Prima pagină » Culinar » Ornare tort cu ciocolată topită: Cum să decorezi desertul tău în cel mai inedit mod

Ornare tort cu ciocolată topită: Cum să decorezi desertul tău în cel mai inedit mod

07 feb. 2022, 10:25,
în Culinar

Orice gospodină poate folosi metoda de ornare cu ciocolată topită acasă. Chiar dacă profesioniștii folosesc instrumente speciale pentru a-și crea capodoperele, un tort poate fi decorat și la domiciliu. Pentru a putea face decorațiuni din ciocolată, care vor fi nu doar gustoase, ci și spectaculoase trebuie să știi câteva secrete.

Trebuie să știi că atunci când decorezi prăjiturile, poți folosi doar câteva tipuri de ciocolată. Ciocolata amară, de o culoare mai întunecată. Această ciocolată trebuie să fie aproape wenge și să conțină cel puțin 40-55% cacao. Foarte indicată pentru decorarea tortului este ciocolata produsă din lactate. Însă, aceasta trebuie să conțină cel puțin 25% cacao și produse lactate. Unele gospodine obișnuiesc să aplice pe tort ciocolată albă. Dar trebuie să știi că aceasta trebuie să conțină cel puțin 20% de unt de cacao.

tort ornat cu ciocolata topita pe o masa

Înainte de a începe să ornezi tortul, în cele mai multe cazuri, ciocolata trebuie zdrobită și încălzită

Ornare tort cu ciocolată topită: Secretele cofetarilor

Cofetarii profesioniști folosesc ciocolata care este disponibilă în blocuri și drajeuri. Aceștia spun că pentru decorarea tortului acasă se poate folosi și batoanele de ciocolată. De asemenea, un alt ingredient pentru decorarea prăjiturilor și a deserturilor este pudra de cacao sau crema.

Într-adevăr, pudra de cacao poate fi folosită și pentru decorare. Însă, ar trebui ca aceasta să fie de înaltă calitate. Pudra de o calitate mai proastă îți poate scârțâi printre dinți.

Pe lângă ciocolata adevărată, în magazine se găsește și ciocolată de cofetărie. Aceasta mai poartă denumirea de glazură. Însă, cea din urmă are anumite caracteristici. În ea untul de cacao este înlocuit cu grăsimi vegetale. De asemenea, aceasta se produce în faianță sau sub formă de figurine de ciocolată.

Ciocolata de cofetărie este mult mai inferioară celei reale la gust. Dar, pe de altă parte, este mai puțin capricioasă și poate fi folosită pentru aplicații pe tort, diferite modele și glazuri. E bine să știi că ciocolata are o perioadă de valabilitate lungă. Însă aceasta trebuie ținută închisă bine. De asemenea, aceasta trebuie să stea departe de alimentele cu miros puternic. Important este să o ferești de lumină și umiditate.

tort ornat cu ciocolata topita pe o masa

Pe langa ciocolata adevărată, în magazine se gasește și ciocolată de cofetarie

Ce mai ușor mod de a orna tortul acasă: Cum să topești corect ciocolata

Înainte de a începe să ornezi tortul, în cele mai multe cazuri, ciocolata trebuie zdrobită și încălzită. Pentru încălzire, poți folosi un cuptor cu microunde, o baie de apă sau de aburi sau un cuptor încălzit la 50–100 ° C. În toate dintre aceste cazuri, trebuie să amesteci frecvent ciocolata.

Atunci când ciocolata este încălzită, aceasta trebuie ferită de abur și picături de apă, altfel se va coagula. Cofetarii profesioniști folosesc o placă de marmură și termometre speciale pentru încălzirea ciocolatei. Cel mai simplu mod de a încălzi ciocolata acasă este să folosești cuptorul cu microunde.

Pentru acest proces este necesar să tai ciocolata și să o pui în cuptorul cu microunde. Ulterior, trebuie să pornești cuptorul la putere maximă. Scoate și amestecă ciocolata la fiecare 15 secunde până când aceasta se topește aproape complet. Ulterior, trebuie să scoți ciocolata și să amesteci până ciocolata se topește complet.

tort ornat cu ciocolata topita pe o masa

Într-adevăr, pudra de cacao poate fi folosită și pentru decorare

Cum să decorezi tortul cu ciocolată: Cele mai interesante idei

Pentru ornarea unei prăjituri de post sau nu, cofetarii folosesc pungile de patiserie pentru a orna tortul cu diferite modele de ciocolată. Opțiunile de polietilenă de unică folosință sunt deosebit de convenabile. Ulterior, punga sau cornetul este umplut cu ciocolată topită. Este ușor să umpli cornetul dacă folosești un pahar înalt.

Dacă ai de decorat un tort pentru copii este bine să folosești pentru ornare M&M’s și KitKat. Acesta este un mod foarte simplu și eficient de a decora un tort. Drajeurile strălucitoare de ciocolată în glazură de zahăr se vor potrivi perfect pentru un tort pentru copii. Prăjitura va arăta bine dacă înălțimea batoanelor de ciocolată va depăși  cu 1,5–2 cm înălțimea prăjiturii în sine.

De asemenea, poți presăra fulgi de ciocolată deasupra tortului și să o aplici pe părțile laterale ale acestuia. Acest mod de decorare este foarte simplu de realizat acasă. Pur și simplu trebuie să dai batonul de ciocolată printr-o răzătoare sau să-l tai cu un curățător de legume. În cazul din urmă, vei obține bucle de ciocolată foarte interesante.

Pentru ornarea unui tort cu ciocolată topită poți folosi glazura. Aceasta este extrem de apetisantă atunci când este combinată cu fructe de pădure proaspete. Poți adăuga, de asemenea, la glazură stropi de zahăr colorat. Este important să răcești bine tortul înainte de a-l glazura. Însă, glazura ar trebui să fie caldă atunci când o aplici. Glazura se toarnă în centrul tortului într-o mișcare circulară, apoi ajutând ciocolata să se întindă cu un cuțit sau o spatulă.

ciocolata topita intr-un bol pe o masa

Trebuie să știi că atunci când decorezi prăjiturile, poți folosi doar câteva tipuri de ciocolată


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *