Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ostilitatea si proasta dispozitie cresc riscul de atac de cord
Ostilitatea si proasta dispozitie cresc riscul de atac de cord

Ostilitatea si proasta dispozitie cresc riscul de atac de cord

18 sept. 2020, 07:45,
în Sanatate

Ostilitatea si proasta dispozitie, potrivit unui studiu recent american, cresc riscul de a avea un al doilea atac de cord. Pentru oamenii de știință, dispoziția joacă un rol important în stres, anxietate și tensiune arterială. Persoanele ostile au timp de coagulare mai mare, niveluri mai ridicate de adrenalină, niveluri mai ridicate de colesterol și trigliceride și o reacție cardiacă crescută

Ostilitatea si proasta dispozitie ar putea avea consecințe grave asupra sănătății inimii noastre. Într-un studiu publicat în The European Journal of Cardiovascular Nursing, cercetătorii americani de la Universitatea din Tennessee, Knoxville au găsit o legătură între ostilitate și atacurile de cord. Ei cred că această trăsătură este asociată cu un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ostilitatea si proasta dispozitie, factori de risc in atacul de cord

În scopul studiului, oamenii de știință au urmărit 2.321 de participanți care au suferit deja un prim atac de cord in ultimele 24 de luni. Vârsta medie a fost de aproximativ 67 de ani și majoritatea voluntarilor erau bărbați (68%).

„Ostilitatea este o trăsătură de personalitate care include sarcasm, cinism, resentimente, nerăbdare sau iritabilitate. Nu este un eveniment unic, ci o trăsătură care caracterizează modul în care o persoană interacționează cu ceilalți”, a spus dr. Tracey Vitori, autorul principal al studiului.

Pentru a măsura ostilitatea, subiecții au trebuit să completeze un chestionar de personalitate. Aproape 57% dintre ei au fost considerați ostili.

Optimismul promovează o bună sănătate a inimii

La sfârșitul acestei monitorizări, oamenii de stiinta au comparat rata de supraviețuire cu rata de ostilitate. Rezultate: oamenii cu ostilitatea si proasta dispozitie sunt mai predispuși să aibă și să moară din cauza unui alt atac de cord decât o persoană optimistă.

„Persoanele ostile au timp de coagulare mai mare, niveluri mai ridicate de adrenalină, niveluri mai ridicate de colesterol și trigliceride și o reacție cardiacă crescută”, spun cercetătorii.

Prin urmare, starea de spirit ne influențează sănătatea inimii. Pentru cercetători, pozitivitatea scade hormonii anxietății, cum ar fi adrenalina și cortizolul, stresul și tensiunea arterială.

„Știm că preluarea controlului asupra stilului de viață îmbunătățește perspectivele pentru pacienții cu infarct și studiul nostru sugerează că îmbunătățirea comportamentului ostil poate fi, de asemenea, un pas pozitiv”, a adăugat dr. Tracey Vitori, potrivit femmeactuelle.fr.

Pentru a susține aceste rezultate, oamenii de știință precizează totuși că este nevoie de cercetări suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`