Prima pagină » Culinar » Oțet de mere rețetă. Cum trebuie depozitate borcanele?

Oțet de mere rețetă. Cum trebuie depozitate borcanele?

27 oct. 2023, 14:42,
în Culinar

Pentru a pregăti corect un oțet de mere trebuie să folosești o rețetă testată în timp. Oțetul de mere este un ingredient versatil și benefic pentru sănătate, și poate fi folosit în diverse rețete culinare și remedii naturale.

Pentru a pregăti oțet de mere ai nevoie de coji și resturi de mere (preferabil organice), apă, zahăr (opțional, pentru a accelera procesul de fermentare). De asemenea, echipamentul tău pentru pregătire vei avea nevoie de un borcan mare de sticlă sau un vas de ceramică, o cârpă de bumbac sau un tifon și de o bandă elastică sau sfoară subțire. De asemenea, ai nevoie de un loc cald și întunecat pentru fermentare (de exemplu, un dulap).

Oțet de mere rețetă. Cum să pregătești acest deliciu extraordinar

Spălați bine merele organice și folosiți un decojitor pentru a îndepărta coaja. Puteți folosi, de asemenea, resturile de mere, cum ar fi semințele și cotorul, dar îndepărtați orice parte putrezită sau stricată. După care puneți cojile și resturile de mere în borcanul mare. Umpleți borcanul pe jumătate cu coji, lăsând suficient spațiu pentru apă.

Turnați apă în borcan pentru a acoperi complet cojile de mere. Dacă doriți să accelerați procesul de fermentare, puteți adăuga o lingură-două de zahăr în apă și amestecați până când zahărul se dizolvă. Acoperiți gura borcanului cu o cârpă de bumbac sau un tifon și fixați-o cu o bandă elastică sau sfoară subțire. Acest lucru permite aerului să intre în borcan, facilitând procesul de fermentare, în timp ce protejează amestecul de insecte și impurități.

Așezați borcanul într-un loc cald și întunecat timp de aproximativ 2-3 săptămâni. Asigurați-vă că agitați amestecul o dată pe zi pentru a încuraja fermentarea. După 2-3 săptămâni, strecurați lichidul din borcan printr-un filtru fin sau o pânză curată într-o sticlă de sticlă sau o sticlă de plastic închisă ermetic. Acesta este oțetul de mere făcut în casă.

Cum trebuie păstrat produsul obținut?

Stocați oțetul de mere într-o sticlă închisă ermetic într-un loc răcoros și întunecat. Oțetul de mere se va îmbunătăți cu timpul și poate fi folosit în diverse rețete și remedii. Rețineți că procesul de fermentare poate varia în funcție de temperatura ambientală și de cantitatea de zahăr folosită, așa că este posibil să fie nevoie să ajustați durata de fermentare în funcție de gustul dorit.

Obținerea unui oțet de mere bun la domiciliu implică respectarea anumitor etape și practici care favorizează procesul de fermentare și calitatea finală a produsului. Folosește mere organice, de preferință, pentru a evita expunerea la pesticide și alte substanțe chimice. Spală și curăță merele înainte de a folosi cojile pentru a îndepărta orice reziduuri de pesticide sau murdărie. Asigură-te că borcanul, recipientul și uneltele folosite sunt curate și uscate pentru a preveni contaminarea cu bacterii străine. Fermentează merele într-un loc cald și întunecat. Temperatura ideală pentru fermentare este între 18°C și 24°C.

Fermentarea poate dura între 2 și 4 săptămâni sau chiar mai mult, în funcție de temperatura ambientală și de cantitatea de zahăr din amestec. Agită borcanul zilnic pentru a ajuta la amestecarea aerului și a stimula fermentarea.

Dacă vrei să obții un oțet de mere perfect trebuie să respecți rețeta cu strictețe. De asemenea, observă și mirosul și aspectul amestecului în timpul fermentării. Dacă observi mucegai, culoarea devine închisă sau apare un miros neobișnuit, este posibil să fie nevoie să oprești fermentarea. Adăugarea unei cantități mici de zahăr poate accelera fermentarea și poate ajuta la menținerea unui nivel de aciditate mai ridicat. Filtrează lichidul și stochează oțetul de mere în sticlă închisă ermetic pentru a preveni contaminarea și pentru a menține prospătă aroma.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Nicușor Dan vrea să rupă tradiția președinților de până acum. Unde ar putea locui dacă va câștiga alegerile
observatornews.ro
"Nu mă aşteptam la şocul ăsta cultural. Refuz să cred". Reacția unei românce întoarsă acasă după 5 ani în Olanda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Extindere masivă în România. Lanțul de magazine care face angajări
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Ce se întâmplă între Nicușor Dan și George Simion. Veste surprinzătoare înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale
Playtech.ro
Nicușor Dan vrea să rupă tradiția președinților de până acum. Unde ar putea locui dacă va câștiga alegerile
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`