Prima pagină » Local » Orice pentru o poză la racla Sfintei Parascheva! Pelerinii fac zeci de fotografii pentru rețelele de socializare: „Postăm pe Facebook, să avem amintire”

Orice pentru o poză la racla Sfintei Parascheva! Pelerinii fac zeci de fotografii pentru rețelele de socializare: „Postăm pe Facebook, să avem amintire”

12 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Dragoș SAVIN în Local

Mulți dintre pelerinii care ajung la racla Sfintei Parascheva își scot telefoanele pentru a imortaliza momentul. Oamenii vor să păstreze amintire momentul când au finalizat pelerinajul

În această perioadă, zeci de mii de oameni din toată România au ajuns în Iași, în pelerinaj la „Sf. Parascheva”. După ce așteaptă cu orele la rând pentru a ajunge la raclă, mulți oameni își pregătesc telefoanele pentru a împărtăși momentul cu prietenii din mediul online.

Pelerinii fac fotografii la racla Sfintei Parascheva

Racla Sfintei Parascheva a fost scoasă în curtea Mitropoliei, în urmă cu câteva zile, și a devenit unul dintre cele mai fotografiate elemente din Iași, în această perioadă. Oamenii care așteaptă la coadă scot telefoanele pentru a fotografia Mitropolia sau baldachinul plin de flori. Pentru unii, faptul că au fost la pelerinaj reprezintă un moment important din viață și vor ca toată lumea din mediul online să vadă acest lucru. Astfel, ei adună sute de aprecieri și comentarii pe rețelele de socializare.

„Am făcut câteva poze ca să le postăm și noi pe Facebook, să avem amintire. Am stat atâtea ore la rând și abia așteptam să ajungem la Sfânta ca să ne rugăm”, a transmis o femeie care a trecut pe la raclă.

Unii nu au mai făcut poze, ci au început să facă live direct pe TikTok, pentru ca prietenii să vadă în direct ce se întâmplă la pelerinaj. Oamenii au început să îi lase comentarii și aprecieri celui care filmează.

„Am prieteni pe internet care vor să vadă și ei cum este la pelerinaj și de asta am filmat. Plus că arată totul foarte frumos amenajat și am vrut ca să am o amintire. Suntem un grup care am venit și am vrut să facem o poză, atâta tot”, a precizat Elena, o pelerină venită din Galați.

Oamenii sunt în trend cu tehnologia și nu cred că fac ceva greșit atunci când fac fotografii la racla Sfintei Parascheva.

„Vin de mulți ani la Sfânta Parascheva, ne-am mai adaptat și noi, acum avem telefoane, este mai ușor să facem o poză. Nu cred că este o problemă acest lucru, doar nu am stat tot timpul cu telefonul în mână. Am făcut doar câteva poze, când am ajuns lângă Mitropolie”, a spus Daniel, un pelerin care aștepta la coadă.

Mii de oameni în pelerinaj

Până în acest moment, peste 80.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, însă apogeul evenimentului încă nu a venit. Pe data de 14 octombrie vor veni cei mai mulți oameni, iar forțele de ordine se așteaptă la un număr foarte mare de pelerini. Credincioșii vin din toate județele țării pentru a primi ocrotirea Sfintei Parascheva și să se roage pentru sănătate sau diverse lucruri. Pe lângă pelerini, forțele de ordine trebuie să mai fie atente și la cerșetori, care au venit în număr mare în Iași pentru a apela la mila oamenilor.

Pelerinii caută să facă fotografiile perfecte la racla Sfintei Parascheva, după ce așteaptă la coadă ore întregi.

Comentarii
  • Foarte bine!
    Dar am cutit pe activenews ca in timpul slujbei nu vor canta dascăli sau cântăreți bisericești, ci vor canta unii de la corul operei. E adevărat???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`