid mineralele de care are nevoie.
Datorită acestui efect care stimulează digestia, oțetul de mere poate fi util și persoanelor care-și doresc să slăbească.
După cum am menționat deja, oțetul de mere este foarte bun și atunci când o persoană suferă de reumatism. Pentru această afecțiune, se ia o lingură de oțet de mere împreună cu una de miere de albine, de trei ori pe zi. Acest lucru trebuie respectat timp de trei luni. În acest timp, trebuie să ne alimentăm corespunzător și sănătos.
Așadar, oțetul de mere poate dizolva pietrele de la fiere, sau mai degrabă, poate ameliora durerea creată de acestea.