Prima pagină » Sanatate » Oțet din cidru de mere pentru slăbit. Cum te poate ajuta să ai o talie îngustă
Oțet din cidru de mere pentru slăbit. Cum te poate ajuta să ai o talie îngustă

Oțet din cidru de mere pentru slăbit. Cum te poate ajuta să ai o talie îngustă

21 mart. 2024, 13:56,
în Sanatate

Un nou studiu, publicat săptămâna aceasta în revista medicală BMJ, indică faptul că consumul unei linguri de oțet din cidru de mere diluat într-un pahar de apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, ar putea duce la o pierdere în greutate de 6-8 kg în decurs de trei luni. Acest efect pare să fie de trei ori mai mare decât cel al unor medicamente pentru pierderea în greutate, cum ar fi Ozempic, care, conform studiilor, poate determina o pierdere în greutate de aproximativ un kg pe lună.

Oțet din cidru de mere pentru slăbit

Studiul care a ajuns la această concluzie a fost efectuat de un grup de cercetători din Liban. Acești oameni de știință libanezi au investigat un grup de 30 de tineri supraponderali și obezi, cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani, care au fost instruiți să consume în fiecare dimineață o lingură de oțet de mere diluată într-un pahar cu apă.

Doza a variat, participanții find împărțiți în 3 grupuri, fiecărui grup fiindu-i administrate doze de 5 ml, 10 ml, și respectiv 15 ml de oțet din cidru de mere. De asemenea, anumite persoane din aceste grupuri au primit o băutură placebo care semăna cu oțetul de cidru de mere, astfel încât studiul să nu fie considerat părtinitor.

După trei luni, cei care au primit cea mai mare doză de oțet au pierdut, în medie, 8 kg în greutate și s-a constatat o reducere a indicelui de masă corporală (IMC) cu trei puncte. De asemenea, s-a observat o micșorare semnificativă a circumferinței taliei și șoldurilor în rândul acestora. Mai mult, participanții care au consumat oțet de cidru de mere au înregistrat o scădere semnificativă a nivelului glicemiei, a trigliceridelor și a colesterolului din sânge, acestea fiind indici ai sănătății metabolice, fără să se înregistreze efecte secundare.
Toate aceste transformări s-au petrecut fără ca subiecții să urmeze vreo modificare în dieta lor sau în nivelul de activitate fizică.

Ce alte beneficii veți putea observa după această cură

Oțetul de cidru de mere este obținut prin fermentarea merelor zdrobite cu drojdie și bacterii, proces care duce la formarea acidului acetic. Studiile pe animale sugerează că acidul acetic poate contribui la pierderea în greutate în două moduri principale: reducerea apetitului și implicit a consumului de alimente, dar și stimularea arderilor.

Acidul acetic din oțet acționează prin inactivarea temporară a alfa-amilazei, o enzimă digestivă din salivă responsabilă de descompunerea zahărului și a amidonului în molecule de glucoză. Acest lucru conduce la o eliberare mai lentă a glucozei în sânge, prevenind creșterile bruște ale glicemiei, care pot contribui la creșterea în greutate și la probleme de sănătate. De asemenea, acidul acetic are capacitatea de a pătrunde în mușchi, fapt care contribuie la absorbția și stocarea moleculelor de glucoză. Acești doi factori determină scăderea nivelului de glucoză liberă în sânge și cu vârfuri glicemice mai mici.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, oțetul de cidru de mere are capacitatea de a reduce și nivelurile insulinei. Conform studiului, o singură lingură de oțet poate reduce nivelul de insulină din sânge cu 20 la sută. Acest lucru înseamnă că există mai puține șanse ca excesul de glucoză din sânge să fie stocat sub formă de grăsime, reducând riscul de inflamație și de creștere în greutate. În plus, s-a constatat că oțetul de cidru de mere are un efect remarcabil asupra ADN-ului nostru, contribuind la o „reprogramare” ușoară a celulelor pentru a stimula arderea grăsimilor.

Specialiștii avertizează că nu ar trebui să amestecați oțetul de cidru de mere cu zahăr, miere, sirop de agave sau de arțar, sau cu suc de fructe, fiindcă acestea ar putea anula efectele benefice ale oțetului. Cel mai bun moment pentru administrarea oțetului de cidru de mere este dimineața, pe stomacul gol, înainte de a lua micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024