Prima pagină » National » ORNISS refuză să dea detalii în cazul arestării premierului Florin Cîțu în SUA. Care este motivul

ORNISS refuză să dea detalii în cazul arestării premierului Florin Cîțu în SUA. Care este motivul

12 aug. 2021, 10:03,
Bianca Rebegea, în National

Reprezentanții ORNISS au refuzat să dea detalii despre cazul arestării premierului Florin Cîțu în SUA, la solicitarea făcută de Antena 3. Aceștia au motivat că informațiile sunt clasificate.

Miercuri, 11 august, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a confirmat că, în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului. Acesta a afirmat că a fost o greșeală, pentru care a plătit foarte scump. La vremea aceea, el a fost obligat să își vândă mașina și să circule ca pieton timp de un an.

La finalul ședinței de Guvern, Florin Cîțu a fost întrebat cum comentează informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora, în anul 2000, în SUA,  a fost „închis” două zile, pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence), este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. (…) Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din Partidul Național Liberal”, a declarat Florin Cîţu, în conferinţa de presă de miercuri, 11 august.

Tatăl lui Florin Cîțu nu știa că fiul său a fost arestat pentru două zile în SUA

În exclusivitate pentru FANATIK, tatăl premierului Florin Cîțu a dezvăluit că nu știa că fiul său a fost arestat pentru două zile în America, în urmă cu 20 de ani, pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului.

”Suntem oameni serioși sau ce? S-a întâmplat acum 20 de ani (n.r. arestarea lui Florin Cîțu), hai să fim serioși! Se știu ei, cei care scot asemenea informații pe piață, sunt penibili, ca să zic așa.. Dacă au ajuns să se preteze la asemenea lucruri, e grav”, a spus Vasile Cîțu.

Tatăl prim-ministrului a mai precizat: „Eu nu știam ce a declarat Florin, m-a sunat o verișoară să îmi spună, că eu nu mă uit la televizor, că nu am la ce să mă uit”.

Despre evenimentul nefericit care a avut loc în SUA în urmă cu două decenii, Vasile Cîțu a mai spus: „Când era în America țineam legătura la telefon și parcă nu ne-a zis atunci direct de problema asta, probabil ca să ne protejeze pe noi, părinții”.

Părintele lui Florin Cîțu s-a arătat dezamăgit de lupta internă din Partidul Național Liberal și a lansat un atac la adversarii politici ai fiului său: „Florin deranjează, că e un om corect, nu se abate de la reguli și e serios. De ce credeți că apar acum lucrurile astea? Ar trebui să le fie rușine”.

”Și legat de întrebarea despre prețul pâinii (n.r. Florin Cîțu declarase recent că nu știe cât costă o pâine), de care se face atâta caz. Dacă era pe vremea lui Ceaușescu, era simplu de răspuns, dar acum sunt zeci de sortimente de pâine, de la un leu pâna la 10, cum să răspunzi ca să nu greșesti?”, a conchis Vasile Cîțu, tată premierului României, Florin Vasile Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *